Az alább velünk és az elektromos fűtésekkel kapcsolatban leggyakrabban elhangzó kérdéseket és az azokra adott válaszainkat találja meg.

Mennyi lesz a villanyszámlája?

Nincs arra mód, hogy pontosan meghatározzuk, hogy mekkora lesz a villanyszámlája. Nagyon szubjektív a dolog, mert egy jó szigetelés megléte esetén csak néha-néha kapcsol be a termosztát. Ezenfelül a fogyasztás nagyban függ a szokásoktól is: van, akinek a 22 fok ad komfortérzetet, míg másnak a 19 °C. Egyesek csak pár órára kapcsolják be a fűtést, míg mások egész éjszakára is. A megfelelőlen beállított termosztát fog Önnek pénzt spórolni és persze a megfelelő szigetelés.

Mikor javasolt az elektromos kazán használata?

  • Ha a lakás nem rendelkezik kéménnyel, és annak építése drága lenne;
  • Ha van kémény, de az műszakilag alkalmatlan az égéstermék elvezetésre;
  • Ha nem áll rendelkezésre vezetékes gázellátás;
  • Amikor időszakos vagy szezonális használat merül fel, vagy amikor a kényelem és komfort fontos szempont.

Miben nyújt többet az infrapanelekkel történő a hagyományos fűtésnél?

Az elektromos infrapanel a hagyományos fűtéstől eltérő hőérzetet nyújt. Infrafűtés esetén a hőérzet magasabb lesz, mint a termosztáttal meghatározott tényleges hőérzet. Infrapanellel történő fűtéskor ugyanis először -a hagyományos fűtéssel ellentétben- nem a levegő, hanem a tárgyak melegednek fel először és ezek a tárgyak egyenletesen felmelegítik az adott helyiséget. Infrafűtés (más néven infrapanel fűtés) esetén tehát a levegő csupán másodlagos hőközvetítő. A leírtak alapján mindenki számára egyértelművé válik, hogy miért jóval hatékonyabb az infrapanel fűtés a hagyományos fűtésnél.

Az infrafűtéssel kapcsolatban számos tévhit kering. Ezekről bővebben az alábbi linkre kattintva olvashat: tévhitek az infrapanel fűtéssel kapcsolatban.

Kivitelezést vállalunk-e?

Kivitelezést nem vállalunk, de az ország több pontján tudunk abban segíteni, hogy villanyszerelőt találjon.

Értesüljön folyamatosan kedvezményeinkről, akcióinkról!

Megismertem és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatunk
E-mailben kérem a Czinege és Fiai KFT hírleveleit és eDM-jeit.