Mit tehet egy otthonért a fűtés?

A hideg az egyik legnagyobb ellenségünk. Mindannyian utálunk fázni. Éppen ezért, már az őskor óta fűtjük azt a helyet, ahol élünk. A modern kor elektromos fűtései már számtalan formában alkalmasak arra, hogy kiűzzük a hideget otthonuk falai közül. És biztos vagyok abban, hogy te is nagyon körültekintően akarod megtervezni és kiválasztani a legmegfelelőbb fűtési módot. Azonban…

Talán érdemes lehet elgondolkodni pár égetően fontos kérdésen…

  1. Milyen kazánt vegyek? – Rengeteg rémhír terjeng a kazánokról. Nem ijesztgetni akarlak, de volt, aki belehalt abba, hogy nem megfelelő kazánt vásárolt.
  2. Mennyi annak az élettartama? – A legtöbb fűtést bizonyos időközönként karban kell tartani. Ugye, hosszútávon felkészültél erre is? És bizony a kazánok egyre kevesebb ideig húzzák probléma nélkül…
  3. Hová tegyem a fűtőtesteket? – Vannak szobák, ahol kifejezetten zavaró a radiátor, vagy az egyéb fűtőtest. Szinte lehetetlenné teszi a normális berendezést. De mivel ezt már így szoktuk meg, ezért megtanultunk együtt élni vele. De biztos, hogy ennek így kell lennie?
  4. Milyen design illene a bútoraimhoz? – Na, ez az, ami szinte mindig érdekes problémákat vet fel. Egy lakberendezőnek például a radiátor az egyik rémálma! Ha pedig úgynevezett design-fűtést szeretnél, akkor mélyen bele kell nyúlnod a zsebedbe!
  5. Milyen lesz a ház hőelosztása? – Sokan nem is gondolnak bele, hogy egy szoba levegőjét kb. 20%-kal túl kell fűteni. Ahhoz, hogy fejmagasságban 23 fok legyen, a plafon közelében 28-29 fokot kell előállítani, míg a padló közelében csak 19 fok körül lesz a hőmérséklet. Így szinte mindig érezni fogod, hogy fejmagasságban meleg van, miközben a lábad meg fázik.

 Ha te is úgy akarod, ezeken a kérdéseken nem kell törnöd a fejed többé!

Ha infrafűtést választasz, egy olyan magas színvonalú elektromos fűtési rendszer mellett teszed le a voksod, amely korszerűsége és energiatakarékossága miatt is egyre népszerűbb… Vérbeli profiként, a XXI. század magas elvárásait szigorúan túlteljesítve, kompromisszumok nélküli megoldást nyújt neked is.

Te is azok közé szeretnél tartozni, akik meg akarják valósítani azt a törekvésüket, hogy az otthonukat a legkényelmesebben, és a legjobban alakítsák ki saját maguk és családjuk számára? Elektromos fűtések terén az infrapanel pont egy ilyen fűtési mód. A mai korszerű technikának köszönhetően az infrafűtési kialakítás nagyon magas komfortot biztosít.

  1. Nincs több aggodalom a falon útban lévő fűtőtestek miatt! Ugyanis az infrapanel fűtést a plafonra lehet felszerelni, ahol maximum a csillár helye lehetne kérdés, de hát akkora helyen több kicsi elektromos berendezés is megfér egymás mellett.
  2. Az infrapanelek többfajta teljesítménnyel rendelkeznek, így gyakorlatilag nincs olyan fűtendő helyiség, amit ne lehetne tökéletesen felfűteni vele. Különösen alkalmas, csekély helyigénye és alacsony felületi hőmérséklete miatt, kisebb helyiségek temperálására. (Például: újságos pavilonok, pénztáros fülkék, fürdők, WC-k, stb.) Dekorációs vagy egyedi panel formájában is használható, mint helyi melegítő.
  3. Az infrapanel fűtés akár “éghető felületre” is felszerelhető! (pl: ez a tény faházaknál igazán jól jöhet)
  4. Az elektromos fűtési rendszerek élettartama korlátlan, köszönhetően egy olyan különleges technológiának, amit jelenleg csakis az infrapanel fűtés tudhat magáénak.
  5. A fűtőtest formája bármilyen környezetbe beilleszthető, több színben választható, tehát még itt sincsenek kompromisszumok.
  6. Otthonodba percek alatt tökéletes meleget varázsol, ráadásul nem igényel folyamatos felügyeletet sem.
  7. Az otthonod hőeloszlásának egyenletessége maximális lesz. Így nem alakulnak ki úgynevezett “hőlépcsők” amik alapján most vége annak, hogy a helyiség egyik pontjában fázunk, míg a másik pontján melegünk van.
  8. Majdnem elfelejtettem: az infrafűtéshez csak egy konnektor kell, és kész. Ugye ez azért egyszerűbb így?
  9. És végül, de nem utolsó sorban milyen fantasztikus az, hogy jóval több pénzed marad, hiszen egy különösen energiatakarékos megoldást választottál. Egyesek azt feltételezik, hogy villamos árammal fűteni drága, de az infrafűtés éjszakai – alacsonyabb díjú – árammal is üzemeltethető. Ez pedig ma a legolcsóbb lehetőség. 

ELEKTROMOS FŰTŐPANEL VÁSÁRLÁSÁHOZ ÉS A WEBSHOP MEGNYITÁSÁHOZ KATTINTS IDE

Akár a fürdőszobába is szereltethetsz infrapanelt

Hogyan is működik az infrapanel fűtés?

A CZPE egy tábla alakú fűtőtest, olyan kialakítással, hogy a fűtő oldalán az energia áramlása maximális, ellenkező irányban viszont minimális. Ez, a működő oldalon elhelyezett kerámiaszemcséknek, a passzív oldalon pedig a minőségi hőszigetelés segítségével érhető el.
A CZPE az elektromos energiát alakítja hővé, amely egyenletesen van elosztva a helyiség légterében. A kerámiakristályok 7-10 µm hullámhosszú sugárzással maximalizálják a hőleadást az egész felületen a környező térség felé. Ez éppen az a fajtája a hőnek, amellyel a nap melegíti Földünket és minden élőlény 99%-ban szívja magába.

Mi szabályozza az infrapanel fűtést?

A paneleket szobatermosztát kapcsolja ki és be. Egyetlen termosztát több panelt is tud vezérelni. És, hogy mennyire jó fűtési mód ez? Gondolj csak az infra szaunára! Ugye ott azért elég meleg van?

A vásárláshoz kattints ide

Elképzelted, mindez mennyivel egyszerűbbé tesz mindent?

  • Nincs körülményes „berendezési ötletbörze” – oda teszed a bútoraidat, ahová akarod, mert többé nem lesznek útban a fűtőtestek.
  • Nincs több „forró fej-hideg láb” effektus – ugyanis az infrapanel fűtés (infrafűtés) tökéletes hőeloszlással számolhat.
  • Nincs több karbantartási „Hogyan oldjuk meg a legkedvezőbben” családi kupaktanács – ha már felszerelték, el is felejtheted, hogy infrafűtés is van a házban (persze azért télen be kell kapcsolni).

Persze mondhatod azt is, hogy…

„De én nem akarom, hogy az otthonomban láthatatlan sugarak „repkedjenek” össze-vissza!”

Hidd el, nincs mitől tartanod, ugyanis…

Tény, hogy az infrasugárzás a napsugárzás leghasznosabb fajtája, amely Földünk minden élőlényének az életet jelenti!
Tény, hogy ezek a sugarak tökéletesen melegítenek – gondolj csak arra, hogy még a világűr pokoli hidege sem tudja kihűteni őket!
Tény, hogy ezek a sugarak adják azt a hőt minden élőlénynek, amely a szervezetük működéséhez elengedhetetlen! – Gondolj csak arra, mi történik egy növénnyel, ha nem kap ebből a hőből! És most teljesen mindegy, hogy a szobában mennyire van meleg!

ELEKTROMOS FŰTŐPANEL VÁSÁRLÁSÁHOZ GYERE A WEBÁRUHÁZUNKBA!

Hogyan működik az infrapanel?

Az infrasugarak a hőenergiát közvetlenül a testnek és a környező tárgyaknak adják át! Hogy ez miért annyira jó?

  1. mert nem kell felmelegíteni a levegőt, ami hosszadalmas és komoly energiaveszteséggel jár – így az infrapanel fűtés gyorsan meleget varázsol az otthonodba, és kisebb hőveszteséggel kell számolni az ablakon, és a falakon keresztül
  2. mert a falak felmelegítésével garantálja a helyiség egyenletes hőeloszlását
  3. mert a test szövetei mélyén fejtik ki hatásukat, így nem a bőrfelületet melegítik, mint a hagyományos fűtések, hanem az egész testén érezni fogod a kellemes, simogató meleget

Egyetlen pillanatig sem kell tartania attól, hogy esetleg bármilyen tárgyat, vagy éppen egy embert túlmelegítene ez a fűtés, mivel éppen csak annyi hőenergiát ad át a tárgyaknak – vagy a testednek -, amitől tökéletesen kellemes hőérzet alakul ki. Az összes többi sugár visszaverődik. És, hogy ez mindig így legyen, arról az alapos, átgondolt tervezés, és egy profi szabályozó rendszer gondoskodik.

Hihetetlen, ugye? Itt láthatsz árakat!

Amíg a hagyományos fűtési megoldásoknak előbb egy nagy tömeget kell felmelegítenie (padlót, illetve vizet a kazánban és radiátorban), addig az elektromos infrapanelek időállandója max. 900 másodperc.

10 indok, hogy miért pont az infrafűtési rendszer jelenti a tökéletes megoldást…

  1. Az infrafűtés lakások, családi házak ideális fűtése, mivel a fűtőelemeknek szinte semmilyen helyigénye nincs. Esztétikai megjelenése a legmagasabb igényeket is kielégíti, az egyéni elképzelések szerint.
  2. A hőt sugárzással adja át a határoló felületeknek, berendezési tárgyaknak, ugyanígy melegíti a bent élő embereket, állatokat, növényeket. A tárgyak, a falak és a padlózat lassan és egyenletesen adják át a hőt a helyiség levegőjének. Így tulajdonképpen ingyen, nagytömegű hőtárolókhoz, radiátorokhoz jutunk. Ez a jelenség áll legközelebb az ember természetes hőigényéhez és kellemes közérzetéhez. Ezt te is szeretni fogod!
  3. A falak és berendezési tárgyak hőmérséklete mindig magasabb, mint a levegő hőmérséklete, ezért azokon a párakicsapódási jelenség nem alakul ki. Így a penésznek esélye sem marad!
  4. A hő egyenletesen, alulról felfele oszlik el, minimális különbséggel. Így, egy átlagos belmagasságú lakótérben a mennyezeten mért hőmérséklet, CSAK 1,5-2 °C-al magasabb, mint az aljzaton. A hagyományos fűtéseknél ez 6-8 °C is lehet.
  5. Az infrafűtés (infrapanel fűtés) alacsony felületi hőmérsékleten üzemel, ezáltal a nem perzseli a levegőben lévő szilárd testeket, vagyis nem okoz kellemetlen szagokat. A fűtött tér levegőjének egyéb fizikai tulajdonságait, például a páratartalmát sem befolyásolja.
  6. Akár helyiségenként, pontosan szabályozható, előre – akár távolról is – programozható, az adott tér funkcióinak, és a felhasználó igényeinek leginkább megfelelő a hőmérséklet.
  7. Zajtalan üzemeltetésű, egyszerűen, akár telefonon át is kezelhető, nem igényel felügyeletet és karbantartást, nincs égéstermék, ezáltal gázmérgezés veszélye sem áll fenn.
  8. Mivel infrasugárzók a mennyezetre kerülnek, helytakarékos, gyorsan, egyszerűen, az adott tér, az épület szerkezetének komolyabb megbontása nélkül telepíthető.
  9. A CZPE panel beszerelése egyszerű és könnyű. Mennyezethez vagy falhoz rögzíthető négy csavarral a keretben előkészített nyílásokon keresztül. Az elektromos hálózathoz a gyárilag beépített vezetékkel kapcsolódik.
  10. Semmiféle karbantartási igénye nincs, élettartama korlátlan.

Mindez túl szépen hangzik? Előfordulhat, de hidd el, az a fűtési mód egyszerűen ennyire nagyszerű. Gondolj csak arra, hogy ez igazából pontosan olyan, mintha a Napot vinné be az otthonába!

Infrapanel alkalmazásával egyenletes meleget teremthetsz az otthonodba

Kövess minket Facebookon!

Az alábbi linkre kattintva beléphetsz privát Facebook csoportunkba, melyben friss, aktuális és hiteles híreket olvashatsz – illetve válaszokat kaphatsz a kérdéseidre is.

Hogyan juthatsz hozzá te is ehhez a rendkívüli fűtéshez?

Ha szeretnéd kihasználni te is az infrapanel fűtés (infrafűtés) által nyújtott előnyöket, akkor nincs más teendőd, mint felvenni velünk a kapcsolatot, és mi mindenben a segítségedre leszünk.

Igen, szeretnék hozzájutni ehhez a fűtéshez »

„Rendben, de előtte szeretném tudni, hogy mennyibe kerül.”

Ezt sajnos előre nagyon nehéz lenne megmondani, és nem szeretnélek tévútra vezetni. Biztosan kellemetlenül éreznéd magad, ha most mondanék egy árat, és végül teljesen más összeg jönne ki. Hiszen tudod, ahány ház, annyiféle megoldás. De szeretnélek megnyugtatni, az infrapanel fűtés nem kerül csillagászati összegekbe, még a rengeteg előnye ellenére sem! Általában egy cirkófűtés kiépítési költségeiből egy infrapanel fűtés is biztonsággal kiépíthető.

És ne feledkezz meg arról, hogy ezután többé nem lesz gondod a…

  • kilyukadt radiátorokra
  • az elromlott kazánra
  • a karbantartási költségekre
  • kéményfelújításra…hiszen az infrafűtésnél (infrapanel fűtésnél) ezekre nem lesz szüksége!

Igen szeretném, ha az én otthonomat is a Nap melege fűtené »

Ha szeretnél kicsit utánajárni, hogy hol működnek már hasonló rendszerek, akkor nézz körül a referenciáink között…

Referenciák »

ELEKTROMOS FŰTŐPANEL VÁSÁRLÁSÁHOZ GYERE A WEBÁRUHÁZUNKBA!

Hogyan takarít meg energiát a CZPE- infrapanel?

  • A CZPE-elektromos infrapanelekből kiáramló infravörös sugarak, és a falról, bútorról stb. való visszaverődésük kellemes hőérzetet biztosítanak a klasszikus fűtési módoknál kellemesnek ítélt hőmérsékletnél 2-4˚C-kal alacsonyabb hőmérsékleten is. Ezzel csökken a hőveszteség a helyiségben. A vakolat felülete felmelegszik és hőfüggöny alakul ki. 
  • Az infrafűtés által sugárzott hő nem szökik ki az ablakon, így további megtakarítás keletkezik.
  • Az egyes panelek alacsony teljesítménye, és ezek egyenletes elosztása a helyiségben lehetővé teszi, hogy a hagyományos fűtéshez képest a beépített teljesítmény akár az eredeti 80%-ra csökkenjen.

A FRICO infrapanel nyújtotta előnyök

Miután általánosságban már sokat tudunk az infrapanel fűtésről, szeretném most bemutatni, hogy miért a Frico infrapanel a nyerő a hagyományos kerámiaszemcsés infrapanellel vívott versenyben.

Infrapanel szerkezeti felépítése

Az infrapanelek működését a fűtőréteg, annak hőmérséklete, és a speciális hőleadó felület – amely az infravörös sugárzás közvetítésére rendkívül alkalmas – összességében biztosítja. A régebbi fejlesztésű panelek hőleadó felületére egyszerű festett kerámiaszemcséket szórtak. Erről a szintről lehetett, és érdemes is volt továbblépni, így születtek meg az új generációs Frico infrapanelek.

A Frico infrapanel acélból készült, felületét a legmodernebb technológiával felület kezelték és porfestették, egyszerűen egy örök élet, mint minden a mi igazi svédacélból készült. A magas színvonalú skandináv mérnöki precizitásból, világszínvonalú remekmű született. Kellett is, hiszen ha valahol télen hideg van és fűteni kell, az bizony Svédország!

Infravörös sugárzás visszaverése, maximális hatékonysággal

A Frico infrapanelek esetében a Svédországban kifejlesztett speciális reflexiós rétegnek köszönhetően a hátoldalon szinte 100%-ban veri vissza az infravörös sugárzást, míg a hagyományos infrapanelek kőzetgyapot hőszigetelése ennek csupán egy részét képes. Ez egészen pontosan azt jelenti, hogy a Frico infrapanelek használata esetén a hatásfok nagyon magas (100% körül), valamint tűzveszélyességnek nincs semmi esélye.

Nem csak hatékony, de szép is

  • Egy fűtési rendszer esztétikus megjelenése és minősége éppúgy fontos, mint annak hatékonysága. A Frico infrapanelek besugárzási szöge rendkívül magas, ami nagyban növeli a használati komfortot.
  • A Frico infrapanelek kivitelezésénél odafigyeltek a tervezők, hogy ezek ne a lakás eltakarni való, harmóniát megbontó elemei legyenek, hanem egyedi formatervezettségükkel és színvilágukkal emeljék otthonaink értékét. Az infrapanel teljesen sík felületének köszönhetően, egyszerűen és hatékonyan tisztítható.
  • A Frico infrapanel ideális fűtési megoldás azoknak, akik nem elégednek meg a hazai piacon elterjedt gyenge minőségű, és kevésbé esztétikus megjelenésű infrapanelekkel.

Van még kérdésed?

Kollégáink minden hétköznap 9 és 5 óra között szívesen állnak rendelkezésedre. Lépj velünk kapcsolatba e-mailben vagy telefonon.

Ha tetszett a bejegyzés, kérem küldje el ismerőseinek, vagy ossza meg másokkal!
Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Lejárt az időlimit!