Különleges elektromos fűtések magánszemélyeknek https://elektromosfutes.hu Az elektromos fűtés a legsokoldalúbb, mégis a legkevésbé kihasznált és elismert fűtési rendszer, amit valaha is megalkotott az ember. Wed, 21 Feb 2018 19:36:41 +0000 hu hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.9.4 https://elektromosfutes.hu/wp-content/uploads/2016/08/cropped-elektromos-futes-infrapanel-favicon-32x32.jpg Különleges elektromos fűtések magánszemélyeknek https://elektromosfutes.hu 32 32 A Szépművészeti Múzeum vápáit is beszőhettük fűtőkábeleinkkel https://elektromosfutes.hu/blog/szepmuveszeti-muzeum-vapait-beszohettuk-futokabeleinkkel/ https://elektromosfutes.hu/blog/szepmuveszeti-muzeum-vapait-beszohettuk-futokabeleinkkel/#respond Thu, 01 Feb 2018 09:27:41 +0000 https://elektromosfutes.hu/?p=747 Immáron elmondhatjuk azt is, hogy nem csak az 1-es villamos vápáiban található meg fűtőkábelünk Budapesten , a Szépművészeti Múzeum vápáit is beszőhettük fűtőkábeleinkkel. A feladatunk az volt, hogy a múzeum esőgyűjtő és elvezető rendszereinek a felújítási munkák alatt sérült részeit kicseréljük. Gyakran előfordul, hogy a tél folyamán többször is megfagy a tetőről leolvadt víz a …

A A Szépművészeti Múzeum vápáit is beszőhettük fűtőkábeleinkkel bejegyzés először a Különleges elektromos fűtések magánszemélyeknek jelent meg.

]]>
Immáron elmondhatjuk azt is, hogy nem csak az 1-es villamos vápáiban található meg fűtőkábelünk Budapesten , a Szépművészeti Múzeum vápáit is beszőhettük fűtőkábeleinkkel.

A feladatunk az volt, hogy a múzeum esőgyűjtő és elvezető rendszereinek a felújítási munkák alatt sérült részeit kicseréljük.

Gyakran előfordul, hogy a tél folyamán többször is megfagy a tetőről leolvadt víz a csatornákban. A jég megrongálja a csatornát/vápát, a lehulló jégdarabok súlyos károkat, baleseteket okozhatnak.

A vápákban, csatornákban az is kellemetlenséget okoz, ha a jég miatt nem tud elfolyni a megolvadt víz, ami átnedvesítheti a falakat, és dühítő beázások keletkeznek. A padlástéri elektromos csövek mellett eljutva a villamos szekrénybe, okozott már tüzet is.

Az általunk forgalmazott fűtési rendszer megvéd ezektől a károktól.

Az egyik fűtendő terület a Román csarnok feletti rész, ami az épület Dózsa György úti felén található, a középső fogadó csarnok feletti tetőnél lévő vápa-fűtése is a feladatunk volt. A vápák “U” alakzatban helyezkednek el.

A cégünk által ritkán végzett kivitelezés alkalmával 2 db 40 cm széles és 1 db 60 cm széles vápát kellett fűtőkábellel ellátnia, hogy a fagyos és jeges napokon se terhelje súly a tetőszerkezetet, és így megfelelő legyen a csapadékvíz elvezetés is.

Szélesebb vápába egymással párhuzamosan több fűtőszálat kell behelyezni, és azokat párhuzamosan kell összekapcsolni. Nagyon fontos, hogy kültéren csak UV -álló fűtőkábel és hidegvezeték helyezhető el.

Itt a kábeleket 10 cm távolságra helyeztük el, hogy a szükséges teljesítmény kialakuljon. A lefolyókba csak 1,5 m mélyen engedtük a kábeleket, mert a csövek a továbbiakban épületen belül futnak, így a további elfagyás lehetősége elenyésző. Ha nem épületen belül futnának a csövek, akkor végig kell vezetni a kábelt a vízszintes csatornarészen és a fagyhatárig belógatni minden lefolyócsőbe.

A csatornákban és a lefolyó csövekben elhelyezett fűtőkábeleket egy nedvesség- és egy hőérzékelő segítségével szabályozó berendezés kapcsolja be-és ki. Csak akkor üzemel a fűtés, ha csapadék van a felületen, és +5°C alatt van a külső hőmérséklet. Bekapcsolás után a fűtés megolvasztja a havat, jeget, és ,amikor lefolyik a csatornából a víz, kikapcsol a vezérlés.

Szívesen adunk hasonló helyzetben tervezési/kivitelezési tanácsot is.
Ha felkeltette érdeklődését, felmerülő kérdéseivel kapcsolatban állunk szíves rendelkezésére, keressenek bizalommal elérhetőségeinken.

A A Szépművészeti Múzeum vápáit is beszőhettük fűtőkábeleinkkel bejegyzés először a Különleges elektromos fűtések magánszemélyeknek jelent meg.

]]>
https://elektromosfutes.hu/blog/szepmuveszeti-muzeum-vapait-beszohettuk-futokabeleinkkel/feed/ 0
Megnyílt az elektromos fűtéseket bemutató termünk!! https://elektromosfutes.hu/blog/megnyilt-az-elektromos-futeseket-bemutato-termunk/ https://elektromosfutes.hu/blog/megnyilt-az-elektromos-futeseket-bemutato-termunk/#respond Tue, 14 Nov 2017 05:29:30 +0000 https://elektromosfutes.hu/?p=716 Szerintem az ország legnagyobb választékát bemutató terem a miénk, ahol infrafűtéseket, fűtött szőnyegeket, infrasugárzókat próbálhat ki! Az elektromos fűtés bemutatóteremben a következők szerint csoportosítjuk a termékeket: nappaliszobánkban bemutatjuk a lakások belső fűtésére alkalmazható elektromos radiátorokat, infrapaneleket, hordozható infrasugárzókat és fűtött szőnyegeinket [...]

A Megnyílt az elektromos fűtéseket bemutató termünk!! bejegyzés először a Különleges elektromos fűtések magánszemélyeknek jelent meg.

]]>
Szerintem az ország legnagyobb elektromos fűtés választékát bemutató terem a miénk, ahol infrafűtéseket, fűtött szőnyegeket, infrasugárzókat próbálhat ki!

Képek a bemutató teremből.

Az elektromos fűtés bemutatóteremben a következők szerint csoportosítjuk a termékeket:

– nappaliszobánkban bemutatjuk a lakások belső fűtésére alkalmazható elektromos radiátorokat, infrapaneleket, hordozható infrasugárzókat és fűtött szőnyegeinket

-szemben a teraszon kipróbálhatják a kültéren alkalmazható infrafűtéseket, legyen szó magánházról, vagy éppen egy étterem / kávézó teraszáról

-fürdőszobánkban próbára teheti az infra-törölközőszárítót a hagyományossal szemben, de megtapasztalhatja a tükörfűtés előnyeit, de akár “fürödhet” a “napsugárzásban” is

-“templomunkban” eldöntheti, hogy a templomi padfűtésként a párnafűtést, vagy az ülés alatt infrasugárzót szeretné jobban

-de teret adunk a termelő üzemekben/csarnokokban használatos elektromos fűtéseknek is

amíg ön mindezt végignézi, kisgyermeke elszórakozik a nekik kialakított játszósarokban.

 

Az elektromos fűtéseket bemutató termünk hétköznap 8-17-ig van nyitva a Bp. XIII-ker. Teve u. 9/b szám alatt.  

 

Várjuk Önt is, jöjjön be hozzánk, és használja ki nyitási akciónkat!

 

Töltse ki ezt a formot, és a kapott kedvezményes bónnal jöjjön el bemutatótermünkbe, és használja ki az egyedi kedvezményét!

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

[contact-form-7]

Adatvédelmi nyilatkozatunk »

Mentés

Mentés

A Megnyílt az elektromos fűtéseket bemutató termünk!! bejegyzés először a Különleges elektromos fűtések magánszemélyeknek jelent meg.

]]>
https://elektromosfutes.hu/blog/megnyilt-az-elektromos-futeseket-bemutato-termunk/feed/ 0
Tanácsok az infrapanelek szereléséhez https://elektromosfutes.hu/blog/tanacsok-az-infrapanelek-szerelesehez/ https://elektromosfutes.hu/blog/tanacsok-az-infrapanelek-szerelesehez/#respond Tue, 07 Feb 2017 16:57:34 +0000 https://elektromosfutes.hu/?p=602 Javasoljuk villanyszerelő segítségét kérni a munkához. Az ország több területén tudunk ebben Önnek segíteni. Az infrapanelek súlya nem több, mint néhány kilogramm, így könnyű azokat, a rajtuk levő fülek segítségével közvetlenül vagy huzalok segítségével a mennyezeten vagy az oldalfalon rögzíteni. Az infrapaneleket lehetőleg egyenletesen osszuk el úgy, mintha világítást helyeznénk el és azt szeretnénk […]

A Tanácsok az infrapanelek szereléséhez bejegyzés először a Különleges elektromos fűtések magánszemélyeknek jelent meg.

]]>
Javasoljuk villanyszerelő segítségét kérni a munkához. Az ország több területén tudunk ebben Önnek segíteni.

Az infrapanelek súlya nem több, mint néhány kilogramm, így könnyű azokat, a rajtuk levő fülek segítségével közvetlenül vagy huzalok segítségével a mennyezeten vagy az oldalfalon rögzíteni.

Az infrapaneleket lehetőleg egyenletesen osszuk el úgy, mintha világítást helyeznénk el és azt szeretnénk, hogy mindenhol egyforma világosság legyen.

[contact-form-7]

Alapszabály, hogy a plafonon a infrapaneleknek az egymástól való távolsága ne legyen nagyobb, mint a panelnek a járófelülettől való távolsága.

Ha a infrapanel olyan helyre kerül, ahol egy személy hosszabb ideig ül (pl. étkező), akkor az ne legyen közelebb az illető fejéhez, mint másfél méter.

Az infrapanelek termosztáttal ki-be kapcsolhatóak, termosztátot helységenként célszerű elhelyezni, de csak akkor, ha az infrafűtést teljes értékű fűtésként használjuk.

Érvek az infrapanel fűtés (infrafűtés) használata mellett

A bőrhőmérsékletet diagramok alapján is meg lehet határozni a levegő hőmérséklet függvényében.

Bőrhőmérséklet sugárzó, illetve konvekciós fűtéseknél

A diagram alapján megállapítható, hogy azonos léghőmérséklet mellett, ha a zárt térben konvekciós fűtés helyett sugárzó fűtést alkalmazunk, akkor a térben tartózkodó egyének bőrhőmérséklete nagyobb lesz. Ennek megfelelően azonos hőérzet eléréséhez kisebb léghőmérséklet is elegendő, ha sugárzó fűtést alkalmazunk, tehát úgy érünk el energiamegtakarítást, hogy a hőérzet megfelelő marad.

[contact-form-7]

Ez az állítás sugárzó fűtések alkalmazásakor az operatív hőmérséklet számításával is bizonyítható. Példával szemléltetve: lakószobára vonatkoztatva, ahol padlófűtést és falfűtést is alkalmazunk, az operatív hőmérséklet számítását megállapíthatjuk, hogy a helyiségben kialakuló sugárzásos hőmérséklet tks=23,63°C ez azt jelenti, hogy a belső léghőmérsékletet 1,5°C-kal csökkentve megtartjuk a méretezési 22°C operatív hőmérsékletet. (felületi hőmérsékletek: padló hőmérséklet 24,8°C, fal hőmérséklet 30°C, ablak 18,3°C).

Ez szemlélteti, hogy a felületfűtés alkalmazásával nem csak a komfort növelhető, de a helyiség belső hőmérsékletét is csökkenthetjük, ami mérsékli a szoba filtrációs hőveszteségét.

A Tanácsok az infrapanelek szereléséhez bejegyzés először a Különleges elektromos fűtések magánszemélyeknek jelent meg.

]]>
https://elektromosfutes.hu/blog/tanacsok-az-infrapanelek-szerelesehez/feed/ 0
Kültéri elektromos fűtéssel kapcsolatos kérdések és válaszok https://elektromosfutes.hu/blog/kulteri-elektromos-futessel-kapcsolatos-kerdesek-es-valaszok/ https://elektromosfutes.hu/blog/kulteri-elektromos-futessel-kapcsolatos-kerdesek-es-valaszok/#respond Wed, 08 Jun 2016 12:53:14 +0000 https://elektromosfutes.hu/?p=448 A kábelfektetés nem bonyolult, ha a gyártó utasításait, ajánlásait és a beszerelési útmutatóban foglaltakat betartják. Természetesen jobb, ha egy tapasztalt szerelő végzi a kivitelezést, de nincs akadálya a házilagos kivitelezésnek sem, a fontos azonban az, hogy az elektromos bekötést hivatalos villanyszerelő végezze.

A Kültéri elektromos fűtéssel kapcsolatos kérdések és válaszok bejegyzés először a Különleges elektromos fűtések magánszemélyeknek jelent meg.

]]>
Kültéri elektromos fűtéssel kapcsolatos kérdések és az azokra adott válaszok

MENNYI AZ ENERGIAFOGYASZTÁS?

Burkolattípustól és ezáltal a beépített teljesítménytől függően 250-350 W/m2. Ez azt jelenti, hogy pl. egy betonnal burkolt lehajtó 1 m2-re 4 óra alatt 1 KWh energiát fogyaszt.

MENNYI A FELFŰTÉSI IDŐ?

Kültéri fűtés esetében a leolvasztáshoz szükséges idő függ a környezeti hőmérséklettől, a csapadék mennyiségétől és az aljzat hőmérsékletétől. Általánosságban elmondható, hogy egy leolvasztás kb. 4-6 órát vesz igénybe.

[contact-form-7]

EGÉSZ TÉLEN FOG A RENDSZER FŰTENI?

Természetesen nem kell egész télen a rendszert üzemeltetni, csak ha csapadék van a felületen, és vele egy időben fagy is van. A szabályozó készülék használatával a rendszer teljesen automatikusan a hőmérséklet és nedvesség figyelembe vételével kapcsolja ki és be a fűtést. Ha a felület felszáradt nincs szükség további üzemeltetésre, legközelebb csak a következő havazáskor kapcsol be. Magyarországon az egy évre vetített havas napok száma kb. 25-35. Ebből kiszámítható, hogy az egy évre vetített üzemidő kb. 180-220 óra.

HÁNY AMPER IGÉNYE VAN EGY KÜLTÉRI FŰTÉSNEK, ELEGENDŐ-E A MEGLÉVŐ TELJESÍTMÉNYEM, VAGY KELL-E A HÁLÓZATOT BŐVÍTTETNI?

A szükséges teljesítmény meghatározása után a kapott Watt értéket el kell osztani a hálózati feszültség értékével, így megkapjuk a fűtés Amper igényét pl. 20m2-re 6 KW kell, 6/230V=26A. vagy 50m2-re 15 KW kell, 15KW/400 V = 12,5 A fázisonként. Amennyiben a meglévő teljesítmény bekötésénél nem gondoltak ilyen jellegű fűtésre, akkor ritkán elegendő az Amperszám.

A FŰTŐKÁBEL FEKTETÉSÉNÉL MIKRE KELL ÜGYELNI?

Vigyázni kell, hogy a kábel ne sérüljön meg, ezért éles szerszámokkal, fémvödörrel stb. különös odafigyeléssel kell bánni. A kábel ne csavarodjon, ne feszüljön, ne törjön meg, ne érjen egymáshoz, ne keresztezze egymást, a megengedett hajlítási sugárnál kisebb mértékben ne legyen meghajlítva.

Ha a kábelt lefektették meg kell mérni annak ellenállását, valamint méréssel meg kell győződni arról, hogy a kábel nem sérült meg, pl. nem lett zárlatos. A mérési eredményeket a kábel garanciafüzetében/építési naplóban kell feltüntetni és a beszerelést végző villanyszerelőnek igazolni. A burkolás után szintén el kell végezni a méréseket.

MENNYIRE BONYOLULT A KÁBELFEKTETÉS? MINDENKÉPP SZAKSZERELŐRE KELL BÍZNI, VAGY LEFEKTETHETEM ÉN IS?

A kábelfektetés nem bonyolult, ha a gyártó utasításait, ajánlásait és a beszerelési útmutatóban foglaltakat betartják. Természetesen jobb, ha egy tapasztalt szerelő végzi a kivitelezést, de nincs akadálya a házilagos kivitelezésnek sem, a fontos azonban az, hogy az elektromos bekötést hivatalos villanyszerelő végezze.

MI A FELTÉTELE A GARANCIÁNAK?

A garancia feltétele, a garancialevél kitöltése, a számla (másolat) megőrzése és a bekötést végző villanyszerelő igazolása a mért értékekről.

HOVA KELL AZ ÉRZÉKELŐKET ELHELYEZNI?

A működésből adódóan a fűtött felületen kell olyan helyen elhelyezni, ahol a legalacsonyabb hőmérséklet és a legnagyobb csapadékmennyiség várható. Fontos, hogy az érzékelő felülete vízszintesen legyen.

8 CM-ES TÉRKŐ ALÁ IS BEÉPÍTHETŐ FŰTŐKÁBEL?

Igen, de lényegesen nagyobb teljesítményt kell beépíteni, mint pl. 5cm-es betonburkolat esetében.(250 W/m2 helyett 350 W/m2)

[contact-form-7]

MI TÖRTÉNIK, HA FEKTETÉSKOR VÉLETLENÜL MEGSÉRÜL A FŰTŐKÁBEL ÉS MÁR KÉSZ A BURKOLAT? FEL KELL SZEDNI AZ EGÉSZ BURKOLATOT?

Kábelsérülés esetén egy speciális műszerrel felszerelt csapat beméri a hiba pontos helyét és a hibahely feltárásával, és a kábel javításával általában orvosolható a probléma.

VISSZA KELL-E VEZETNI A FŰTŐKÁBEL MÁSIK VÉGÉT A KIINDULÁSI PONTHOZ?

Az SJXFJ típusú kábel esetében nem, mivel a fűtőkábel kéteres, így csak az egyik végét kell a hálózatra kötni, de erre a végére mi mindenképpen biztosítjuk is a hidegvezetéket.

Ha akad még kérdése, azt a hozzászólásokban felteheti!

A Kültéri elektromos fűtéssel kapcsolatos kérdések és válaszok bejegyzés először a Különleges elektromos fűtések magánszemélyeknek jelent meg.

]]>
https://elektromosfutes.hu/blog/kulteri-elektromos-futessel-kapcsolatos-kerdesek-es-valaszok/feed/ 0
Beltéri elektromos fűtéssel kapcsolatos kérdések és válaszok https://elektromosfutes.hu/blog/belteri-elektromos-futessel-kapcsolatos-kerdesek-es-valaszok/ https://elektromosfutes.hu/blog/belteri-elektromos-futessel-kapcsolatos-kerdesek-es-valaszok/#respond Wed, 08 Jun 2016 12:39:20 +0000 https://elektromosfutes.hu/?p=454 Az elektromos energia ára magasabb, mint a gáz ára, ezért pl. egy komplett családi ház fűtési energiaköltsége a mai árviszonyok mellett magasabb, mint egy gázzal - jól beállított, korszerű kazán esetén - működő vizes padlófűtésé. Ha azonban csak komfortcélra nézzük egy kisebb fürdőszoba (3-4 m2 fűtött terület) 4 órás üzemeltetése kb. 2 KWh energiát igényel.

A Beltéri elektromos fűtéssel kapcsolatos kérdések és válaszok bejegyzés először a Különleges elektromos fűtések magánszemélyeknek jelent meg.

]]>
Mennyi az energiafogyasztás beltéri fűtéseknél?

Átlagosan kb. 100 W/m2 teljesítményt figyelembe véve 1 m2 10 óra alatt 1KWh energiát fogyaszt.

Nem drága-e elektromosan fűteni?

Az elektromos energia ára magasabb, mint a gáz ára, ezért pl. egy komplett családi ház fűtési energiaköltsége a mai árviszonyok mellett magasabb, mint egy gázzal – jól beállított, korszerű kazán esetén – működő vizes padlófűtésé. Ha azonban csak komfortcélra nézzük egy kisebb fürdőszoba (3-4 m2 fűtött terület) 4 órás üzemeltetése kb. 2 KWh energiát igényel. Ennek a költsége elenyésző a többletkényelemhez viszonyítva, melyet egy kellemes, meleg padló jelent.

[contact-form-7]

Elektromos padlófűtés előnyei egészségügyi szempontból

Nem okoz huzatot, ezáltal csökkenthető a porallergia és az asztma kialakulásának veszélye.
A padlófűtéssel ellátott helyiség belső hőmérséklete ugyanazon komfortérzet eléréséhez néhány fokkal kisebb lehet, mint pl. a radiátoros fűtéseknél.

Melyek az elektromos fűtés előnyei műszaki szempontból?

Egyszerű és igen olcsó kivitelezés, praktikus kezelés. Hosszú élettartam, nincs mozgó, kopó alkatrésze, nem szükséges kazán, kémény stb.

Nem lebeg a por az elektromos padlófűtéssel ellátott helyiségben?

Mivel az elektromos padlófűtés pontosan szabályozható és a padló hőmérséklete korlátozható, sokkal kisebb mértékben lebegteti a port, mint pl. a vizes padlófűtés.

Fűtőszőnyeget vagy fűtőkábelt válasszak?

Jellemzően a beépíthető rétegvastagság határozza meg, hogy melyik az optimális megoldás. A beépített teljesítmény a legtöbb esetben azonos. Fűtőkábel esetében – hasonlóan a vizes padlófűtéshez – legalább 5 cm beton kerül a fűtőkábelre, a fűtőszőnyeg pedig a csemperagasztóba kerül.

Milyen termosztátot válasszak beltéri elektromos fűtéshez?

A beltéri szabályzókat a kivitelük (süllyeszthető, falra szerelhető) és a hőmérséklet mérésének módja alapján (padlóhőmérséklet, levegő-hőmérséklet) lehet csoportosítani.

Fürdőszobába és kiegészítő fűtés esetén a padlóérzékelős, főfűtésre a levegőérzékelős vagy a kombinált termosztát ajánlható. Utóbbi lényege az, hogy a termosztát a levegő-hőmérséklet alapján kapcsol, de a padló maximális hőmérséklete korlátozható.

Hogyan és hol tudom a termékeket megvásárolni?

Webáruházunkban megrendelhető és futárszolgálat házhoz szállítja, vagy telephelyünkön azonnal megvásárolható a kért termék. A nagy importőri raktárkészletünk lehetővé teszi, hogy Ön a lehető leghamarabb élvezhesse az elektromos fűtésrendszer előnyeit.

Ha vásárolok egy 0,5 m széles, 6 m hosszú fűtőszőnyeget, hogyan tudom egy 1,5 x 2 m-es alapterületre lefektetni?

A fűtőszőnyeg tulajdonképpen egy műanyag hálóra szerelt vékony fűtőszál. Mivel a háló hordozóként szolgál (biztosítja az egyenletes kábeltávolságot és a könnyű fektetést) elvágható (természetesen anélkül, hogy a fűtőszál megsérülne) és más irányba fektethető, tehát olyan alakot teszek le, amit akarok.

[contact-form-7]

Hogy kell a fűtőszőnyeget a termosztátba bekötni?

A fűtőszőnyeget egy gyárilag rászerelt csatlakozókábellel szállítjuk, ezt kell a termosztátba bekötni. Szükség esetén ez az ún. hidegkábel a villanyszerelési előírásoknak megfelelően meghosszabbítható.

Milyen rétegrendet igényel a fűtőszőnyeg?

A fűtőszőnyeget kifejezetten felújításokra tervezték, illetve olyan helyekre, ahol alacsony a beépíthető padlómagasság. A megtisztított aljzatra a fűtőszőnyeg öntapadó aljával rögzíthető, ha szükséges csemperagasztóval fixálható. Padlókiegyenlítőbe, vagy flexibilis ragasztóba helyezhető el a fűtőszőnyeg. A lefektetett szőnyegre ezután kerülhet a járólap.

Ha további kérdése van, azt az alább hozzászólásként felteheti!

A Beltéri elektromos fűtéssel kapcsolatos kérdések és válaszok bejegyzés először a Különleges elektromos fűtések magánszemélyeknek jelent meg.

]]>
https://elektromosfutes.hu/blog/belteri-elektromos-futessel-kapcsolatos-kerdesek-es-valaszok/feed/ 0
Az elektromos fűtések megvásárlása utáni terméktapasztalatokat itt olvashatják! https://elektromosfutes.hu/blog/nalunk-a-penztartol-valo-tavozas-utan-is-lehet-visszajelzest-adni/ https://elektromosfutes.hu/blog/nalunk-a-penztartol-valo-tavozas-utan-is-lehet-visszajelzest-adni/#comments Mon, 23 May 2016 12:19:57 +0000 https://elektromosfutes.hu/?p=405 Ha Ön már vásárolt nálunk elektromos fűtést, kérem a lap alján írja meg véleményét, tapasztalatát! Ha most akar vevőnk lenni, akkor mindenképpen olvassa el korábbi vevőink véleményét, tapasztalatát.

A Az elektromos fűtések megvásárlása utáni terméktapasztalatokat itt olvashatják! bejegyzés először a Különleges elektromos fűtések magánszemélyeknek jelent meg.

]]>
.loop-nav{display:none!important;visibility:hidden!important}

Az elektromos fűtések megvásárlása utáni terméktapasztalatok

Ha Ön már vásárolt nálunk elektromos fűtést, kérem a lap alján írja meg véleményét, tapasztalatát!

Ha most akar vevőnk lenni, akkor mindenképpen olvassa el
korábbi vevőink véleményét, tapasztalatát.

Az alábbi kérdések minden érdeklődőnket izgatnak, ezért létrehoztuk ezt az oldalt, ahol korábbi vevőink leírhatják tapasztalatikat, véleményüket:

 • Hogyan történik az elektromos fűtések megvásárlása?
 • Hogyan kapom meg a megrendelt árut?
 • Mi lesz 4-5 év múlva?
 • Mit tehetek, ha valami mégsem tetszett?

Összegezve:
hogyan dolgozunk mi, az Ön megelégedettségéért?

A hozzánk bármely formában beérkező érdeklődést regisztráljuk a CRM – vevőnyilvántartó – rendszerünkben, így évekre visszamenőleg is ellenőrizhető minden levelezés, kiadott ajánlat, ismertető, telefonos kontaktus, ami a vásárlást megelőzte.

A fenti munkarend, teljes mértékben a vevőink jogosan elvárt igénye, és biztonságos kiszolgálása érdekében lett kialakítva.

Az esetleges reklamációk kezelése cégünknél

A munkatársak fel vannak hatalmazva a reklamációk kezelésének következő lehetséges módjaira: termékcsere, termékpótlás, termék-kiegészítés, visszavásárlás.

A reklamációk kezelésénél – az erről kiadott vezetői utasításom szerint – elsődleges a méltányosság, nem a „hibás”, hanem a vevőnk érdekét szolgáló megoldás keresése. A méltányosságon az értendő, ha cégünk nem is vétett hibát, akkor is keresni kell vevőink elégedettségét.

8 éves értékesítési tapasztalataink alapján meg vagyok győződve, hogy a fenti kiszolgálási és reklamációkezelési rendszer maximálisan vevőbarát, az építőiparban ma még ritka.

Kérem Önt, írja be ide bejegyzésként a nálunk szerzett vásárlási élményét, terméktapasztalatait, hogy érdeklődőink jobban megismerhessék cégünket termékeinket.

Az alábbi témákban kérném elsősorban a bejegyzéseket:

 • időben kapta-e meg az ajánlatot
 • elég információt tartalmazott-e az ajánlat a döntés meghozatalához
 • elégedett volt-e a telefonos tanácsadással
 • elégedett volt-e a kiszolgálással
 • könnyű volt-e a rendelés leadása
 • elégedett volt-e az elektromos fűtés kiszállításával
 • egyszerű volt-e a fizetés
 • az elektromos fűtés felszerelésével kapcsolatos tapasztalatok
 • terméktapasztalatok

Ön a hozzászólásával segíti az érdeklődőink eligazodását, termékválasztását!

Köszönjük a segítségét!

Megtisztelő látogatását köszönve honlapunkon:

Czinege Károly aláírása

Czinege Károly
korszerű épületfűtések specialistája!

A Az elektromos fűtések megvásárlása utáni terméktapasztalatokat itt olvashatják! bejegyzés először a Különleges elektromos fűtések magánszemélyeknek jelent meg.

]]>
https://elektromosfutes.hu/blog/nalunk-a-penztartol-valo-tavozas-utan-is-lehet-visszajelzest-adni/feed/ 7
Vértesi Árpád véleménye https://elektromosfutes.hu/blog/vertesi-arpad-velemenye/ https://elektromosfutes.hu/blog/vertesi-arpad-velemenye/#respond Mon, 15 Jun 2015 12:57:04 +0000 https://elektromosfutes.hu/?p=258 "Alaposan meglepődtem, amikor az oldalukra tévedtem. Méghogy fűteni a csatornát! Aztán végiggondoltam a dolgot, és rájöttem, hogy igazuk van! Ez tényleg egy fontos dolog lehet, és visszagondolva korábbi házainkra, nagyon is valós kérdés."

A Vértesi Árpád véleménye bejegyzés először a Különleges elektromos fűtések magánszemélyeknek jelent meg.

]]>
Vásárlónk, Vértesi Árpád véleménye

„Alaposan meglepődtem, amikor az oldalukra tévedtem. Méghogy fűteni a csatornát! Aztán végiggondoltam a dolgot, és rájöttem, hogy igazuk van! Ez tényleg egy fontos dolog lehet, és visszagondolva korábbi házainkra, nagyon is valós kérdés.

Aki kételkedik benne, az gondoljon csak arra, amikor az utcán egy nagy jégcsapképződmény alatt sétál el, vagy egy emeletes ház tetején látja ugyanezt. Biztosan imádkozik, hogy rá ne essen.

Én megvásároltam egy ilyen csatornafűtést, és azóta legalább otthon minden rendben van. Akinek meg van utcafronton eresze, annak egyenesen kötelezővé tenném!”

A Vértesi Árpád véleménye bejegyzés először a Különleges elektromos fűtések magánszemélyeknek jelent meg.

]]>
https://elektromosfutes.hu/blog/vertesi-arpad-velemenye/feed/ 0
Odrovics János véleménye https://elektromosfutes.hu/blog/odrovics-janos-velemenye/ https://elektromosfutes.hu/blog/odrovics-janos-velemenye/#respond Mon, 15 Jun 2015 12:56:49 +0000 https://elektromosfutes.hu/?p=256 "Amikor megvettük az új házunkat, éppen tél volt. Elég nagy hó esett, és nappal olvadni kezdett. Ekkor derült ki, hogy mit hallgatott el az előző tulaj. A gyerekszoba falán óriási vizes folt jelent meg. Elkeseredve néztük a feleségemmel az egyre növekvő beázást, és értetlenül álltunk az eset előtt."

A Odrovics János véleménye bejegyzés először a Különleges elektromos fűtések magánszemélyeknek jelent meg.

]]>
Vásárlónk, Odrovics János véleménye

“…Amikor megvettük az új házunkat, éppen tél volt. Elég nagy hó esett, és nappal olvadni kezdett.

Ekkor derült ki, hogy mit hallgatott el az előző tulaj. A gyerekszoba falán óriási vizes folt jelent meg. Elkeseredve néztük a feleségemmel az egyre növekvő beázást, és értetlenül álltunk az eset előtt. Eszünkbe sem jutott, hogy ez a csatorna miatt van. Akkor jöttünk rá, amikor egy nagyobb eső után (már tavasszal) sem jelent meg újra.

Csakhogy akkorra már teljesen eláztatta a falat, meg a vakolatot a víz, és foltos maradt. Ezután pedig jött a penész.

A következő télre már felkészültünk. Nem is jelent meg többé a folt. Mit mondjak – drága volt ez a felismerés. Vakolás, festés, penészirtás, végül csatornafűtés. Pedig ha előre gondolunk rá, akkor csak a fűtés árába került volna! A felújítás többet „kóstált”, mint maga a csatornafűtés kiépítése – méghozzá jelentősen! De ma már nincs több gondunk…”

A Odrovics János véleménye bejegyzés először a Különleges elektromos fűtések magánszemélyeknek jelent meg.

]]>
https://elektromosfutes.hu/blog/odrovics-janos-velemenye/feed/ 0
Nóra, Telkiből véleménye https://elektromosfutes.hu/blog/nora-telkibol-velemenye/ https://elektromosfutes.hu/blog/nora-telkibol-velemenye/#respond Mon, 15 Jun 2015 12:56:36 +0000 https://elektromosfutes.hu/?p=254 "A mi esetünkben a tervező a garázst a ház alá tervezte. Az új házunkba történő beköltözést követően már az első télen kiderült, hogy a lehajtó – a meredekség miatt – csak szárazon használható. A reggeli hólapátolás elég kemény munka, nem éppen így képzeltem a GYES-es kismamák életét. Az interneten kutatva ezen a honlapon találtuk a legteljesebb tájékoztatást a lehetséges megoldásról. Itt sikerült egy kivitelezőt is kiválasztani, aki gyorsan megoldotta a gondunkat."

A Nóra, Telkiből véleménye bejegyzés először a Különleges elektromos fűtések magánszemélyeknek jelent meg.

]]>
Vásárlónk, Nóra véleménye

“…A mi esetünkben a tervező a garázst a ház alá tervezte. Az új házunkba történő beköltözést követően már az első télen kiderült, hogy a lehajtó – a meredekség miatt – csak szárazon használható. A reggeli hólapátolás elég kemény munka, nem éppen így képzeltem a GYES-es kismamák életét.

Az interneten kutatva ezen a honlapon találtuk a legteljesebb tájékoztatást a lehetséges megoldásról. Itt sikerült egy kivitelezőt is kiválasztani, aki gyorsan megoldotta a gondunkat. A kivitelező dicsérte a forgalmazó rugalmasságát, gyors kiszolgálását, szakmai tanácsait.

Nekünk az a, hogy azóta – a beépített vezérlésnek köszönhetően – bármikor biztonságosan használható a lehajtónk, és ez – mint minden kis gyerekes szülőnek – igen fontos…”

A Nóra, Telkiből véleménye bejegyzés először a Különleges elektromos fűtések magánszemélyeknek jelent meg.

]]>
https://elektromosfutes.hu/blog/nora-telkibol-velemenye/feed/ 0
Kertes János véleménye https://elektromosfutes.hu/blog/kertes-janos-velemenye/ https://elektromosfutes.hu/blog/kertes-janos-velemenye/#respond Mon, 15 Jun 2015 12:56:19 +0000 https://elektromosfutes.hu/?p=252 "Köszönöm a tervezői CD megküldését címünkre. Gratulálunk a nagyon hasznos anyaghoz. Nagyon Boldog Új Évet és eredményes munkát kívánunk!"

A Kertes János véleménye bejegyzés először a Különleges elektromos fűtések magánszemélyeknek jelent meg.

]]>
“…Köszönöm a tervezői CD megküldését címünkre. Gratulálunk a nagyon hasznos anyaghoz. Nagyon Boldog Új Évet és eredményes munkát kívánunk…”

A Kertes János véleménye bejegyzés először a Különleges elektromos fűtések magánszemélyeknek jelent meg.

]]>
https://elektromosfutes.hu/blog/kertes-janos-velemenye/feed/ 0
Kende Pál véleménye https://elektromosfutes.hu/blog/kende-pal-velemenye/ https://elektromosfutes.hu/blog/kende-pal-velemenye/#respond Mon, 15 Jun 2015 12:56:00 +0000 https://elektromosfutes.hu/?p=250 "A kivitelezéseim során többször használtam már a „Czinege” kábeleket. Mindig azt kaptam, ami az ajánlatban szerepelt, és külön jó, hogy pl. a hidegvég hosszakat kérésem szerint készítik el."

A Kende Pál véleménye bejegyzés először a Különleges elektromos fűtések magánszemélyeknek jelent meg.

]]>
Vásárlónk, Kende Pál véleménye

“A kivitelezéseim során többször használtam már a „Czinege” kábeleket. Mindig azt kaptam, ami az ajánlatban szerepelt, és külön jó, hogy pl. a hidegvég hosszakat kérésem szerint készítik el. Ilyen opcionális rendelési lehetőséget más cégnél nem ismerek.”

A Kende Pál véleménye bejegyzés először a Különleges elektromos fűtések magánszemélyeknek jelent meg.

]]>
https://elektromosfutes.hu/blog/kende-pal-velemenye/feed/ 0
Tényleg nem tehető hagyományos parketta az elektromos padlófűtésre? https://elektromosfutes.hu/blog/tenyleg-nem-teheto-hagyomanyos-parketta-az-elektromos-padlofutesre/ https://elektromosfutes.hu/blog/tenyleg-nem-teheto-hagyomanyos-parketta-az-elektromos-padlofutesre/#comments Mon, 15 Jun 2015 11:14:34 +0000 https://elektromosfutes.hu/?p=213 Sokan úgy tudják, hogy elektromosan fűtött padlóra nem rakható hagyományos parketta, mert a fűtés miatt szétszárad. Ez csak addig volt igaz, míg meg nem jelentek a Blokkwood eljárással készült parketták. Blokkwood Technológia Kft. a gyártott és forgalmazott parkettáit egy teljesen új, saját találmányon alapuló BLOKKWOOD FAMODIFIKÁCIÓS technológiával kezeli.

A Tényleg nem tehető hagyományos parketta az elektromos padlófűtésre? bejegyzés először a Különleges elektromos fűtések magánszemélyeknek jelent meg.

]]>
Tehető hagyományos parketta az elektromos padlófűtésre?

Sokan úgy tudják, hogy elektromosan fűtött padlóra nem rakható hagyományos parketta, mert a fűtés miatt szétszárad. Ez csak addig volt igaz, míg meg nem jelentek a Blokkwood eljárással készült parketták.

[contact-form-7]

A Blokkwood Technológia Kft. a gyártott és forgalmazott parkettáit egy teljesen új, saját találmányon alapuló BLOKKWOOD FAMODIFIKÁCIÓS technológiával kezeli.

Ez egy olyan hőkezelési eljárás, amely új dimenziókat nyit a természetes faanyagnak, sem az előállítás során, sem pedig a későbbi használat során nem szennyezi a környezetet, mivel a késztermék teljesen vegyszermentes.

Az eljárás során csökken a fa deformálódási és alakváltoztatási képessége, ami egy parketta esetében nem elhanyagolható szempont. Kopásállósága is jelentősen megnövekszik. Az évgyűrűk különleges rajzolata jelentősen kiemelkedik, ezzel a dekoráció végtelen lehetőségét hordozza.

Rusztikus, öregbített külső is a Blokkwood eljárással természetes úton elérhető, ami ma nagyon népszerű.

Blokkwood eljárással hőkezelt parketta
Blokkwood eljárással hőkezelt parketta

A kezelt fa sokféle színűvé változtatható, teljes keresztmetszetében egyforma színű. Ezzel az eljárással a kipusztulás szélére került, az esztétikum miatt nagy mennyiségben felhasznált egzota fafajok kiválthatók. Valamennyi magyar fafajtát kezelünk.

Minimális a végtermék vízfelvevő képessége, így vizes helyiségek – fürdőszoba, szauna – burkolására is alkalmas. Medencék körbefedésére kültéri burkolóanyagainkat javasoljuk, melyek mart felülettel rendelkeznek a csúszásmentesítés érdekében.

Statikailag jó tulajdonságainak köszönhetően alkalmas még az általunk gyártott és forgalmazott faanyag faház gyártásra, bútorok, nyílászárók, hajók, hangszerek, hordók, kerti bútorok, kerítések készítésére.

[contact-form-7]

Tekintse meg a cég honlapját, ahol az eljárásról és termékekről bővebb tájékoztatást kaphat kattintson ide

Kérem Ön is szóljon hozzá!

A Tényleg nem tehető hagyományos parketta az elektromos padlófűtésre? bejegyzés először a Különleges elektromos fűtések magánszemélyeknek jelent meg.

]]>
https://elektromosfutes.hu/blog/tenyleg-nem-teheto-hagyomanyos-parketta-az-elektromos-padlofutesre/feed/ 2
10 indok, amiért az infrapanel fűtés az okos otthontervező emberek egyik legkedveltebb fűtési rendszere lehet! https://elektromosfutes.hu/blog/10-indok-az-infrapanel-futes-mellett/ https://elektromosfutes.hu/blog/10-indok-az-infrapanel-futes-mellett/#respond Mon, 15 Jun 2015 11:13:44 +0000 https://elektromosfutes.hu/?p=211 Hunyja le a szemét, és képzelje el, ahogy a nap sugarai melengetően simogatják az arcát. Milyen érzés, amikor a tél után érkező tavasz első melege megérinti a bőrét. Ezt az érzést otthonába varázsolhatja, és még kint zord idő van, bent Hawaii melege köszöntheti minden nap. Ráadásul még a teste is hálás lesz érte!

A 10 indok, amiért az infrapanel fűtés az okos otthontervező emberek egyik legkedveltebb fűtési rendszere lehet! bejegyzés először a Különleges elektromos fűtések magánszemélyeknek jelent meg.

]]>
10 indok az infrafűtés, más néven az infrapanel fűtés mellett

„Egy a fűtés amely az egészségre is jótékony hatással lehet?!” Hunyja le a szemét, és képzelje el, ahogy a nap sugarai melengetően simogatják az arcát. Milyen érzés, amikor a tél után érkező tavasz első melege megérinti a bőrét. Ezt az érzést otthonába varázsolhatja, és még kint zord idő van, bent Hawaii melege köszöntheti minden nap. Ráadásul még a teste is hálás lesz érte!

[contact-form-7]

Bemutatkozik a 21. század fűtése, amelynek a híre viharsebességgel terjed a hazai házfelújítók, és az építkezők körében!

Ugye Ön is hallott már arról, hogy szinte minden fűtésnek megvan a maga „kis szépséghibája”.

 1. A gázfűtés egyre drágább, és gazdaságtalan is.
 2. A cirkófűtés a távolabbi pontokon a víz lehűlése miatt sok felesleges energiát használ el.
 3. Ezek a fűtési módok a levegőben hőlépcsőket hoznak létre, így gyakori a forró fej – hideg láb érzete.
 4. A vizes padlófűtés az allergiában szenvedőknek jelent igazán kellemetlenséget, de mivel száll a por, ezért mindenképpen egészségtelen, és nem túl higiénikus.
 5. A kazánoknál számolni kell azzal a ténnyel, hogy az udvart is fűti, hiszen a kéményen keresztül jelentős a hőveszteség.

Azonban most már itthon is elérhető egy nagyon különleges fűtés, amiről én személy szerint még nem igen találtam semmi negatívumot…
Mit szólna hozzá, ha azt mondanám, hogy az új házában már a fűtés is hozzájárulna ahhoz, hogy

 • fittebben,
 • jobb közérzettel,
 • és jóval kedvezőbb költségek mellett élhetne?

Legalábbis a fűtési szezonban!

Gondolja csak végig, hogy amikor megtervezi házát, építkezik, vagy felújít, milyen álmokat sző azzal kapcsolatban?
Én tudom, hogy szeretne olyan házat tervezni, amelyben kényelmes, kellemes érzés lakni, amelyet igazán az otthonának érez.
Azt is tudom, hogy olyan otthont szeretne, ahol a mindennapokat nem a sok kellemetlenség, hanem a kényelem, a jó közérzet és az egészség érzése uralja.

[contact-form-7]

A 10 indok, amiért az infrapanel fűtés az okos otthontervező emberek egyik legkedveltebb fűtési rendszere lehet! bejegyzés először a Különleges elektromos fűtések magánszemélyeknek jelent meg.

]]>
https://elektromosfutes.hu/blog/10-indok-az-infrapanel-futes-mellett/feed/ 0
Párás a fürdőszobai tükre, mert nincs alatta elektromos tükörfűtés? https://elektromosfutes.hu/blog/elektromos-tukorfutes/ https://elektromosfutes.hu/blog/elektromos-tukorfutes/#respond Mon, 15 Jun 2015 10:50:31 +0000 https://elektromosfutes.hu/?p=203 Párás az Ön fürdőszobai tükre is? Gondolt Ön az elektromos tükörfűtésre az új fürdője megtervezésekor? Amikor sorra kerül ez a feladat, elkezdődnek az izgalmak: „Milyen szép lesz majd!”. Jön a katalógusok gyűjtése, kutatás a weben, a bemutatószalonok végigjárása. Gondosan, és alaposan végigmennek minden részleten, még a fuga színét is úgy választják ki, hogy az passzoljon …

A Párás a fürdőszobai tükre, mert nincs alatta elektromos tükörfűtés? bejegyzés először a Különleges elektromos fűtések magánszemélyeknek jelent meg.

]]>
Párás az Ön fürdőszobai tükre is?
Elektromos tükörfűtés - elektromos fűtés
Elektromos tükörfűtés

Gondolt Ön az elektromos tükörfűtésre az új fürdője megtervezésekor? Amikor sorra kerül ez a feladat, elkezdődnek az izgalmak: „Milyen szép lesz majd!”. Jön a katalógusok gyűjtése, kutatás a weben, a bemutatószalonok végigjárása. Gondosan, és alaposan végigmennek minden részleten, még a fuga színét is úgy választják ki, hogy az passzoljon a burkolatokhoz.

 

És eddig minden rendben is van…

Volt már Ön is úgy vele, hogy egy kisebb vagyont költött a vadiúj fürdőszobájára – gondosan kiválasztotta a burkolatokat, a kádat, a szép kiegészítőket – és végül mégis naponta szembe kellett néznie ezzel a gonddal?

Igen, egy fürdőszoba felújításának, megtervezésének mindig izgalmas kaland nekivágni. Végül mégis akad egy gond, amelyre ma még sokan nem gondolnak…

Egy bosszantó apróság…

Nemrég éppen üzleti útra indultam. Mivel fontos találkozónak ígérkezett, már előző este megérkeztem a városba, hogy ne stresszeljen a rohanás: „Vajon odaérek időben?!” Így többek között szállásra is szükségem volt. Rá is leltem egy profi kis szállodára, ahol szép, hangulatos, és kényelmes szállás fogadott. Látszott, hogy nagyon odafigyeltek mindenre, így a fürdő helyiségre is.

A reggeli frissítő zuhany után borotválkozni készültem. Korábban kicsit lustálkodtam, ezért egy pár perc késében voltam. Sebaj – gondoltam-, majd gyors leszek. Ez a tervem sajnos ködbe veszni látszott, ugyanis majdnem 12 perc kemény küzdelem után sikerült csak nekiállnom a borotválkozásnak, mivel a tükröt ellepte a pára. Ahogy megtöröltem, azonnal visszapárásodott, végül csak szellőztetéssel sikerült megoldanom a problémát, amitől meg olyan hideg lett odabent, hogy fázósan, remegő kézzel kellett lehúznom az előző napi borostát. Izgultam is, nehogy megvágjam magam!

Abban biztos vagyok, hogy Ön is került már hasonló helyzetbe. Sietnie kellett reggel, de a pára csak nem akart eltűnni a tükörről, így várnia kellett a sminkkel, a szépítkezéssel, vagy éppen (ha férfiakról beszélünk), a borotválkozással. És a tükör már attól bepárásodik, ha csak megengedi a csapon a melegvizet! Milyen dühítő tud lenni ez, igaz?

És akkor még nem beszéltünk arról, hogy a törölgetés után biztosan meg kell szabadítani a tükröt az ujjlenyomatoktól, vagy a törölköző után ráragadt kis szöszöktől. Minden nap tükörpucolás. Kellemetlen. Pedig amúgy minden olyan tökéletes, csak ez a kis gond ne lenne! De nem is kell, hogy legyen! „Mégis hogyan szabadulhatnék tőle?!”- merülhet fel a kérdés. Máris mondom…

[contact-form-7]

Egy elegáns, egyszerű, és igen kellemes megoldás

Képzelje el egy pillanatra, hogy amint kilépett a gőzölgő, kellemesen meleg zuhany alól, máris elkezdheti szárítani a haját, rögtön belekezdhet a borotválkozásba, mert a tükör gyönyörűen tiszta, és páramentes. Nem kell 15-20 percet várnia többé arra, hogy végre láthassa magát a csodás, új fürdője, új tükrében. Hogyan válik mindez valóra? Azt már biztosan kitalálta – mivel az elektromos fűtések oldalán vagyunk -, hogy ennek a megoldásnak is köze lesz az áramhoz. De mégis hogyan? Létezik egy nagyon egyszerű dolog, ami rendkívül hatékonyan küzd meg a tükröt ellepő pára kérdésével, és ez nem más, mint: a tükörfűtés. Egy leheletvékony, nagyszerű kis fűtőhálócska, amit ha a tükör hátuljára felragaszt, máris eltűnik fürdője utolsó gyenge pontja is.

Miért a tükörfűtés az, aminél semmi nem oldja meg egyszerűbben az Ön „párástükör” problémáját?

Gondoljon csak bele, amint belép a fürdőbe, és mondjuk zuhanyozni indul, a kis fűtőszál azonnal elkezd dolgozni, és pár percen belül a tükör „páravédetté” válik. Ezután jöhet akár gőzfürdő is, a tükör garantáltan páramentes marad. És ehhez nincs szükség semmiféle bonyolult technikára, nagy helyigényű szerkezetre. Elég egy 0,8 mm vastagságú kis fűtőfólia. Az egyik nagyobb szálloda vezetője mesélte egyszer, hogy ők a tükör fűtésére kis ventillátorokat szereltek a falba. Csakhogy előfordult olyan eset, hogy a szerkezet túlmelegítette a tükröt, és az elpattant. Ráadásul a szereléshez komoly átalakításokra volt szükség. Nos, ezekről itt szó sincs. A tükörfűtés egyszerűen felszerelhető. Csupán egy vezetékre van szükség a tükör mögött, amit akár a fürdőszobai világításra is ráköthet, így, ha felkapcsolja a villanyt, a fűtés azonnal melegíteni kezdi a tükröt, vagy akár külön kapcsolóra is kötheti, hogy csak akkor működjön, amikor Ön szeretné. A 0,8 mm-es fűtőfóliát pedig csak egyszerűen – az öntapadós felével – felragasztja a tükör hátuljára, és kész is van. Ezzel…

  • megszűnik a párás tükör problémája
  • nincs többé késés
  • azonnal nekikezdhet bármilyen szépítkezésnek, arcápolásnak

VÁSÁRLÁSHOZ JÖJJÖN WEBÁRUHÁZUNKBA!

A tükörfűtés előnyei

Hogyan működik?

A gondot az jelenti, hogy a tükör mindig hidegebb, mint a fürdő levegője, ráadásul, ha folyik a melegvíz, akkor még pára is képződik, ami a hideg felületen azonnal lecsapódik. Amint felkapcsolja a villanyt, vagy a külön a tükörfűtésnek szánt kapcsolót, a fűtőfólia elkezdi kézmelegre melegíteni a tükröt, így az mintegy 3-5 percen belül már teljesen páravédetté válik. A dolog ennyire egyszerű. Azért hadd válaszoljak néhány gyakran felmerülő kérdésre:

„Mi történik akkor, ha esetleg bekapcsolva hagyom a tükörfűtést? Nem melegszik túl?”

Nem. Ez többek között azért sem lehetséges, mert a tükör folyamatosan vonja el a hőt a fűtőfóliától, és engedi el azt a levegő felé. És persze a fűtőfólia sem képes akkora hőt kibocsátani magából, ami miatt túlmelegedne, és eltörhetne a tükör. Az elmúlt 14 évben még egyetlen egyszer sem fordult elő semmilyen probléma.

„Mennyi energiát használ el egy ilyen tükörfűtés?”

Ha azt feltételezzük, hogy csak akkor megy a tükörfűtés, amikor a fürdőben van valaki, akkor napi szinten nem haladja meg ez a költség az 4-8 Ft-ot. De ha véletlenül egész napra bekapcsolva maradna – ami nem fordul elő, ha a világítással párhuzamosan kötöm – akkor is csak maximum 50 Ft-ba kerülne egy napra.

„Beköthetem én is a tükörfűtést, vagy szerelőt kell hívnom?”

Bár a tükörfűtés bekötése nem nehezebb feladat, mint egy kapcsoló, vagy egyéb áramforrás bekötése, (a fűtőfóliáról lelóg egy 80 cm hosszú gyárilag szerelt bekötő vezeték) azért javasoljuk, hogy mindenképpen hívjon szakembert a beszereléséhez.

„Meg lehet-e oldani utólag egy tükörfűtés beszerelését?”

Bizonyos esetekben igen. Ha a tükör leszedhető a falról, van a közelben világítás, és annak a vezetékét le lehet húzni úgy a tükör mögé, hogy az semmilyen esztétikai kompromisszummal nem jár, akkor minden további nélkül megoldható utólag is. De a legjobb, ha még felújítás előtt gondol egy ilyen lehetőségre.

„Mennyire tartós, és igényel-e karbantartást?”

Mivel semmiféle mozgó alkatrészt nem tartalmaz, ezért teljesen gondozásmentes, így nem igényel karbantartást, és egészen addig, amíg a tükröt le nem szedi a falról, addig teljesen megbízhatóan üzemel. Akár 20 évig is! És most beszéljünk még egy fontos kérdésről…

„Rendben. Mennyibe kerül?”

Amikor ez a kérdés felmerül, mindig az jut az eszembe, hogy vajon mérhető-e forintban egy késés, vagy mondjuk a kényelem? És ha igen, akkor mi az ára? Ha most meg kellene tippelnie egy olyan fűtés árát, ami megszabadítja az állandó tükörtakarítás bosszúságától, egy esetleges késéstől, vagy csak magasabb komfortot kínál az életéhez, akkor mit mondana, mennyit ér ez Önnek? Megérne, mondjuk 30 000 Ft-ot? Igen? Nos, van egy jó hírem… A tükörfűtés nem kerül 30 000 Ft-ba, sőt még 20 000 Ft-ba sem. Azonban a dolog nem ennyire egyszerű, ugyanis – talán már sejti is – több méretben létezik, attól függően, hogy mekkora tükröt kell páramentesíteni. Lássuk a lehetséges méreteket:

Típus Méret (mm) Ár (Ft) nettó Teljesítmény (W)
R-1624 400×600 7 621 46
R-2432 600×800 13 405 96
R-3040 750×1000 20 934 150
7035 785 x 524 15 485 75

Adatkezelési nyilatkozatunk »

(Az árak tájékoztatóak és nem minősülnek ajánlatnak)

A fűtőfólia méretén módosítani (vágni) nem lehet. Egy tükörre több fólia is felrakható. Ragasztott tükröknél direkt jó, ha a szélén és a tetején van nem fűtött rész a ragasztáshoz.

Tehát mondjuk egy 70 x 90 cm-es tükör páramentesítését megoldhatja mindössze 10 206 Ft-ból! Számoljunk csak egy kicsit:

Ha öt év múlva ismét fel szeretné újítani a fürdőt, és így a tükörfűtést is le kell szednie, akkor erre az öt évre csupán napi 10-12 Ft-ból kap egy valóban gondok nélküli fürdőszobát úgy, hogy ebbe már a fűtés energiaköltségét is beleszámoltam!

Mit gondol, vajon megér napi 10-12 Ft-ot ez a kis kényelem, ami kevesebb tükörtakarítással, idegesítő törölgetések, felesleges várakozások nélküli szépítkezésekkel, borotválkozásokkal, és ezáltal egyszerűbb élettel jár együtt?

Ha Önnek is megér ennyit, akkor nincs más hátra…

Gondolja át gyorsan, mekkora tükör kerül fel fürdője falára, válassza ki a hozzá legközelebb álló nagyságú tükörfűtést, és kattintson az alábbi linkre…

 

Igen, kiválasztottam a nekem megfelelő méretű tükörfűtést, és szeretném elfelejteni a páratörölgetést »

 

Hogyan kerül a kezébe az Ön tükörfűtése?

Miután elküldte felénk rendelési szándékát, mi hamarosan jelentkezünk Önnél egy visszaigazoló e-mail-el, amiben megerősíti felénk rendelését. Ezután egy utánvétes csomagban elküldjük Önnek Tükörfűtését. Miért várna tovább, amikor holnaptól

  • hosszú időre páramentesítheti tükrét
  • így egyszerűbbé válik a „fürdőszobai élete”
  • családja hálás lesz Önnek, hogy megtette ezt a lépést
  • időt-, és bosszúságot spórol meg egyszerre
  • és mindezt szinte észrevétlenül, hiszen ez a komfort napi 10-12 Ft-ba kerül csupán

Nos? Mit gondol, megér ennyit ez a kis plusz komfort? Megérdemel ennyit Ön, és a családtagjai? Ráadásul még a vendégei is meglepődve fogják dicsérni Önt, hogy mennyire ügyel a részletekre!

[contact-form-7]

Igen, kiválasztottam a nekem megfelelő méretű tükörfűtést, és szeretném elfelejteni a páratörölgetést »

u.i.: Persze választhatja a hagyományos, „törölgetős” módszert is, a döntés az Öné! De ha már annyit költ az új fürdőjére, és oly sok időt áldoz a tervezésre, mindenképpen érdemes lehet számba vennie ezt a tényezőt is!

VÁSÁRLÁSHOZ JÖJJÖN WEBÁRUHÁZUNKBA!

További tudnivalók az elektromos fűtésekről: elektromos fűtés.

Mi is az az infrafűtés? Információk az infrapanel fűtésről.

A Párás a fürdőszobai tükre, mert nincs alatta elektromos tükörfűtés? bejegyzés először a Különleges elektromos fűtések magánszemélyeknek jelent meg.

]]>
https://elektromosfutes.hu/blog/elektromos-tukorfutes/feed/ 0
Elfagyott esőcsatornák? Veszélyes jégcsapok lógnak az ereszen? https://elektromosfutes.hu/blog/csatornafutes-az-elfagyott-esocsatornakra/ https://elektromosfutes.hu/blog/csatornafutes-az-elfagyott-esocsatornakra/#respond Mon, 15 Jun 2015 10:50:04 +0000 https://elektromosfutes.hu/?p=201 Az elfagyott esőcsatornák miatt keletkező jégcsapok valódi átokká válhatnak, amikor a hó és a tél hidege együtt elkezdi „áldásos munkáját”olvad, megfagy, olvad…

A Elfagyott esőcsatornák? Veszélyes jégcsapok lógnak az ereszen? bejegyzés először a Különleges elektromos fűtések magánszemélyeknek jelent meg.

]]>
Elfagytak az esőcsatornái? Veszélyes jégcsapok lógnak az ereszén?
Csatornafűtés a jégcsapok ellen
Csatornafűtés

Az elfagyott esőcsatornák miatt keletkező jégcsapok valódi átokká válhatnak, amikor a hó és a tél hidege együtt elkezdi „áldásos munkáját”olvad, megfagy, olvad…

Kezdjük mindjárt egy hozzánk beérkezett levéllel:

“Tisztelt Czinege Úr, olvastam a honlapját, és szeretnék kérdezni Öntől valamit. Illetve több dolgot is. De először inkább kezdem az elején. Jelenleg egy régi családi házban lakunk, és hamarosan építkezésbe kezdünk.

Mivel már van tapasztalatunk, ezért az új házunkban végre úgy szeretnénk élni, hogy lehetőleg minden idegesítő „mellékhatást” ki akarunk küszöbölni.

Ahogy kutatni kezdtem, megtudtam, hogy a legtöbb problémánkra létezik már megoldás. És ezek közül Önöknél leledzik az egyik. Minden télen, amikor leesik hó, pár nap múlva a csatornáinkról óriási fürtökben lógnak a jégcsapok. Ez több okból is idegesít.

Féltem a gyermekeimet (kettő is van) attól, hogy a fejükre esik egy jégcsap, és komolyan megsérülnek. De félek attól is, hogy amíg én mondjuk a járdát söpröm, addig az egyik ilyen jégcsap elszabadul, és én is megsérülhetek. Sőt, ha vendégek jönnek, akkor őket is figyelmeztetnem kell a veszélyre. Ráadásul az autómat sem merem az eresz közelében hagyni. Rossz még rá gondolni is, hogy mi lesz, ha ráesik egy jégcsap.

Ezeken túl van még gond ezzel bőven. Először is, amikor végre elkezd olvadni a hó, vagy esik az eső, akkor a víz – a jég miatt – nem tud lefolyni a csatornából, mert az tele van jéggel. A csatornából kiömlő víz áztatja a falat, és belül vízfoltok jelennek meg. Eltartott egy ideig, amíg rájöttünk, hogy ez a jég miatt van.

Másodszor, a vakolat az ilyen vízfolyások miatt először elkezdett elszíneződni, de most már mállik is. A hideg a vizet újra megfagyasztja, és ez már a szigetelést is kikezdte. Ha helyre akarnánk állítani, az komoly kiadást jelentene. Kár ezért előbbre hozni a felújítást, de hát mit tehetnék? Pedig, ha el akarom adni ezt a házat, muszáj lesz. Míg felépül az új házunk, biztosan eltelik egy újabb tél, és tovább romlik a helyzet. Harmadszor, már több helyen is szétfagytak a csatornáink, így most már nemcsak a tél okoz gondokat, hanem minden évszak. Csak esnie kell az esőnek, és jönnek is a problémák.

Negyedszer pedig, az utcafronton lógó jégcsapok veszélyeztetik a járókelőket. Ennek a veszélyforrásnak a kiküszöbölése az én feladatom lenne, és ha valaki megsérül, akkor büntetésre is számíthatok. (Ezt csak nemrég tudtam meg az egyik ismerősömtől, akit megbüntettek egy ilyen eset miatt.) Nos, ezek után az új házban messze el szeretném kerülni az ilyen gondokat. Ha már egy csomó pénzt költök az építkezésre, akkor nem akarok biztosan jelentkező problémákat „beépíteni” a házba, amelyek később még felesleges költségeket is okoznak. Nem akarok idegeskedni a gyerekek, a vendégek, és az autóm épsége miatt sem. Amit az oldalán olvastam, azok megnyugtattak afelől, hogy nem is kell.

Ebben várom a segítségét, és az ajánlatát. Valamint még egyéb problémáimra is találtam érdekes megoldásokat az oldalán. Ezeket is egyeztetni szeretném. Ugye tud nekem segíteni a fenti dolgokban?

Várom mielőbbi válaszát.

Tisztelettel,
Ábrahám Péter

u.i.: Örülök, hogy végre valaki komolyan foglalkozik a házépítők olyan dilemmáival is, amelyek alaposan megkeseríthetik a későbbi életüket, és végre igazán problémamentessé tehetik egy ház, otthon „használatát”, ha már valaki ennyit küzd annak a megépítésével, felújításával. Érdekes, hogy sem a tervezők, sem a kivitelezők nem hívják fel a figyelmet ezekre! Gratulálok Önnek!”

Nálunk is volt már ilyen probléma, szeretném kérni a kötelezettség nélküli ajánlatukat »

[contact-form-7]

Önt is zavarják a lelógó jégcsapok?

Fél attól, hogy esetleg balesetet okoznak?

És természetesen azok a károk sem érdektelenek, amik ebből adódnak

 • jég megolvadása és újrafagyása károkat okoz a tetőkön és az ereszcsatornákban
 • a jég miatt nem tud elfolyni a megolvadt víz, ami átnedvesíti a falakat, és dühítő beázásokat okoz
 • az olvadáskor napokig nem tud elfolyni a víz a csatornában, és mivel valamerre folynia kell így a ház falait áztatja, sérül a vakolat, a víz beszivárog a falakba
 • a vápákban, oromfalakon feltorlódó hó olvadása és visszafagyása károkat okoz a tetőkön – az így megolvadt víz a padlástéri elektromos csövek mellett eljutva a villamos szekrénybe, okozott már tüzet is!

Elfagyott csatorna, ettől ázó homlokzat

Elfagyott csatorna, ettől ázó homlokzat

Az évek során számtalanszor tapasztaltuk már, hogy minden igényes háztulajdonosnak elege van ezekből a gondokból, és szeretnék elkerülni az ereszek jegesedéséből, befagyásából eredő kellemetlen esetek kialakulását.

A hiedelmekkel ellentétben, az elektromos fűtés egyáltalán nem kerül többe, mint bármely más fűtés.

CsatornafűtésTévhitek, berögzült félreértések, praktikus ötletek. Töltse le INGYENES tanulmányunkat, és ismerje meg az előrelátó építkezők, felújítók néhány érdekes, azonban gyakran csak utólag felmerülő problémáját, amelyet az elektromos fűtőkábelek maradéktalanul képesek megoldani! Ha szeretné pontosan megérteni ennek a különleges fűtési módnak a működését, és biztos akar lenni benne, hogy valóban óriási segítsége lehet Önnek is, akkor töltse le most az ingyenes e-bookot, hogy minden kérdésére választ kaphasson!

Amikor szóba kerül egy építkezés, vagy felújítás, akkor sokan nem gondolnak rá, hogy a csatornával is lehetnek olyan gondok, amelyek nem feltétlenül függenek szorosan össze az építkezéssel, azonban mégis érdemes lenne foglalkozni velük, és már előre gondoskodni az elkerülésükről. Pedig a házterveket ilyen szempontból elég átnézetni egy építésszel, mert némi rutinnal a tetőformákból előre meghatározható a lehetséges gondok helye.

Önnek, ha akarja, holnaptól már nem kell törődnie a csatornájáról lógó jégcsapok okozta gondokkal, mert létezik rá egy nagyon praktikus, és egyszerű megoldás: a csatornafűtés!

Igen, meg akarom oldani, hogy a csatornám biztonságos legyen. Kérem a kötelezettség nélküli ajánlatukat »

Hogyan, mikor is keletkeznek a jégcsapok?

Amikor a hó esik a csatorna is tele lesz vele. Ez a hó is lassítja az olvadékvíz lefolyását. Amikor kisüt a nap a hősugarak egy része áthatol a tetőn levő hórétegen, a tető felülete olvadáspont fölé melegszik – főleg sötét színű közepes hajlásszögű tetők – és lassan víz indul el a csatornába. A csatornában átázik az odaesett hó, és egybefagy, mert attól, hogy süt a nap, még fagypont alatti a léghőmérséklet.

A tető felülete a hajlásszög miatt nulla fok léghőmérséklet alatt is képes olvadáspont fölé melegedni, míg a csatornában fagyás van. A fagyásnak még jobban ki vannak téve a függőleges csatornák, amelyek sokszor vannak árnyékban, vagy éppen nem a tető napos oldalán találhatóak. Ezek falára folyamatosan fagy rá a lecsorgó víz, „szép hosszú” jégdugót létrehozva. Miután a vízszintes csatorna tele lesz jéggel a tetőről továbbra is csordogáló víz túlcsordul és ebből lesz a jégcsap.

Mi is a csatornafűtés pontosan?

A csatornafűtés egy olyan különleges hó-, és jégmentesítő rendszer, amelyet kizárólag a csatornákra, vápákra fejlesztettek ki, így nagyon hatékonyan számol le a tél ezen veszélyeivel.

Működése során megakadályozza a lefolyó ágban a jégdugó-, az egyéb ágakban pedig a befagyás kialakulását, így biztosítva a víznek a szabad áramlást. Ezáltal a megolvadt hó, és jég szabad úton, és biztonságosan távozhat a tetőről, azon az úton, amelyik direkt ezt a célt hivatott szolgálni, nem pedig lezuhanó jégcsapok, formájában. És a szétfagyás miatt kifordult, kettényílt ereszcsatornák látványa és helyreállításuk költségei is eléggé elkeserítők lehetnek.

Ki dönti el, mikor működjön a fűtés?

A csatornákat, vápákat természetesen nem fűtjük egész télen, hiszen csak az olvadékvizet kell fagymentesen elvezetni, amikor az keletkezik. Az optimális – vagyis a minimálisan szükséges – fűtési időtartam nincs az emberekre bízva, éppen a pénztárcánk védelme miatt. Ugyanis jellemzően nem vagyok otthon, mikor olvadozgat a tető, ha kézzel bekapcsolnám a fűtést, ki és mikor kapcsolná le. Az automata működéshez mindössze egy hőmérsékletérzékelőre – van-e fagy vagy nincs – és nedvességérzékelőre van szükség.

A két érzékelő adja a jeleket a szabályzónak, és az adatok alapján ki vagy be kapcsol. Csak megjegyzem, hogy pl. a nedvességérzékelő alacsony hőmérsékletnél fűti magát, hogy a ráeső hó elolvadva nedvességet jelezhessen. Összefoglalva a vezérléssel működtetett csatornafűtés biztosítja a legoptimálisabb, egyúttal a legolcsóbb üzemelést.

A fűtésvezérlő egység

A fűtésvezérlő egység

Miért lehet érdemes elgondolkodnia azon, hogy fűtse a csatornát?

Mert ez az egyetlen olyan módszer, amely biztonságosan képes megoldani a veszélyes jégcsapképződés kérdését, segít elvezetni a tetőről a hó-, és jégolvadékot, és a tető-, illetve padlásbeázásoknak is vége szakad, nem sérülnek tovább az oromfalak.

A csatornafűtés

 • a szerelése rendkívül egyszerű
 • nem igényel karbantartást
 • megbízható védelmet nyújt a károk ellen
 • energiatakarékos, mert az automata vezérlésnek köszönhetően, csak akkor működik, ha olvadékvíz van a csatornában, és ezzel egyidőben fagyközeli a hőmérséklet
 • egyaránt védi az épületet, és bent lakó embereket

A hiedelmekkel ellentétben, az elektromos fűtés egyáltalán nem kerül többe, mint bármely más fűtés!

Fűtőkábel a csatornába fektetve

Fűtőkábel a csatornába fektetve

Tévhitek, berögzült félreértések, praktikus ötletek. Töltse le INGYENES tanulmányunkat, és ismerje meg az előrelátó építkezők, felújítók néhány érdekes, azonban gyakran csak utólag felmerülő problémáját, amelyet az elektromos fűtőkábelek maradéktalanul képesek megoldani!

Ha szeretné pontosan megérteni ennek a különleges fűtési módnak a működését, és biztos akar lenni benne, hogy valóban óriási segítsége lehet Önnek is, akkor töltse le most az ingyenes e-book-ot, hogy minden kérdésére választ kaphasson!

Természetesen, ha most arra gondol, hogy ez a rezsiben mindenképpen meg fog látszani, akkor Önnek teljesen igaza van. Azonban vajon megér-e némi többletkiadást az, hogy elkerüljön egy esetleges balesetet, vagy egy feleslegesen előrehozott csatorna-, tető-, és vakolatjavítást? Mit gondol, érdemes lehet áldozni arra, hogy biztonságosabb körülmények között, és felesleges költségek nélkül éljen? Én gyakran elgondolkozom ezen a kérdésen, és mindig arra jutok, hogy igen, érdemes. Ön hogy vélekedik erről?

Ha Ön is egy olyan előrelátó ember, aki nem bíz semmit a véletlenre, és szívesen megkíméli magát az esetleges kellemetlenségektől, vagy előfordult Önnel, hogy akár csak a közelébe került egy jégcsap okozta balesetnek, netán már javítania kellett a csatornáját a szétfagyások miatt, akkor most Ön előtt a lehetőség, hogy ezek a dolgok ne forduljanak elő többé…

Kérje most kötelezettség nélküli tájékoztatónkat, és ajánlatunkat, hogy birtokában legyen a szükséges információknak, amelyek segítenek meghozni Önnek ezt a döntést! És Ön is azok közé az elégedett háztulajdonosok közé tartozhasson, akik már segítségünkkel megoldották a jégcsapmentes, biztonságos, anyagi károktól megkímélt csatornájuk kérdését.

Ne feledje!

 • ez az egyetlen olyan technológia, amely egyszerűen, és hatékonyan küzd meg háza csatornájának jég-, és hómentesítésével
 • biztonságos védelmet nyújt a jégcsapokkal szemben
 • megóvja Önt a feleslegesen előrehozott felújítási munkálatoktól
 • semmiféle karbantartást nem igényel, tehát amint beszerelték, el is felejtheti, hogy létezik
 • a vezérlésnek köszönhetően csak a szükséges órákban működik

Kérje tehát ingyenes tájékoztatónkat, és ajánlatunkat még ma, hogy végleg leszámoljon a téli jégveszélyek ezen formájával!

Igen, szeretném kérni a kötelezettség nélküli ajánlatukat »

Ebben az országos adatbázisban csakis olyan kivitelezőket talál, akik garantáltan ismerik az általunk forgalmazott fűtőkábeleket, és kiváló termékismerettel rendelkeznek. Így Ön is nyugodt szívvel kereshet magának közülük bárkit.

Ugrás kivitelezői adatbázishoz »

[contact-form-7]

Ha szeretne kicsit utánajárni, hogy hol működnek már hasonló rendszerek, akkor nézzen körül a referenciáink között…

Referenciák »

Tudnivalók az elektromos fűtésekről: bemutatkozik az elektromos fűtés.

Érdeklődik az infrafűtés iránt? Tudnivalók az infrapanel fűtéssel kapcsolatban.

A Elfagyott esőcsatornák? Veszélyes jégcsapok lógnak az ereszen? bejegyzés először a Különleges elektromos fűtések magánszemélyeknek jelent meg.

]]>
https://elektromosfutes.hu/blog/csatornafutes-az-elfagyott-esocsatornakra/feed/ 0
Elektromos fűtés a hideg padló alá! https://elektromosfutes.hu/blog/csempefutes/ https://elektromosfutes.hu/blog/csempefutes/#comments Mon, 15 Jun 2015 10:48:48 +0000 https://elektromosfutes.hu/?p=197 Mit érez akkor, amikor a jó meleg fürdővízből, vagy a kellemesen meleg nappaliból ki kell lépnie a hideg kőre? Brrr! Még a gondolata is kellemetlen, és ha nincs a közelben egy szőnyeg, vagy ha a kutya éppen elszaladt a papucsával, akkor Önt sem irigylem! Ön is megáll egy pillanatra, amikor egy földben futó fűtéscsövet érez a talpa alatt? Ugye milyen jó érzés egy kis langyosat érezni a hidegségben?

A Elektromos fűtés a hideg padló alá! bejegyzés először a Különleges elektromos fűtések magánszemélyeknek jelent meg.

]]>
Elektromos fűtéssel a hideg ellen
Elektromos csempefűtés
Csempefűtés

Valamikor az ókori Rómában kezdődött. Az egyik építész, miközben erősen törte a fejét, hogyan tehetné kellemesebbé az épülő házak belső klímáját, hirtelen felkiáltott: „Hát persze! Fűteni kell a padlót!”.

Talán nem is gondolta, hogy ez a pillanat örökre bevésődik az építészeti megoldások történelmébe. Hiszen az ember azóta is folyamatosan fejleszti, tökéletesíti ezt a fűtési megoldást.Mára a felületi fűtések egész tárháza siet az igényes, komfortkedvelő lakásépítők, felújítók segítségére, ha igazán kellemes klímát szeretnének kialakítani otthonukban.

Mi a közös a pálmafában, a vízben, a koala maciban – és akár Önben is?

És hogy mi a közös a pálmafában, a vízben, a koala maciban és talán Önben is?Mindannyian nehezen viselik a hideget! Így a fürdőszoba, az előszoba, és minden járólappal burkolt helység járófelületén is.

Élvezze a háza vagy lakása nyújtotta kényelmeket dühítő kompromisszumok nélkül…

A „komfortgyilkos” hideg…

Mit érez akkor, amikor a jó meleg fürdővízből, vagy a kellemesen meleg nappaliból ki kell lépnie a hideg kőre? Brrr! Még a gondolata is kellemetlen, és ha nincs a közelben egy szőnyeg, vagy ha a kutya éppen elszaladt a papucsával, akkor Önt sem irigylem!

Ön is megáll egy pillanatra, amikor egy földben futó fűtéscsövet érez a talpa alatt? Ugye milyen jó érzés egy kis langyosat érezni a hidegségben?

Most képzelje el, hogy otthona padlózata simogatóan langyos, de nem csak egy ponton, hanem mindenütt, és a lábdermesztő hidegnek nyoma sincs. A fürdője falai kellemes meleget árasztanak, és nem fázik a háta a zuhany alatt, amikor éppen nem éri a gőzölgő vízsugár. Nem szól rá a gyerekekre már századszor, hogy vegyék fel a papucsot, vagy hogy ne játszanak a hideg kövön, mert már rég megoldotta, hogy a járólappal, csempével burkolt felületek ne legyenek hidegek.

Elképzelte? Akkor most érezze át, hogy mindez valósággá válik! Hogyan? A válasz egyszerűbb, mint gondolná! De…

[contact-form-7]

Komfortzóna – kompromisszumok nélkül

Hadd kérdezzek valamit: Ön miért építkezik, vagy foglalatoskodik a felújítással? Hogy legyen hol laknia, vagy hogy végre olyan körülmények között éljen, ahol valóban otthon érezheti magát?

Ha a második igaz Önre, akkor ezzel az üzenettel megértő társra találok Önben. Önnek írtam, és biztos vagyok benne, hogy sok problémától szabadulhat meg, valamint olyanná varázsolhatja otthonát, amilyenné mindig is szerette volna. Egy kellemes, kompromisszumoktól mentes élettérré, ami minden törekvő ember előtt valódi célként lebeg.

Akkor Ön is látja, hogy ha már felújításba, vagy építkezésbe kezd, minden részlet óriási jelentőséggel bírhat, és hosszú távon egy-egy döntés kihat az egész további életére is.

Persze tudom én, hogy mennyi minden van, amit észben kell tartania, és könnyen elveszhetnek részletek, amelyek miatt később még foghatja a fejét. De azért vagyunk most itt, hogy egy, a komfortzónáját komolyan érintő kérdés már biztosan ne merüljön a feledés homályába.

„Ellenség a láthatáron!”

Egy lakásban az igazi komfort legnagyobb ellensége a hideg! És most mindegy, hogy hol alakul ez ki. A falakon, vagy csak a padló hidege miatt érezzük kellemetlenül magunkat.

Mindez egyszerűen megoldható, legyen az bármilyen ház, bármilyen hideg burkolata. És a megoldást egy speciálisan csak erre a célra kialakított fűtőrendszer kínálja aranytálcán, és viszi el az Ön otthonába is: A csempefűtés.

Ha a következő felújításkor, vagy az új háza építésekor beletervezi ezt a fűtést, akkor olyan magas színvonalú komfortot valósít meg, amilyet jelenleg csak kevesek tudhatnak magukénak. Egyszerűen imádni fogja, hogy:

 • nincs többé hideg járólap
 • vagy a zuhanyozás örömét elrontó, hűvöset árasztó csempe
 • helyette kellemesen langyos felületek mindenütt

De nézzük csak meg ezt pontosan…

Mit valósíthat meg ezzel a fűtéssel?

Gondolt már arra, hogy a sugárzó fűtés milyen hatással lehet az Ön hőérzetére, onnantól kezdve, hogy a nagy, hideg felületeket elkezdi fűteni, egészen odáig, hogy ennek minden előnyét felismeri?

Egy ház, lakás otthonosságát is veszélyezteti, ha egyes részein kellemetlenül érezzük magunkat.

 • A sok kutatás, energia, fáradság árán kiválasztott járólapot el kell fednie szőnyegekkel
 • A rengeteg egyeztetés útján megálmodott festést faliszőnyeggel kell eltakarnia
 • A konyha, előszoba hideg kövezetére soha nem léphet rá papucs nélkül és…
 • …a gyerekek sem játszhatnak ott, ahol akarnak

De, ha Ön is úgy gondolja, akkor ezek a bosszantó kompromisszumok örökre eltűnhetnek az életéből!

Talán hallott már a nagy felületen működtetett alacsony hőmérsékletű felületfűtésekről. Amikor folyamatosan sugárzik a meleg testére. A csempefűtés pontosan egy ilyen fűtési megoldás. Nézzük most meg, hol használhatja ki leginkább…

Csempefűtés fektetése - elektromos fűtés
Csempefűtés fektetése

Kellemes fürdőszoba csempefűtéssel

Ha a járólap alá bekerül ez a fűtés, akkor ezután a fürdőjében oda lép, ahová csak akar. Kellemesen langyos felület fogadja, amikor kilép a forró fürdő után a kádból, vagy a zuhany alól.

Ha a fali csempe alá betervezi, akkor többé nem éri a hátát, vagy a fejét a csempéből áradó hideg, és végre igazi élménnyé válik egy forró zuhany, vagy egy üdítő habfürdőzés. És ezek után nem kell sietve távoznia a fürdőszobából, mert olyan komfortos klíma várja, amilyet a fürdőjébe mindig is álmodott.

Nem akarom, hogy a drágán felépített fürdőmben fázzon a lábam, vagy éppen a hátam a zuhany alatt »

Nappali padlója csodás komforttal

Nem tudom Ön hogy van vele, de én igencsak elkeserítőnek találom azt, amikor a nappaliban folyton hideg valami. A fal, a parketta egy része, vagy csak a nagy üveg teraszajtó környéke.

Egy előszobában még hagyján, de a nappaliban! Azonban…

Ha beépíti a csempefűtést a nappalija burkolata alá, vagy a hideg falfelület alá, akkor végre minden elviselhetőbbé, kellemesebbé válik.

Szenzációs megoldás lehet, ami kiemelkedően sokat nyújt a komfortosabb életminőséghez.

Mezítlábasan az előszobában

Most itt a számítógép előtt ülve, hogy érzi, érdemes lehet az előszobája hideg burkolatát lágyan simogató langyosságba borítania legalább annyi időre, amíg azt az együtt töltött délutánokon intenzívebben használják? Képzelje csak el, hogy mit jelentene Önnek, ha nem kellene folyton azt figyelnie, hogy a gyermekei éppen a hideg kövön élik e ki, aktuális játékkedvüket.

A csempefűtés nagyon üdítő megoldást kínál Önnek akkor, ha ezek a gondok foglalkoztatják, és szeretne megszabadulni tőlük.

Szeretném, ha az előszobám köve nem lenne hideg többé »

A konyha köve

CsempefűtésÖn hogyan szokott főzni? Előfordul, hogy közben egy érdekes műsor megy a tévében, és fél szemmel arra is figyelni szeretne? Vagy egy fontos családi beszélgetésben vesz részt? Ilyenkor esetleg többször beszalad a nappaliba, majd vissza a konyhába? Mit szólna hozzá, ha közben nem kellene folyton ki a papucsból-be a papucsba-most hová tettem a papucsomat-játékot játszania?

A főzés nem 5 perces dolog. Ha órákig kell állnia a konyhaszekrény mellett, és foglalatoskodnia az étel elkészítésével, akkor könnyen előfordulhat, hogy egy idő után Ön is szembesül azzal a ténnyel, hogy bár a sütőből árad a forróság, a lába mégis elkezd fázni. A hideg kő lehűti még a papucson keresztül is.

A csempefűtéssel kiválóan temperálhatja, kellemes hőmérsékletűvé varázsolhatja a kritikus helyeket, hogy még magasabb komfortot vihessen otthonába.

Engem is aggaszt, hogy a konyhám kövezete jéghideget áraszt »

Hideg falak – ég veletek

Ismeri azt az érzést, amikor a fal csak úgy sugározza magából a hideget? Ez főleg egy ágy, vagy kényelmes ülőbútor esetében lehet kellemetlen, amikor egy ilyen falfelület mellett hosszabban időzik. Azonban, ha kellemes hőmérsékletűvé varázsolja ezeket a falakat, akkor igazán kényelmes otthon kerekedik az Ön lakásából is.

Még néhány további tipp, ahol a csempefűtés kiváló szolgálatot tehet

 • Szauna elé – hogy a forró gőzből kilépve ne hasítson a lábába a járólap hidege
 • Belső medencék köré – hogy a padlózat is a nyár melegét idézze, és ne a sarkkörök jégpáncélját
 • Kedvenc háziállataink külső-belső nyugvóhelyéhez – hogy ők se fázzanak
 • Kutyakenelek elletőrészébe – hogy a kicsik egészségesek maradjanak

Most, hogy így belegondolok, nálam is vannak olyan helyek, ahol kiválóan emelhetném otthonom komfortját a csempefűtés segítségével »

Hogyan működik a csempefűtés?

A fűtőszőnyeg egy műanyaghálóra felerősített fűtőszálból áll. A fűtőszál egy nagy ellenállású vezeték, amely az elektromos hálózatba bekötve felmelegszik, és leadja a hőt a környezetének, jelen esetben a burkolólapoknak.

A fűtőszálat teflon szigetelés, e fölött pedig rézhuzalból szövött árnyékolás veszi körül. Ez utóbbi a védőföldelést is szolgálja. Igény szerint több fűtőszőnyeg is leteríthető egymás mellé. Ebben az esetben párhuzamosan kell azokat bekötni a hálózatba. A helyiség alapterületénél általában kisebb fűtőszőnyeg is elegendő (de a terület legalább 65-70 %-a), mert csak a járófelületeket kell melegíteni.

A csempefűtés kétféle módon használható. Ez azért fontos, mert alapjaiban meghatározza az előzetes munkálatokat.

Kiegészítő fűtésként…

Egy igen magas komfortot varázsolhat az életébe, ha minden kritikusan hideg felületet, amely kellemetlenséget okozhat, felmelegít. Ez önmagában még nem oldja a helyiségek fűtését a téli hidegben, de kiválóan alkalmas a komfortérzet maximalizálására.

Kiegészítő fűtésnek nincsen különösebb technológiai előfeltétele, csupán annyi, hogy a flexibilis csemperagasztót kell használnia a hőmérsékletváltozás miatt. Ebben az esetben egy műanyag hálóra erősített fűtőszál fogja fűteni a hideg felületeket, amit a csemperagasztóba – mindössze 3 mm vastagságban – helyezünk el. Tehát semmilyen mértékben nem befolyásolja a helyiségek aljzatának rétegvastagságát.

Ez a megoldás egyszerűen, csupán egyetlen újraburkolással beépíthető. A működése pedig nagyban hasonlít a cirkófűtésre. Egy – a fűtéshez kapcsolt – automatikával könnyedén be tudja állítani, hogy mikor, és mennyi ideig szeretné fűteni az adott felületet, így pontosan hozzáigazíthatja a család bioritmusához. Nincsenek felesleges üzemidők, felesleges kiadások.

A tervezésnél csak azt kell figyelembe vennie, hogy hol szeretne meleget érezni a talpa alatt, vagy falban.

Igen, nálam pontosan ilyen kiegészítő fűtésre lenne szükség, hogy megszűnjenek az apró, idegesítő kis gondjaim »

Főfűtésként…

Ezt a fajta elektromos fűtést is tökéletesen lehet használni egy lakás felfűtésére. Ilyenkor az úgynevezett hőtároló fűtés kerül az aljzatba. Tehát minimum 10 cm vastagságú betonrétegre van szükség ahhoz, hogy valóban ki tudja fejteni a hatását. Ezt a hőtároló rétegként funkcionáló betont, alulról és az oldalfalaktól is jól el kell szigetelni, hogy a meleg csakis felfelé tudjon áramolni.

Eberle fit 3u - elektromos fűtés

A rendszer főként éjszakai áramról üzemel, így ez a technológia rendkívül költséghatékony fűtési mód. Az éjszaka összegyűlt meleget egész nap képes tárolni, és folyamatosan és egyenletesen fűti a lakás levegőjét. Megvalósul az ideális alacsony hőmérsékletű, nagy felületű sugárzó fűtés, amely talán az egyik legkellemesebb „meleggyártó” módszer.

Ki dönti el, mikor működjön a fűtés?

A hideg felületeket természetesen nem fűtjük egész télen, hiszen a lakás egyes részein csak ideiglenesen tartózkodunk. Az optimális – vagyis a minimálisan szükséges – fűtési időtartam nincs az emberekre bízva, éppen a pénztárcánk védelme miatt. A működéshez mindössze egy hőmérsékletérzékelőre van szükség.
Az érzékelő adja a jeleket a szabályzónak, és az adatok alapján ki vagy be kapcsol. A vezérléssel működtetett csempefűtés biztosítja a legoptimálisabb, egyúttal a legolcsóbb üzemelést.

Óriási előnye a hagyományos padlófűtéssel szemben, az hogy…

 1. Egyre többet hallani a vízerekről, amelyek káros hatással vannak a mindennapi közérzetre. A lefektetett vízcsövekkel ezek számát csak fokozzuk. A feng shui szemléletről már biztosan hallott eleget. Nos, a hőtároló elektromos rendszer kiválóan beilleszthető ebbe a személetbe, hiszen nem fokozza a vízerek számát. Tehát ez a fűtési mód nem káros az egészségre
 2. Karbantartást nem igényel, hiszen a csempefűtés a csemperagasztóba van téve, és ott addig marad, míg a járólapot fel nem verik.
 3. A gázfűtéssel az a gond, hogy sohasem tudhatjuk, éppen milyen hatásfokú a gázcsőben érkező anyag, ezért valami olyasmiért fizetünk, amely bizonytalan fűtőértékkel rendelkezik. Ellenben ez az elektromos áramnál ez semmiképpen nem fordulhat elő. A villamos mérőnél mért energiamennyiség 100%-ban hasznosul a házban. Az áram, az áram…
 4. A gázfűtés esetében a kéményen veszteséggént eltávozó hőenergiával is számolnia kell, valamint a csövekben áramló víz, a kazántól távolodva egyre hidegebb lesz, így jóval több energiát használ el ugyanannyi hő előállításához, mint amennyire ténylegesen szükség van. Azonban az elektromos padlófűtésnél mindezek a veszteségek nem lépnek fel. Pontosan annyi energiát fektet a fűtésbe, amit a mérőóra mutat, és a fűtőkábel teljes hosszában egyenletes hőt termel, nincsenek felesleges veszteségek…
 5. A fűtésre használt kábel a lakásban az egyetlen használatos elektromos vezeték, amely a köpenyében található árnyokolás miatt nem juttat eletroszmogot az otthona légterébe
 6. A csempefűtés biztonságtechnikája megfelel a VDE német és a MEEI magyar Ellenőrző Intézetek előírásainak.
 7. A kivitelezést akár saját magunk is megcsinálhatjuk.

Kapcsolódó dokumentumok »

Milyen lesz élvezni a csempefűtés előnyeit?

Amikor a csempefűtés beépítésre kerül, minden hideg felület okozta kellemetlenség a múlt ködébe veszik majd. Lakása egy magasabb komfortfokozatot ér el, és végre valóban otthonossá válik. És most mindegy, hogy egy teljesen új ház építéséről, vagy csak egy jól átgondolt felújításról beszélünk.

Képzelje csak el, hogy azok a kis bosszantó apróságok, amelyek szinte minden ház vagy lakás esetében el kell viselnie, többé nincsenek…

 • nem kell hideg felületektől távol tartania magát
 • az otthona minden pontján jól érzi majd magát
 • elfelejtheti, hogy folyton gyerekek miatt aggódjon
 • maximalizálja otthona komfortját

és büszke lehet arra, hogy Ön mennyire előrelátóan tette minden ponton elviselhetőbbé élete talán legfontosabb részét, az otthonát
Ha Önnek is fontos, hogy valódi, kompromisszumok nélküli életet éljen saját otthonában, akkor kérje most ajánlatunkat, és bővebb tájékoztatónkat, és tudja meg Ön is, mennyiért, és hogyan varázsolhatja mindezt az életébe!

Igen, szeretném kérni ajánlatukat, és igazi komfortban akarok élni »

Mit mondanak azok, akiknél már üzemel a csempefűtés?

Ebben az országos adatbázisban csakis olyan kivitelezőket talál, akik garantáltan ismerik az általunk forgalmazott fűtőkábeleket, és kiváló termékismerettel rendelkeznek. Így Ön is nyugodt szívvel kereshet magának közülük bárkit.

Ugrás a kivitelezői adatbázishoz »

Ha Ön tervezőt keres elektromos fűtési rendszereik megtervezéséhez, ebből az adatbázisból válogathat

Ugrás a tervezői adatbázishoz »

Ha szeretne kicsit utánajárni, hogy hol működnek már hasonló rendszerek, akkor nézzen körül a referenciáink között…

Referenciák »

[contact-form-7]

Miért várna, hiszen…

Akár kiegészítő fűtésként, akár főfűtésként is egy energiatakarékos, és minden komolyan gondolkodó ember igényét kielégítő, magas komfortot visz otthonába a csempefűtés!

 • könnyű szerelés – akár egy egyszerű újraburkolással megoldhatja (csak kiegészítő fűtés esetében)
 • költséghatékony működés – viszonylag kis energiaigényű, kiválóan szabályozható rendszer, így mindig csak akkor, és annyi ideig üzemelteti, ameddig az szükséges
 • nem igényel karbantartást – nincsenek kéményseprői feladatok, tisztítási, rendszer karbantartási munkák, festések, csöpögő radiátorok
 • nincsen külön helyigény – nem kell azon gondolkodnia, hogy a beszerelés után hová teszi a kanapét, vagy egyéb bútorát, bármikor, bárhogyan átrendezheti a helyiségeit, hiszen ez a fűtés soha sem lesz útban

Kérje most ajánlatunkat, és tegye még lakhatóbbá, még kellemesebbé életét!

Igen, szeretném kérni ajánlatukat, és igazi komfortban akarok élni »

u.i.: Ha csak arra gondol, hogy azért élünk házakban, hogy például olyan dolgokkal, mint a hideg, ne kelljen folyton szembesülnünk, akkor talán Ön is belátja, hogy ezzel a fűtési megoldással valóban sokat adhatunk Önnek.

Egy súlyos milliókat érő házban is folyton szembesülnünk kell idegesítő kis apróságokkal? Önnek nincs elege ebből?

Ha pedig igazán tökéletes megoldást szeretne, akkor ismerje meg a különleges hőpajzs bevonatot, amely még több energia elpazarlásától kíméli meg Önt! A hőpajzs kiváló kiegészítője lehet minden fűtési módnak, és igencsak meglepő tulajdonságokkal bír! El sem hinné mennyire!

Ha kíváncsi rá, akkor kattintson ide »

További információ az elektromos fűtésekről: bemutatkozik az elektromos fűtés.

Mit érdemes tudni az infrafűtésről? Tudnivalók az infrapanel fűtéssel kapcsolatban.

A Elektromos fűtés a hideg padló alá! bejegyzés először a Különleges elektromos fűtések magánszemélyeknek jelent meg.

]]>
https://elektromosfutes.hu/blog/csempefutes/feed/ 7
Fűtőfilm https://elektromosfutes.hu/blog/infra-futofilm/ https://elektromosfutes.hu/blog/infra-futofilm/#respond Mon, 15 Jun 2015 10:47:55 +0000 https://elektromosfutes.hu/?p=195 Egyelőre nem forgalmazunk infra fűtőfilmet, mert szakmai fenntartásaink vannak a használhatósága és az általánosan használt bekötési módok szabványosságával kapcsolatban. Addig is tudjon meg többen az infra fűtőfilmet helyettesítő csempefűtésünkről!

A Fűtőfilm bejegyzés először a Különleges elektromos fűtések magánszemélyeknek jelent meg.

]]>
Infra fűtőfilm

Egyelőre nem forgalmazunk infra fűtőfilmet, mert szakmai fenntartásaink vannak a használhatósága és az általánosan használt bekötési módok szabványosságával kapcsolatban.

[contact-form-7]

Addig is nézze meg az infra fűtőfilmet helyettesítő csempefűtésünket itt!

Többet szeretne megtudni az elektromos fűtésről? Ha igen, kattintson az alábbi linkre: elektromos fűtés!

Amennyiben pedig az infrafűtés után érdeklődik: infrapanel fűtés.

[contact-form-7]

A Fűtőfilm bejegyzés először a Különleges elektromos fűtések magánszemélyeknek jelent meg.

]]>
https://elektromosfutes.hu/blog/infra-futofilm/feed/ 0
Lehet, hogy a rámpafűtésre nem gondol, amikor egy felújítást, vagy építkezést tervez, de ha megismeri, ragaszkodni fog hozzá! https://elektromosfutes.hu/blog/rampafutes/ https://elektromosfutes.hu/blog/rampafutes/#comments Mon, 15 Jun 2015 10:47:21 +0000 https://elektromosfutes.hu/?p=193 Egy lakásban az igazi komfort legnagyobb ellensége a hideg! És most mindegy, hogy hol alakul ez ki. A falakon, vagy csak a padló hidege miatt érezzük kellemetlenül magunkat. Mindez egyszerűen megoldható, legyen az bármilyen ház, bármilyen hideg burkolata. És a megoldást egy speciálisan csak erre a célra kialakított fűtőrendszer kínálja aranytálcán, és viszi el az Ön otthonába is: a csempefűtés.

A Lehet, hogy a rámpafűtésre nem gondol, amikor egy felújítást, vagy építkezést tervez, de ha megismeri, ragaszkodni fog hozzá! bejegyzés először a Különleges elektromos fűtések magánszemélyeknek jelent meg.

]]>
Rámpafűtés
Rámpafűtés
Rámpafűtés

Beköszöntött hát ismét a tél. A rideg időjárás dermesztő hideggel érkezett, és a fagy újra felütötte a fejét. András házuk ablakán kinézve lehangoltan vette tudomásul, hogy hó, és jég borítja a járdát, meg a garázsbehajtót. „Na megint jöhet a sózás, és a hólapátolás!” – gondolta mérgesen.

Már két hete minden reggel ezzel kezdte.

Az ébresztőórát is „téli időszámításra” állította, mivel majd’ háromnegyed órás feladat volt mindent járhatóvá tennie.

Figyelem! Most egy olyan buktatóra deríthet fényt, amelyet a legtöbb építkező, és felújító szinte soha nem vesz figyelembe, pedig akár igen jelentős anyagi károktól óvhatnák meg a pénztárcájukat! Ön ne tartozzon közéjük!

Mi ez a buktató?

Az előző télen nekicsúszott az autóval a garázs falának, amikor ráfordult a bejáróra. Ráadásul aznap még a jeges lépcsőn is majdnem elcsúszott. Azóta szigorúan minden reggel felkelt, és elvégezte a feladatát.

[contact-form-7]

Adatvédelmi nyilatkozatunk elolvasásához kattintson ide!

Mit nem adott volna, ha végre elfelejthette volna ezt a „reggeli tornát”! Nemsokára felújítják a házat, és szeretett volna megoldást találni. Gondolkodott rajta eleget, de nem igazán jutott előbbre. Mit is tehetne? Sajnos ő nem tudta azt, amit Ön hamarosan tudni fog! Nem ismerte az elektromos fűtőkábelek nyújtotta lehetőségeket!

A tél okozta gondok ellen

Tudja már Ön is milyen nehéz feladat mindenre odafigyelni, amikor felújításba, vagy építkezésbe kezd? Bizony ilyenkor a legtöbben gyakran csak a házra összpontosítanak, és az udvar háttérbe szorul. Pedig egy kis előrelátás sok fejfájástól szabadíthatja meg, és teheti gondtalan háztulajdonossá Önt is.

Mik okozhatnak fejfájást?

 • A garázsbejáró, amely télen lefagy, és veszélyt jelent az Ön, és autója épségére.
 • A lépcső, ami komoly baleset forrása lehet. Ugye Ön is tudja, hogy mekkora galibát okozhat egy jeges lépcső?
 • A csúszós járda, amin csak különleges balett mozdulatokkal lehet végigmenni.
 • Az anyagi károk, amelyek ezekből adódnak.
 • A felületek gyakoribb felújítása, amihez a só okozta felmarás, és a fagyás egyformán hozzájárulnak.

Mit jelentene Önnek:

 • ha mindezek nem keserítenék az életétha nem kellene reggel korábban kelnie a jegesedés, hólapátolás miatt
 • ha nem költene feleslegesen előrehozott felújításokra
 • …és ráadásul még a biztonság miatt sem kellene aggódnia?

Egy meglepő lehetőség

A kritikus kültéri felületeket fűteni kell! Igen, bármennyire is „elvetemült” ötletnek tűnik elsőre. A hideg ellen már a tűz feltalálása óta így védekezünk, akkor miért ne tennénk meg ezt a veszélyt jelentő kültéri helyeken is? Ráadásul olyan biztonsággal, és hatékonysággal, ahogy eddig még soha nem láthatta!.

És hogyan fűtse a kritikus kültéri felületeket?

Tudom, hogy most még furcsa ez az egész Önnek, és esetleg őrültségnek tartja a kültéri fűtést, de arra kérem, hogy most egy pillanatra képzelje el, hogy:

 • akármilyen erős havazás van…
 • akármennyire dermesztő a hideg odakint…Önnek nem kell minden elindulás előtt szabaddá, és járhatóvá tennie a garázsbejárót, nem kell aggódnia csúszós lépcső miatt, és a jeges, havas járda sem jelent külön fáradtságot többé, mert egyszerűen ezentúl sem a hónak, sem a jégnek nincs maradása rajtuk. Elképzelte? Még mindig őrültségnek tűnik a külső felületek fűtése?

És ezt egy olyan különleges, energiatakarékos módon érheti el, hogy alig veszi észre majd a különbséget a havi számlákon, mégis olyan plusz komforttal bővíti ki életét, aminek az értéke szinte felbecsülhetetlen.

Hányszor mondta már egy-egy dologra, hogy „Mit nem adnék, ha végre megszabadulhatnék ettől a gondtól!” Nos, most akár több fáradságtól is megszabadulhat egyszerre. Mégis hogyan?

Az igazi komfort kialakításához az elektromos fűtőkábelek egyik különleges felhasználási lehetősége siet az Ön segítségére: az úgynevezett elektromos rámpafűtés.

Igen, szeretném kérni az ajánlatukat, és szívesen feltennék néhány kérdést is Önöknek »

Miért pont ez a fűtőkábel jelenti Önnek a megoldást?

Minden valódi komfortra vágyó ember, aki az otthoni órákat inkább hasznos dolgokkal akarja tölteni, és nem korai keléssel, hólapátolással, időrabló, és hosszútávon károkat okozó sózással, óriási segítséget nyújthat, ha a téli külső veszélyforrásokat egy életre kiiktatja az életéből.

Ugyanis ez az egyetlen lehetőség, amely:

 • megnyugtató megoldást kínál a téli időjárás okozta kellemetlenségekre
 • megakadályozza a hóréteg és jég kialakulását a kritikus helyeken
 • csúszásmentes felületeket biztosíthat Önnek a biztonságos otthonhoz
 • megszabadíthatja Önt némi kellemetlen pluszmunkától
 • segít elkerülni a váratlan hó, és jégeltakarítás miatti késéseket

Mi is pontosan ez a technológia?

Fűtőkábelek rögzítése betonvashoz

Fűtőkábelek rögzítése betonvashoz

 

A dolog rendkívül egyszerű. A járdák, lépcsők, kocsibejárók, garázsfelhajtók végleges burkolatának lerakása előtt, megfelelő hosszúságú, és típusú fűtőkábelt helyezünk el a felületek alatt. Ezek fognak felelni azért, hogy sem a hó, sem a jég nem okoz majd gondot a későbbiekben.

Ezután a felületekre rákerülhet a burkolat, és majdnem kész is vagyunk. Csak annyi van vissza, hogy egy szabályzó eszközt csatlakoztatunk a kábelekhez, amely biztosítja Önnek, hogy a rendszer csak akkor, és addig üzemeljen, amikor a nedvesség és a fagyásveszély együttesen áll fenn. Így egyetlen forintja sem fog kárba veszni!

Tehát ezt a típusú fagymentesítő eljárást alkalmazhatja járdákon, kocsibehajtókon, rámpákon és egyéb utakon, ahol a hó, és a jég problémát jelenthet, valamint balesetek forrásává válhat.

Néhány fontos előny, amit egy kültéri fűtőkábel kínál:

 • egyszerűen szerelhető technológia
 • mozgó, kopó alkatrészek hiányában, a rendszer teljesen gondozásmentes
 • gyorsan, könnyedén üzembe helyezhető
 • biztonságos, és hosszú élettartammal bír
 • rendkívül gazdaságosan üzemeltethető, amiről egy profi szabályozórendszer gondoskodik
 • bármely meredekségnél használható
 • mivel semmiféle egyéb energiaforrás nem kell hozzá, ezért rendkívül környezetbarát
 • nincsenek a hagyományos fűtéseknél „megszokott”, és elkerülhetetlen veszteségek
 • ha egyszer már kiépítette, akár azt is elfelejtheti, hogy létezik, mivel nincsenek járulékos, és karbantartási költségei

Mit mondanak azok, akiknél már üzemel egy ilyen fűtésrendszer?

Igen, szeretném kérni az ajánlatukat, és szívesen feltennék néhány kérdést is Önöknek »

Beszéljünk erről is: Van ahol csak luxus a rámpafűtés, de van ahol létszükséglet!

Egy idős embernek a lépcsőmászás már önmagában is megterhelő lehet. Hát, még ha közben arra is vigyáznia kell, el ne csússzon! Ugye Ön is hallott már olyan esetről, amikor egy idős ember elcsúszott a jeges lépcsőn, és – nincs mese, ez a valóság – combnyaktörést szenvedett. Tudja, hogy ez mekkora gond lehet bizonyos kor után?

Azonban a sokat használt, és kritikus felületeket jégmentesíteni lehet! Az elektromos fűtés bizony olykor életet menthet! Ilyenkor létszükségletté válhat az elektromos fűtés, hiszen semmi más nem oldja meg a kültéri felületek jég-, és hómentesítését ennyire hatékonyan. És akár egy egyszerű újraburkolással megoldható. De van itt más is…

Egy rokkant ember vajon hogyan küzd meg a jeges, havas felhajtó problémájával? Van-e jobb segítség annál, ha nem kell a jéggel küzdenie? Ha nem kell speciális eszközöket bevetni, mert ki sem alakul a jégtakaró?

Vagy mit tesz akkor, ha a garázs a ház alatt lett kialakítva, és csak egy meredek lehajtón keresztül lehet megközelíteni, és egyik reggel arra ébred, mindent hó borít? Azon a reggelen garantált a késés! És mit tesz akkor, ha hazafelé meg a lefagyott hóolvadék állja el az útját? És ha későn veszi észre? De ugyanez a helyzet egy lejtős telek esetében is.

Fűtött járda az irodánk előtt

Fűtött járda az irodánk előtt

 

Ez a három helyzet az, amikor garantáltan óriási problémáktól szabadíthatja meg Önt a kritikus kültéri felületek téli fűtése. Azonban a tisztánlátás érdekében beszélnünk kell, néhány dologról…

A lejtős fel-, illetve lehajtóknál gyakran felmerül a költségek csökkentése érdekében, hogy csak nyomsávot szeretnének fűteni. Rendben. De vajon tényleg költséget takarít meg ezzel a megoldással? Nézzük…

Alap esetben a nyomsáv fűtése sokkal többe kerül, mint azt elsőre gondolná, és nem is javaslom, hogy egyáltalán gondoljon erre a megoldásra. Hiszen az intelligens rendszer azon az elven működik, hogy amikor a nedvesség, és a fagyásveszély együttesen áll fenn, akkor kapcsol csak be a fűtés. Ez költséget takarít meg Önnek, hisz csak akkor, és addig működik a rendszer, amikor, és ameddig az szükséges. Azonban…

Ha a nyomsávot fűti, könnyen előfordulhat két olyan eset, amelyek igencsak költségesek lehetnek:

 1. A hó elkezd olvadni, és a nedvesség eléri az érzékelőt, ezzel beindul a fűtés. Ekkor feleslegesen dolgozik a rendszer, és feleslegesen használja az áramot. Ez talán nem is nagy gond, ha egy-két órán át tart. De mi van, ha két hétig folyamatosan csak olvad a hó?
 2. A nedvesség elkerüli az érzékelőt, hiszen korábban a fűtés felszárította a felületet, és este újra lefagy a megolvadt hó. Ilyenkor az érzékelő nem „látja” a veszélyesnek a helyzetet – mivel csak a hideget érzékeli, a nedvességet nem – ezért nem idul be a fűtés. Ön éppen érkezik haza, abban a hitben, hogy a rendszer elvégezte a „dolgát”, de ha csak a nyomsávot fűti, akkor ez egyáltalán nem olyan biztos, és egy pillanat alatt meg is van a baj.

De mi van akkor, ha túl hosszú az út a garázsig, és az egész terület alá igen költséges lenne kiépíteni a fűtést? Nos, ebben az esetben – és tényleg csak ekkor – indokolt lehet a nyomsáv fűtése. Azonban ez körültekintő tervezést igényel, amelyet természetesen segítünk megoldani.

Igen, szeretném kérni az ajánlatukat, és szívesen feltennék néhány kérdést is Önöknek »

Ebben az országos adatbázisban csakis olyan kivitelezőket talál, akik garantáltan ismerik az általunk forgalmazott fűtőkábeleket, és kiváló termékismerettel rendelkeznek. Így Ön is nyugodt szívvel kereshet magának közülük bárkit.

Ugrás a kivitelezői adatbázishoz »

Ha Ön tervezőt keres elektromos fűtési rendszereik megtervezéséhez, ebből az adatbázisból válogathat

Ugrás a tervezői adatbázishoz »

Ha szeretne kicsit utánajárni, hogy hol működnek már hasonló rendszerek, akkor nézzen körül a referenciáink között…

Referenciák »

[contact-form-7]

Adatvédelmi nyilatkozatunkat az alábbi hivatkozásra kattintva éri el.

Mit tegyen, ha Ön is szeretné megoldani a téli gondok ezen részét?

Ha úgy érzi, hogy Ön is szívesen elkerülné a kellemetlen jegesedést, és a fárasztó hólapátolást, akkor csupán annyi teendője van, hogy felveszi velünk a kapcsolatot, és mi minden kérdésére válaszolunk, valamit elküldjük Önnek az ajánlatunkat is egyben.

Ez Önnek még semmiféle kötelezettséggel nem jár, azonban megkapja azokat a legfontosabb információkat, amelyek ismeretében hosszú évekre száműzi életéből a tél néhány aggasztó „mellékhatását”. Tulajdonképpen mit veszíthet, ha informálódik egy kicsit? Kérje ismertetőnket, és ajánlatunkat most, hiszen a halogatással semmi nem fog megoldódni az Ön számára sem!

Igen, szeretném kérni az ajánlatukat, és szívesen feltennék néhány kérdést is Önöknek »

Ha már milliókat áldoz arra, hogy megvalósítsa álmai otthonát, akkor miért kellene olyan kompromisszumokat kötnie, amelyek arányaiban nem jelentenek komoly többletköltséget az építkezés, felújítás során, viszont olyan sokat adnak az Ön komfortérzetéhez, ami szinte megfizethetetlen értékkel bír?

Hiszen, mostantól:

 • Elfelejtheti a kritikus helyeket borító jég-, és hótakarót.
 • Minimalizálhatja hólapátolással járó fáradalmakat, vagy akár teljesen el is meg is szabadulhat tőlük.
 • Minimalizálhatja a balesetek valószínűségét, biztonságossá téve udvarát.
 • Végre olyan kellemes otthona lehet, ahol valóban szeret majd élni, mert a lehető legkevesebb problémával kell megküzdenie.

Igen, szeretném kérni az ajánlatukat, és szívesen feltennék néhány kérdést is Önöknek »

u.i.: A jeges, havas felületek számtalan balesetet, és kárt okoztak már. Vajon lehet-e fontos az, hogy legalább az otthonában ne kelljen tartania ettől? Ha igen, akkor kérje ajánlatunkat még ma, hiszen ez még semmiféle kötelezettséggel nem jár, azonban akár az egész hátralévő életét teheti könnyebbé az általunk kínált megoldással!

Igen, szeretném kérni az ajánlatukat, és szívesen feltennék néhány kérdést is Önöknek »

A Lehet, hogy a rámpafűtésre nem gondol, amikor egy felújítást, vagy építkezést tervez, de ha megismeri, ragaszkodni fog hozzá! bejegyzés először a Különleges elektromos fűtések magánszemélyeknek jelent meg.

]]>
https://elektromosfutes.hu/blog/rampafutes/feed/ 3
Félreértések és tévhitek az infrapanel fűtéssel kapcsolatban https://elektromosfutes.hu/blog/tevhitek-az-infrapanel-futessel-kapcsolatban/ https://elektromosfutes.hu/blog/tevhitek-az-infrapanel-futessel-kapcsolatban/#comments Thu, 11 Jun 2015 09:05:43 +0000 https://elektromosfutes.hu/?p=30 Az infrapanelek által sugárzott infravörös hullám jelentős része a 7-10 mikrométeres hullámhosszú, tehát a hosszúhullámú infravörös tartományban van. Ez az a tartomány, ami átviteli közeg nélkül szállítja a hőt, mint a nap is a földre. Az infrapanelek kialakítása olyan, hogy a felületről a sugárzás egyre szélesedő – tölcsér - alakban teríti be az alatta levő felületet. Természetesen nagyobb alapterületű szobában – az egységes komfortérzetért - sosem egyetlen infrapanelt javaslunk.

A Félreértések és tévhitek az infrapanel fűtéssel kapcsolatban bejegyzés először a Különleges elektromos fűtések magánszemélyeknek jelent meg.

]]>
Ön is alternatívát keres a gázfűtésre? Itt a megoldás: az infrafűtés!

Infrapanelek - elektromos fűtés

Infrapanelek

 

Naponta kapjuk az érdeklődő, kérdéseket feltevő leveleket, és telefonokat az infrasugárzókkal történő fűtéssel kapcsolatban.

Sokan kérdeznek hasonlókat, ezért a leggyakoribb kérdéseket és erre adott válaszainkat itt most közzétesszük….

Az infrapanelek a tárgyakat is felmelegítik, azok nem melegedhetnek túl?

Érintésre a tárgyak nem lesznek melegebbek a levegő hőmérsékleténél, hiszen egy helyiségben mindig működik a hőkiegyenlítődés.
Az infrasugárzás inkább az élő szöveteket – embereket – melegítik fel, ezért érezzük még alacsony léghőmérsékletnél is komfortosan magunkat.

Le lehet-e barnulni az infrafűtés (infrapanel fűtés) hatására?

A barnaságért télen továbbra is a szoláriumba kell járni mert, – igaz, hogy az infrafűtés hasonló a nap melegéhez – azokat a hullámhosszúságú sugarakat – az ultraibolya – amelyek a barnulásért a felelősek az infrapanel nem sugározza.

[contact-form-7]

Mint tudjuk a meleg levegő felfelé száll, hogyan fűti fel – a jellemzően plafonra szerelt – az infrapanel mégis a teljes lakóteret?

Az infrapanelek által sugárzott infravörös hullám jelentős része a 7-10 mikrométeres hullámhosszú, tehát a hosszúhullámú infravörös tartományban van. Ez az a tartomány, ami átviteli közeg nélkül szállítja a hőt, mint a nap is a földre. Az infrapanelek kialakítása olyan, hogy a felületről a sugárzás egyre szélesedő – tölcsér – alakban teríti be az alatta levő felületet.

Természetesen nagyobb alapterületű szobában – az egységes komfortérzetért – sosem egyetlen infrapanelt javaslunk.
Azt is jó tudni, hogy az infrapanelek nem sugárzó oldalán hőtükör, és hőszigetelés is van, éppen a sugárzás irányának befolyásolása miatt.

Sokat hallunk a különböző sugárzások káros hatásairól, mi a helyzet az infrafűtés (infrapanel fűtés) által kibocsátott sugárzással kapcsolatban?

A Nap is infravörös sugárzással melegít minket, és ez egyáltalán nem káros, éppen ellenkezőleg. Az infrafűtésnek élettanilag számos pozitív hatása ismert, pl. stimulálja a bőr vérellátását, nem befolyásolja a levegő páratartalmát, nem kavarja a port. A reumatikus és asztmás panaszokban szenvedőknek fokozottan ajánlott ez a fűtési megoldás.

A Czinege és Fiai Kft. által forgalmazott infrapanelek megfelelnek a vonatkozó EU normatíváknak, és rendelkeznek a szükséges bizonylatokkal.

Az infrapanel közvetlen közelében hallható-e bármilyen hanghatás?

Egyáltalán nem, működés közben az infrapanel semmiféle hangot nem ad ki.

Lehet-e az infrafűtés (infrapanel fűtés) felületét lefesteni?

Igen lehet, csak a hőállóságra kell figyelni. Jellemzően vízbázisú festékek jöhetnek szóba. Kimondottan alkalmas a festésre a ThermoShield bevonat, amelynek üvegkerámia-gömbjei még fokozzák az infrasugarak szétterülését.

A ThermoShield bevonatnak a falakon történő alkalmazása kimondottan kívánatos infrafűtés esetén, mert a határoló falakról visszareflektálja az infrasugarakat, csökkenti a falakon meglévő hőveszteséget, tehát csökkenti a fűtési költségeket, ezzel válik igazán gazdaságossá.

Az infrapanelek felszerelése, legtöbbször más felújítási munkákkal együtt jár, tehát legtöbbször festés követi. Ismerje meg és alkalmazza ekkor a ThermoShield bevonatot.

Az infrapanel felületére por rakodhat le, meggyulladhat az?

Az infrapanel felülete max. 90-95 fokos, így semmiféle tűz- vagy égésveszély nem áll fenn, különben is az infrafűtések felülete takaríthatóan van kialakítva.

Hogyan számolhatom ki az árat, ha infrafűtésre (infrapanel fűtésre) térnék át?

Tervezőknek szóló honlapunkon található egy komplett elektromos fűtéstervező szoftver – amely ingyenesen letölthető – de ez villamos tervezők számára készült.

Magánbereknek a közvetlen ajánlatkérést javaslom, amit ide kattintva tehet meg.

Áramszünet esetén lesz-e fűtésem?

Sajnos nem, mint ahogy a központi fűtés keverőszivattyúja sem forgatná a meleg vizet, tehát a gázkazán sem indul el. Szerencsére ma már ritka a hosszan tartó áramszünet, így a jól hőszigetelt lakás nem hűl ki.

Az áramszünet kivédésének szinte egyetlen módja – a hagyományos kályhában történő fűtésen kívül – az elektromos hőtárolós padlófűtés, amely nagy mennyiségű betonban tárolja a talpunk alatt a meleget, a ház 2 nap áramszünet alatt sem hűl ki igazán.

[contact-form-7]

Fürdőszobába tehetek-e infrafűtést – infrapanel fűtést?

Természetesen, csupán a fröccsenő víztől, vízsugártól célszerű megóvni az infrafűtések felületét.

A fenti kérdések is érzékeltetik az a hatalmas érdeklődést, ami az alternatív fűtések felé irányul. Ön is ismerje meg közelebbről ezt a fűtési módot, keressen bennünket, munkaidőben hívjon telefonon: 06-57-500-190

VÁSÁRLÁSHOZ KATTINTSON IDE

Az infrapanel fűtés felhasználási lehetőségei

Az infrafűtést (infrapanel fűtést) ma már a legkülönfélébb területeken használják, ismertsége egyre nő. A villamos tervezők egyre több felkérést kapnak infrapanelek (avagy elektromos fűtőpanelek) / infrafűtések tervezésére.

A CZPI-infrapanelek ugyanolyan biztonságos és természetes infravörös sugarakat bocsájtanak ki, mint amivel a nap a Földet felmelegíti. Az infrafűtés során az infrapanelekkel mesterségesen állítjuk elő az infravörös hullámokat (650 – 1000 nm), ez a leghatékonyabb módja annak, hogy az elektromos energiát, hőenergiává alakítsuk át. A fűtési módok közül a legbiztonságosabb választás az infravörös fűtés, mert az infrapanel (elektromos fűtőpanel) soha nem olyan forró, hogy tüzet, vagy égési sérüléseket okozna, biztonságos betegek, gyermekek és háziállatok számára is.

Adatvédelmi nyilatkozatunk »

Infrapanelek beltéren

Infrapanelek beltéren

Elektromos fűtőpanellel melegítve fel lakásainkat megtapasztalhatjuk ennek a modern, környezetbarát, biztonságos és egészséges fűtési módnak páratlan előnyeit:

 • A kellemes, irányított meleg egyenletesen árasztja el a helységeket, szakszerű elhelyezés mellett nem lesznek a lakásnak hideg pontjai, komfortérzetünk alacsonyabb hőmérséklet mellett is megfelelő.
 • A CZPI- elektromos fűtőpanelnek korlátlan az élettartama. Annyira biztonságos, hogy a meghibásodás szinte kizárt, így nem igényel karbantartást.
 • Az infrapanel kapcsolása és szabályozása egyszerű, termosztát segítségével könnyedén megoldható.
 • Az infrapanel használata rendkívül kényelmes, falra, mennyezetre, állványra, sőt akár éghető felületre is szerelhető.
 • Alacsony kivitelezési költségekkel bír más fűtésrendszerekhez képest, működése energiatakarékos.
 • Pontosan kiszámítható az elektromos áram fogyasztása, így nem kell aggódnia a fűtésszámlán.
 • Napkollektorral kiegészíthető, így a fűtés akár teljesen ingyenessé tehető.
 • Az infra fűtőberendezések tiszta és kiegyensúlyozott hőmérsékletet biztosítanak. Működésük során nem csökkentik a levegő oxigén, vagy páratartalmát, nem bocsájtanak ki káros gőzöket, füstöt, port és szén-monoxidot. Működésük teljesen zajtalan.
 • CZPI- infrapanel csökkenti a levegő áramlásával járó pormozgást és nem utolsó sorban jelentősen csökkenti a penészgomba képződésének lehetőségét.
 • A CZPI- infrapanel alternatív, gazdaságos megoldást kínál mindazoknak, akik a gázfűtés helyett keresnek valami másfajta fűtési megoldást. Az infrafűtőpanel egy téglalap alakú, lapos fűtőtest, melynek a fűtő oldalán az energiaáramlás maximális, ellenkező irányban pedig minimális. Ez a működő oldalra ragasztott kerámiaszemcsékkel és a hátsó oldalon lévő minőségi hőszigetelés segítségével érhető el. Ezek a szemcsék biztosítják a nagy szögű infrasugárzást, a szigetelés pedig lehetővé teszi, hogy a panel felszerelhető legyen akár éghető anyagra is.
  A CZPI- infrapanel elektromos energia felhasználásával állítja elő a megfelelő hőmérsékletű felületet, amely megteremti az infrasugárzást.
  A legszélesebb körben ismert infra sugárzó a nap, amely az infravörös tartományú sugaraival melegíti földünket. Élettani szempontból az emberi szervezet számára a CZPI- infrapanel használatának nincs negatív hatása, ellenkezőleg, többek közt javítja közérzetünket, így szolgálva egészségünket.

  Infrapanel fűtés, az otthontervező emberek legkedveltebb fűtési rendszere!

  Infrafűtés elektromos infrapanelekkel
  Infrafűtés infrapanelekkel

  Az infrapanelekből kilépő hősugarak hasonlóak, mint a nap sugarai, amelyek melengetően simogatják az arcát. Milyen kellemes érzés, amikor a tél után érkező tavasz első melege megérinti a bőrét.

  Ezt az érzést otthonába varázsolhatja, és még kint zord idő van, bent Hawaii melege köszöntheti minden nap. Ráadásul még a teste is hálás lesz érte!

  „Egy elektromos fűtés amely az egészségre is jótékony hatással lehet?!”

  Bemutatkozik a 21. század elektromos fűtése, amelynek a híre viharsebességgel terjed a hazai házfelújítók, és az építkezők körében.

  Ugye Ön is hallott már arról, hogy szinte minden fűtésnek megvan a maga „kis szépséghibája”?

  • A gázfűtés egyre drágább, és gazdaságtalan is.
  • A cirkófűtés a távolabbi pontokon a víz lehűlése miatt sok felesleges energiát használ el.
  • Ezek a fűtési módok a levegőben hőlépcsőket hoznak létre, így gyakori a forró fej – hideg láb érzete.
  • A vizes padlófűtés az allergiában szenvedőknek jelent igazán kellemetlenséget, de mivel száll a por, ezért mindenképpen egészségtelen, és nem túl higiénikus.
  • A kazánoknál számolni kell azzal a ténnyel, hogy az udvart is fűti, hiszen a kéményen keresztül jelentős a hőveszteség.

  Azonban most már itthon is elérhető egy nagyon különleges fűtés, amiről én személy szerint még nem igen találtam semmi negatívumot…

  Mit szólna hozzá, ha azt mondanám, hogy az otthonában már a fűtés is hozzájárulna ahhoz, hogy

  • fittebben, egészségesebben,
  • jobb közérzettel,
  • és jóval kedvezőbb költségek mellett élhetne?
  • Legalábbis a fűtési szezonban!

  Gondolja csak végig, hogy amikor megtervezi házát, építkezik, vagy felújít, milyen álmokat sző azzal kapcsolatban?

  Én tudom, hogy szeretne olyan házat tervezni, amelyben kényelmes, kellemes érzés lakni, amelyet igazán az otthonának érez.

  Azt is tudom, hogy olyan otthont szeretne, ahol a mindennapokat nem a sok kellemetlenség, hanem a kényelem, a jó közérzet és az egészség érzése uralja.

  ELEKTROMOS FŰTŐPANEL VÁSÁRLÁSÁHOZ JÖJJÖN WEBÁRUHÁZUNKBA!

  Adatvédelmi nyilatkozatunk »

  Hogyan lehet a része ennek egy fűtési rendszer?

  Először is nézzük meg, hogy mit tehet egy otthonért a fűtés…

  A hideg az egyik legnagyobb ellenségünk. Mindannyian utálunk fázni. Éppen ezért, már az őskor óta fűtjük azt a helyet, ahol élünk.

  A modern kor elektromos fűtései már számtalan formában alkalmasak, hogy kiűzzük a hideget otthonuk falai közül. És biztos vagyok abban, hogy Ön is nagyon körültekintően akarja megtervezni, és kiválasztani a legmegfelelőbb fűtési módot. Azonban…

  Talán érdemes lehet elgondolkodnia pár égetően fontos kérdésen…

  • A kéményét hová építtesse? – ha csak a fűtés miatt kell amúgy is kéményt építenie, akkor lehet, hogy most ezt az üzenetet kitörő örömmel fogadja majd.
  • Milyen kazánt vegyen? – Rengeteg rémhír terjeng a kazánokról. Nem ijesztgetni akarom, de volt, aki már belehalt abba, hogy nem megfelelő kazánt vásárolt, és ebben az előbb emlegetett kéménynek is fontos szerep jutott.
  • Mennyi annak az élettartama? – A legtöbb fűtést bizonyos időközönként karban kell tartani. Ugye, hosszútávon felkészült erre is? És bizony a kazánok egyre kevesebb ideig húzzák probléma nélkül.
  • Hová tegye a fűtőtesteket? – Vannak szobák, ahol kifejezetten zavaró a radiátor, vagy az egyéb fűtőtest. Szinte lehetetlenné teszi a normális berendezést. De mivel ezt már így szoktuk meg, ezért megtanultunk együtt élni vele. De biztos, hogy ennek így kell lennie?
  • Milyen design illene a bútoraihoz? – Na, ez az, ami szinte mindig érdekes problémákat vet fel. Egy lakberendezőnek például a radiátor az egyik rémálma! Ha pedig úgynevezett design-fűtést szeretne, akkor mélyen bele kell nyúlnia a zsebébe!
  • Milyen lesz a ház hőelosztása? – Sokan nem is gondolnak bele, hogy egy szoba levegőjét kb. 20%-kal túl kell fűteni. Ahhoz, hogy fejmagasságban 23 fok legyen, a plafon közelében 28-29 fokot kell előállítani, míg a padló közelében csak 19 fok körül lesz a hőmérséklet. Így szinte mindig érezni fogja, hogy fejmagasságban meleg van, miközben a lába meg fázik.
  • És, hogy még egy fűtés a bent élők egészségi állapotára is jótékony hatással legyen! – Na ez már lehet, hogy sok egyszerre. Pedig…

   

  Ha Ön is úgy akarja, akkor ezeken a kérdéseken nem kell törnie a fejét többé!

  Hiszen itt van egy olyan magas színvonalú elektromos fűtési rendszer, amely korszerűsége és energiatakarékossága miatt is egyre népszerűbb… és vérbeli profiként, a XXI. század magas elvárásait szigorúan túlteljesítve, kompromisszumok nélküli megoldást nyújt Önnek!

  Ön is azok közé szeretne tartozni, akik meg akarják valósítani azt a törekvésüket, hogy az otthonukat a legkényelmesebben, és a legjobban alakítsák ki saját maguk és családjuk számára? Az elektromos fűtések terén az infrapanel egy ilyen fűtési mód. A mai korszerű technikának köszönhetően az Infrafűtési kialakítás nagyon magas komfortot biztosít.

  • Nincs több aggodalom a falon útban lévő fűtőtestek miatt! Ugyanis az infrapanel fűtést a plafonra lehet felszerelni, ahol maximum a csillár helye lehetne kérdés, de hát akkora helyen több kicsi elektromos berendezés is megfér egymás mellett.
  • Az infrapanelek többfajta teljesítménnyel rendelkeznek, így gyakorlatilag nincs olyan fűtendő helyiség, amit ne lehetne tökéletesen felfűteni vele. Különösen alkalmas, csekély helyigénye és alacsony felületi hőmérséklete miatt, kisebb helyiségek temperálására. (Például: újságos pavilonok, pénztáros fülkék, fürdők, WC-k, stb.) Dekorációs vagy egyedi panel formájában is használható, mint helyi melegítő.
  • Az infrapanel fűtésakár “éghető felületre” is felszerelhető! (pl: ez a tény faházaknál igazán jól jöhet)
  • Az elektromos fűtési rendszerek élettartama korlátlan, köszönhetően egy olyan különleges technológiának, amit jelenleg csakis az infrapanel fűtés tudhat magáénak
  • A fűtőtest formája bármilyen környezetbe beilleszthető, több színben választható, tehát még itt sincsenek kompromisszumok.
  • Otthonába percek alatt tökéletes meleget varázsol, SŐT… a nyári tengerpartok melegét hozza el Önhöz, és még az egészségére is jótékonyan fog hatni.
  • Az otthona hőeloszlásának egyenletessége maximális lesz. Így nem alakulnak ki úgynevezett “hőlépcsők” amik alapján most vége annak, hogy a helyiség egyik pontjában fázunk, míg a másik pontján melegünk van.
  • Majdnem elfelejtettem Az infrafűtéshez (infrapanel fűtéshez) csak egy konnektor kell, és kész. Ugye ez azért egyszerűbb így?
  • És végül, de nem utolsó sorban milyen fantasztikus az, hogy jóval több pénze marad a pénztárcájában, hiszen egy különösen energiatakarékos megoldást választott. Egyesek azt feltételezik, hogy villamos árammal fűteni drága, de az infrafűtés (infrapanel fűtés) éjszakai – alacsonyabb díjú – árammal is üzemeltethető. Ez pedig ma a legolcsóbb lehetőség.

   

  ELEKTROMOS FŰTŐPANEL VÁSÁRLÁSÁHOZ ÉS A WEBSHOP MEGNYITÁSÁHOZ KATTINTSON IDE

  Hogyan is működik az infrapanel fűtés?

  A Czinege-I. egy tábla alakú fűtőtest olyan kialakítással, hogy a fűtő oldalán az energia áramlása maximális, ellenkező irányban viszont minimális. Ez, a működő oldalon elhelyezett kerámiaszemcséknek, a passzív oldalon pedig a minőségi hőszigetelés segítségével érhető el.

  A Czinege-I. az elektromos energiát alakítja hővé, amely egyenletesen van elosztva a helyiség légterében. A kerámiakristályok 7-10 µm hullámhosszú sugárzással maximalizálják a hőleadást az egész felületen a környező térség felé. Ez éppen az a fajtája a hőnek, amellyel a nap melegíti Földünket és minden élőlény 99%-ban szívja magába.

  Mi szabályozza az infrapanel fűtést?

  A paneleket szobatermosztát kapcsolja ki és be. Egyetlen termosztát több panelt is tud vezérelni.

  És, hogy mennyire jó fűtési mód ez? Gondoljon csak az infra szaunára! Ugye ott azért elég meleg van?

  Elképzelte mindez mennyivel egyszerűbbé tesz mindent?

  Nincs körülményes „berendezési ötletbörze” – oda teszi a bútorait, ahová akarja, mert többé nem lesznek útban a fűtőtestek.

  Nincs több „forró fej-hideg láb” effektus – ugyanis az infrapanel fűtés (infrafűtés)tökéletes hőeloszlással számolhat

  Nincs több karbantartási „Hogyan oldjuk meg a legkedvezőbben” családi kupaktanács – ha már felszerelték, el is felejtheti, hogy infrafűtés (infrapanel fűtés) is van a házban (persze azért télen be kell kapcsolnia)

  Ráadásul…

  Fittebben, jobb közérzettel szeretne élni az otthonában?

  Persze mondhatja azt is, hogy…

  „Na de én nem akarom, hogy az otthonomban láthatatlan sugarak „repkedjenek” össze-vissza!”

  Higgye el, nincs mitől tartania! Ugyanis…

  Tény, hogy az infravörös sugarakat gyógyászati célokra is alkalmazzák! – Nem, azok nem egy „speciális fajtái” ennek a sugárzásnak, hanem PONTOSAN UGYANAZok a sugarak!

  Tény, hogy az infrasugárzás, a napsugárzás leghasznosabb fajtája, amely Földünk minden élőlényének az életet jelenti!

  Tény, hogy ezek a sugarak tökéletesen melegítenek – Gondoljon csak arra, hogy még a világűr pokoli hidege sem tudja kihűteni őket!

  Tény, hogy ezek a sugarak adják azt a hőt minden élőlénynek, amely a szervezetük működéséhez elengedhetetlen! – Gondoljon csak arra, mi történik egy növénnyel, ha nem kap ebből a hőből! És most teljesen mindegy, hogy a szobában mennyire van meleg!

  ELEKTROMOS FŰTŐPANEL VÁSÁRLÁSÁHOZ JÖJJÖN WEBÁRUHÁZUNKBA!

  Hogyan működik az infrapanel?

  Az infrasugarak a hőenergiát közvetlenül a testnek, és környező tárgyaknak adják át! Hogy ez miért annyira jó?

  • mert nem kell felmelegítenie a levegőt, ami hosszadalmas, és komoly energiaveszteséggel jár – így az infrapanel fűtés (infrafűtés) gyorsan meleget varázsol az Ön otthonába is, és kisebb hőveszteséggel kell számolnia az ablakon, és a falakon keresztül
  • mert a falak felmelegítésével garantálja a helyiség egyenletes hőeloszlását
  • mert a test szövetei mélyén fejtik ki hatásukat, így nem a bőrfelületet melegítik, mint a hagyományos fűtések, hanem az egész testén érezni fogja a kellemes, simogató meleget
  • mert frissítik az Ön vérkeringését – akár egy terápiás kezelésen – és csökkenthetik a gyulladásokat, lazítják az Ön izomzatát, ezáltal jobb közérzettel ajándékozza meg otthona infrafűtése, ráadásul még az anyagcsere folyamatokra is pozitív hatással van

  És egyetlen pillanatig sem kell tartania attól, hogy esetleg bármilyen tárgyat, vagy éppen az Ön testét túlmelegítené ez a fűtés, mivel éppen csak annyi hőenergiát ad át a tárgyaknak, és az Ön testének, amitől tökéletesen kellemes hőérzet alakul ki, az összes többi sugár visszaverődik. És, hogy ez mindig így legyen, arról az alapos, átgondolt tervezés, és egy profi szabályozó rendszer gondoskodik.

  Hihetetlen, ugye? Itt láthat árakat

  Megdöbbentő tény, hogy az infrafűtő panelekből kiáramló infravörös sugarak például a klasszikus fűtési módoknál kellemesnek ítélt 25 foknál, 2-4 C˚-kal alacsonyabb hőmérsékleten is tökéletes hő- és komfortérzetet biztosítanak.

  SŐT! Az infrapanel fűtésnél csökken a hőveszteség is a helyiségben, mivel a vakolat felmelegszik és hőfüggöny alakul ki.

  Képzelje el egy pillanatra, hogy ül a nappalijában és egy kellemes zene mellett olvasgat…

  …és milyen felemelő érzés, hogy nem kell aggódnia, hogy fázni fog 15 perc belül, ha nem mozog. Mivel…

  …az infrapanel fűtés hatására a fal és a padlózat hőmérséklete mintegy 2 Celsius fokkal magasabb lesz, mint a levegőé, ami nagyon kellemes hőérzetet biztosít Önnek.

  Ha pedig az allergiának, penésznek esélyt sem akar adni, és még több energiát szeretne megtakarítani, akkor a beltéri falakra felhordható hőpajzs bevonatot feltétlenül meg kell ismernie!

  Ha Ön is kíváncsi a hőpajzs igen csak meglepő előnyeire, akkor kattintson ide »

  Gondolja csak végig alaposan:

  • Amíg a hagyományos fűtési megoldásoknak előbb nagy tömeget kell felmelegítenie (padlót, illetve vizet a kazánban és radiátorban), addig…
  • …az elektromos infrapanelek időállandója max. 900 másodperc. És…

  …nem lenne csodálatos, ha az Ön vagy családtagja allergiája sem jönne elő folyton?

  Az infrapanel fűtés (infrafűtés) nem keringteti a levegőt, nem száll a por, ugyanakkor megakadályozza a fal kondenzvíz-képződését, a padlózat, a fal penészesedését.

  Igen szeretném, ha az én otthonomat is a Nap melege fűtené »

  Tehát összegezve…

  11 indok, hogy miért pont az infrafűtési rendszer jelenti Önnek a tökéletes megoldást…

  1. Az infrapanel fűtés (infrafűtés) lakások, családi házak ideális fűtése, mivel a fűtőelemeknek szinte semmilyen helyigénye nincs. Esztétikai megjelenése a legmagasabb igényeket is kielégíti, az egyéni elképzelések szerint.
  2. A hőt sugárzással adja át a határoló felületeknek, berendezési tárgyaknak, ugyanígy melegíti a bent élő embereket, állatokat, növényeket. A tárgyak, a falak, és a padlózat lassan és egyenletesen adják át a hőt a helyiség levegőjének. Így tulajdonképpen ingyen, nagytömegű hőtárolókhoz, radiátorokhoz jutunk. Ez a jelenség áll legközelebb az ember természetes hőigényéhez, és kellemes közérzetéhez. Ezt Ön is szeretni fogja!
  3. Szeretni fogja, ha allergiás, mivel a lehető legkevesebb levegőáramlással járó hatást okoz. Az állandó hideg-meleg levegő cirkuláció ugyanis a helyiségben sok port kever fel, és azt ott lebegteti folyamatosan. Azonban itt nincs semmiféle légáramlás!
  4. A falak és berendezési tárgyak hőmérséklete mindig magasabb, mint a levegő hőmérséklete, ezért azokon a párakicsapódási jelenség nem alakul ki. Így a penésznek esélye sem marad!
  5. A hő egyenletesen, alulról felfele oszlik el, minimális különbséggel. Így, egy átlagos belmagasságú lakótérben a mennyezeten mért hőmérséklet, CSAK 1,5-2 °C-al magasabb, mint az aljzaton. A hagyományos fűtéseknél ez 6-8 °C is lehet.
  6. Az infrafűtés (infrapanel fűtés) alacsony felületi hőmérsékleten üzemel, ezáltal a nem perzseli a levegőben lévő szilárd testeket, vagyis nem okoz kellemetlen szagokat. A fűtött tér levegőjének egyéb fizikai tulajdonságait, például a páratartalmát sem befolyásolja.
  7. Akár helyiségenként, pontosan szabályozható, előre – akár távolról is – programozható, az adott tér funkcióinak, és a felhasználó igényeinek leginkább megfelelő a hőmérséklet.
  8. Zajtalan üzemeltetésű, egyszerűen, akár telefonon át is kezelhető, nem igényel felügyeletet és karbantartást, nincs égéstermék, ezáltal gázmérgezés veszélye sem áll fenn.
  9. Mivel infrasugárzók a mennyezetre kerülnek, helytakarékos, gyorsan, egyszerűen, az adott tér, az épület szerkezetének komolyabb megbontása nélkül telepíthető.
  10. A Czinege-I panel beszerelése egyszerű és könnyű. Mennyezethez vagy falhoz rögzíthető négy csavarral a keretben előkészített nyílásokon keresztül. Az elektromos hálózathoz a gyárilag beépített vezetékkel kapcsolódik.
  11. Semmiféle karbantartási igénye nincs, élettartama korlátlan.

   

  Ajánlatot szeretnék kérni »

  Mindez túl szépen hangzik? Előfordulhat, de kérem, higgye el, az a fűtési mód egyszerűen ennyire nagyszerű. Gondoljon csak arra, hogy ez igazából pontosan olyan, mintha a Napot vinné be az otthonába!

  De ahelyett, hogy én próbálom meg mindezt elmondani Önnek, inkább hadd mondják el helyettem azok, akik már élvezik az infrapanel fűtés minden előnyét…
  Mit mondanak azok, akiknél üzemel egy ilyen fűtési rendszer?

  Hogyan juthat hozzá Ön is ehhez a rendkívüli fűtéshez?

  Ha szeretné kihasználni Ön is az infrapanel fűtés (infrafűtés) által nyújtott előnyöket, akkor nincs más teendője, mint felvenni velünk a kapcsolatot, és mi mindenben a segítségére leszünk.

  Igen, szeretnék hozzájutni ehhez a fűtéshez »

  „Rendben, de előtte szeretném tudni, hogy mennyibe kerül.”

  Ezt sajnos előre nagyon nehéz lenne megmondani, és nem szeretném Önt tévútra vezetni. Biztosan kellemetlenül érezné magát, ha most mondanék egy árat, és végül teljesen más összeg jönne ki. Hiszen tudja, ahány ház, annyiféle megoldás.

  De szeretném megnyugtatni, az infrapanel fűtés (avagy az infrafűtés) nem kerül csillagászati összegekbe, még a rengeteg előnye ellenére sem! Általában egy cirkófűtés kiépítési költségeiből egy infrapanel fűtés (infrafűtés) is biztonsággal kiépíthető.

  De ne feledkezzen meg arról, hogy ezután többé nem lesz gondja a…

  • kilyukadt radiátorokra
  • az elromlott kazánra
  • a karbantartási költségekre
  • kéményfelújításra…hiszen az infrafűtésnél (infrapanel fűtésnél) ezekre nem lesz szüksége!

  Igen szeretném, ha az én otthonomat is a Nap melege fűtené »

  Ebben az országos adatbázisban csakis olyan kivitelezőket talál, akik garantáltan ismerik az általunk forgalmazott fűtőkábeleket, és kiváló termékismerettel rendelkeznek. Így Ön is nyugodt szívvel kereshet magának közülük bárkit.

  Ugrás a kivitelezői adatbázishoz »

  Ha szeretne kicsit utánajárni, hogy hol működnek már hasonló rendszerek, akkor nézzen körül a referenciáink között…

  Referenciák »

  ELEKTROMOS FŰTŐPANEL VÁSÁRLÁSÁHOZ JÖJJÖN WEBÁRUHÁZUNKBA!

  Nos, mit gondol…

  …vajon megérhet egy ajánlatkérést az, hogy…

  • megszabadulhasson sok-sok nyűgtől
  • úgy rendezhesse be otthonát, ahogy csak akarja
  • bevigye otthonába az örök nyarat, és olyan lehessen, mintha nem is volna tél többé
  • csökkentse a szálló por miatt kialakuló allergiás reakciói rizikóját
  • minimalizálja az aggasztó penészfoltok kialakulásának lehetőségét
  • és legalább a fűtés karbantartásával ne kelljen foglalkoznia többé

  Ha pedig az allergiának, penésznek esélyt sem akar adni, és még több energiát szeretne megtakarítani, akkor a hőpajzs bevonatot feltétlenül meg kell ismernie!

  Ha Ön is kíváncsi a hőpajzs igen csak meglepő előnyeire, akkor kattintson ide »

  Ha mindez megér Önnek annyit, hogy elgondolkodjon az infrapanel fűtés (infrafűtés) alkalmazásán, és hogy egy ajánlat erejéig eljátsszon a gondolattal, hogy a Nap melegével fűtse fel otthonát, akkor…

  …kérje most ajánlatunkat, és tegye még lakhatóbbá, még kellemesebbé életét!

  Igen, szeretném kérni ajánlatukat, és igazi komfortban akarok élni »

  u.i.: Ha csak arra gondol, hogy azért élünk házakban, hogy például olyan dolgokkal, mint a hideg, ne kelljen folyton szembesülnünk, akkor talán Ön is belátja, hogy ezzel a fűtési megoldással valóban sokat adhatunk Önnek.

  Egy súlyos milliókat érő házban is folyton szembesülnünk kell idegesítő kis apróságokkal? Önnek nincs elege ebből?

  Igen, én is komfortban szeretnék élni »

  ELEKTROMOS FŰTŐPANEL VÁSÁRLÁSÁHOZ JÖJJÖN WEBÁRUHÁZUNKBA!

  Ha további információra lenne szüksége az elektromos fűtésekkel kapcsolatban, akkor kérem kattintson az alábbi hivatkozásra: elektromos fűtés.

  Az infrapanel fűtés alkalmazási területei

  Tulajdonképpen bárhol alkalmazható, ahol elektromos energia áll rendelkezésre. A lakásokon és családi házakon, üzleteken kívül számos, ma még kissé szokatlan helyek fűtésére is alkalmas, olyan helyeken is ahol egyéb fűtési módok nem igazán praktikusak.

  Így magas helységekben, mint például ipari létesítmények, nagy belmagasságú raktárak, műhelyek fűtése mellett még templomok padsorainak melegen tartása is megoldható infrafűtéssel. A legnagyobb helységektől a legkisebb terekig mindenütt alkalmazható, akár kültéren is.

  Így többek között nyaralók, lakókocsik, portásfülkék, piaci pavilonok, nyitott teraszok, télikertek nyaralók kutyaházak, istállók fűtéseként és is megállja helyét. Főleg önálló családi házban élő férfiak tudják értékelni azt, hogy CZPI- infrapanel mellett soha nem kell gondolni légtelenítésre, fagytalanításra, nyomáskiegyenlítésre, vízutántöltésre, kazán karbantartásra, tüzelőanyag beszerzésre, keringetőszivattyú cserére. Infrapanel fűtés esetén az üzembe helyezést követő 15 percen belül a napfény hőjét idéző meleg tölti be a helységet.

  IH halogén infrapanel

  IH halogén infrapanel

   

  Az infrapaneleknek sok fajtája van. A legszélesebb körben elterjedt a tábla alakú, Thermocassette HP típusú, amelynek mérete jellemzően a teljesítményével arányosan változik, szokásos elhelyezése a plafonon, vagy oldalfalon történik. Álmennyezetbe is észrevétlenül beépíthető.

  Ez a típus közkedvelt a magánházaknál, kisebb üzleteknél, teljes, vagy helyi (pl. recepció, pénztár) fűtésre. A beépítése maximum 3 m-es belmagasságig lehetséges. Ilyen látható ezen a képen. A felülete teljesen sima, felfogatása esztétikus, szinte nem látszik. Színük fehér (RAL 9016) típustól függően IP 20, vagy IP 54 védettségűek. Maximális felületi hőmérséklet 100 C. A vezérlése szobatermosztáttal, vagy teljesítményszabályzóval történhet.

  Thermocasette HP infrapanel

  Thermocasette HP infrapanel

   

  Hogyan takarít meg energiát a CZPI- infrapanel?

  Hagyományos fűtési mód

  Hagyományos fűtési mód (8 °C különbség)

   

  CZPI infra fűtési mód

  CZPI-infra fűtési mód (2C° különbség)

   

  A CZPI-elektromos infrapanelekből kiáramló infravörös sugarak, és a falról, bútorról stb. való visszaverődésük kellemes hőérzetet biztosítanak a klasszikus fűtési módoknál kellemesnek ítélt hőmérsékletnél 2-4 ˚C-kal alacsonyabb hőmérsékleten is. Ezzel csökken a hőveszteség a helyiségben. A vakolat felülete felmelegszik és hőfüggöny alakul ki.

  CZPI infrapanelek különféle méretekben

  CZPI infrapanelek különféle méretekben

   

  CZPI- infrapanel hatására, a hőmérséklet különbség a mennyezet és a padló között átlagban csak 2 C° lesz.

  Az infrafűtés által sugárzott hő nem szökik ki az ablakon, így további megtakarítás keletkezik.

  Az egyes panelek alacsony teljesítménye, és ezek egyenletes elosztása a helyiségben lehetővé teszi, hogy a hagyományos fűtéshez képest a beépített teljesítmény akár az eredeti 80%-ra csökkenjen.

  [contact-form-7]

  A gyártók adatai, valamint a gyakorlati tapasztalatok alapján a beépített CZPI- infrapanelek napi üzemideje 6-8 óra. Ez függ a felhasználó hőigényétől, valamint a helyiség szigetelési képességétől, de akár az üzemeltető szellőztetési szokásaitól is. Az egyes esetekben szükséges teljesítmény kiszámításához kérje szakemberünk segítségét.

  Lehetséges infrapanel típusok

  Típus Méret mm Teljesítmény
  CZIPI 180 595 x 455 x 18 180 W
  CZIPI 350 595 x 595 x 18 350 W
  CZIPI 400 595 x 595 x 18 400 W
  CZIPI 500 895 x 595 x 18 500 W
  CZIPI 600 895 x 595 x 18 600 W

  Az infrapanelek szerelhetősége

  A CZPI- infrapanel beszerelése egyszerű és könnyű. Mennyezethez vagy falhoz rögzíthető négy csavarral. Amennyiben a működő oldalt nem éri mechanikus károsodás, élettartama korlátlan! Az infrafűtés az üzemelés alatt semmiféle felügyeletet nem igényel. A termék bármilyen típusú fűtésszabályzóval működtethető, de lehetőség szerint a kapcsolási hiszterézise minél alacsonyabb legyen (0,1 °C). Megfelelő vezérlő kiválasztásával, mobilról, internetről is indítható bármely infarfűtés. A CZPI- elektromos fűtőpanelnél kiváló lehetőség van megújuló energiát használni (pl: szélkerék, szolár technológia stb.).

  Az infrapanelek szereléséhez hasznos tanácsokat az alábbi blogbejegyzésünkben talál: tanácsok az elektromos fűtőpanelek szereléséhez.

  A Frico infrapanel nyújtotta előnyök

  Frico infrapanel

  Frico infrapanel

   

  Miután általánosságban már sokat tudunk az infrapanel fűtésről, szeretném most bemutatni Önnek, hogy miért a Frico infrapanel a nyerő a hagyományos kerámiaszemcsés infrapanellel vívott versenyben.

  Érdekes lesz…

  Infrapanel szerkezeti felépítése

  Az infrapanelek működését a fűtőréteg, annak hőmérséklete, és a speciális hőleadó felület – amely az infravörös sugárzás közvetítésére rendkívül alkalmas – összességében biztosítja. A régebbi fejlesztésű panelek hőleadó felületére egyszerű festett kerámiaszemcséket szórtak. Erről a szintről lehetett, és érdemes is volt továbblépni, így születtek meg az új generációs Frico infrapanelek.

  A Frico infrapanel acélból készült, felületét a legmodernebb technológiával felület kezelték, és porfestették, egyszerűen egy örök élet, mint minden a mi igazi svédacélból készült. A magas színvonalú skandináv mérnöki precizitásból, világszínvonalú remekmű született. Kellet is, hiszen ha valahol télen hideg van és fűteni kell, az bizony Svédország!

  [contact-form-7]

  Infravörös sugárzás visszaverése, maximális hatékonysággal

  A Frico infrapanelek esetében a Svédországban kifejlesztett speciális reflexiós rétegnek köszönhetően a hátoldalon szinte 100%-ban veri vissza az infravörös sugárzást, míg a hagyományos infrapanelek kőzetgyapot hőszigetelése ennek csupán egy részét képes. Ez egészen pontosan azt jelenti, hogy a Frico infrapanelek használata esetén a hatásfok nagyon magas (100% körül), valamint tűzveszélyességnek nincs semmi esélye.

  Nem csak hatékony, de szép is

  Frico infrapanelek

  Frico infrapanelek

   

  Egy fűtési rendszer esztétikus megjelenése és minősége éppúgy fontos, mint annak hatékonysága. A Frico infrapanelek besugárzási szöge rendkívül magas, ami nagyban növeli a használati komfortot.

  A Frico infrapanelek kivitelezésénél odafigyeltek a tervezők, hogy ezek ne a lakás eltakarni való, harmóniát megbontó elemei legyenek, hanem egyedi formatervezettségükkel és színvilágukkal emeljék otthonaink értékét. Az infrapanel teljesen sík felületének köszönhetően, egyszerűen és hatékonyan tisztítható.

  A Frico infrapanel ideális fűtési megoldás azoknak, akik nem elégednek meg a hazai piacon elterjedt gyenge minőségű, és kevésbé esztétikus megjelenésű infrapanelekkel.

  Érintésvédelmi szempontok

  A Frico infrapanelek mindegyike földelt bekötésű, védettségük IP44 és IP 54-es besorolás alá esnek, párának, nedvességnek, sőt fröccsenő víznek ellenállnak, üzemeltetésük teljesen biztonságos.

  Csak biztos forrásból vásároljon!

  Mindig győződjön meg a gyártott termék minőségéről, a szükséges EU-s tanúsítványok, érintésvédelmi és minőségi követelmények meglétéről, minden esetben a szakembertől történő rendelést javaslom.

  Szakszerű tervezés, melyet kollégáink örömmel végeznek el Önnek

  Még ha a felszerelése és a használata is olyan egyszerű, mint az 1×1, a tervezésnél nem árt gondossággal eljárni.
  Egy fűtési rendszer akkor működik gazdaságosan, ha annak méretezését és kivitelezését szakember végzi. Nem mindegy, hogy Ön – tanácsadás nélkül – vesz néhány panelt, és tetszőlegesen elhelyezi a lakás különböző részein, vagy egy szakember szakszerűen megtervezi a korábbi levelemben – aki feliratkozott a tanulmányunkra – ismertetett 3 fő szempont szerint.

  Ugye emlékszik még, mik voltak ezek?

  • A lakás vagy a ház hőszigetelése
  • A lakás vagy a szoba belmagassága
  • Az átsugározni kívánt távolság

  Tehát szinte minden a szakszerű tervezésen múlik, ahol figyelembe tudjuk venni az épületek egyediségeit, nyílászárók méretét, minőségét. A helyes kalkuláció az épület éves hőigényének megállapításával kezdődik.

  Ezért is javasoljuk Önnek, hogy mielőtt infrapanel vásárlásra szánja el magát, mindenképpen kérjen kollégáinktól díjmentes segítséget a tervezéshez! Kollégáink 3 napon belül megtervezik Önnek infrapaneles fűtési rendszerét!

  Vásárlóink elégedettsége

  A Czinege és Fiai Kft eddigi 16 éves működése alatt – mint minden felelős forgalmazó – fontosabbnak tartotta a vásárlók elégedettségét, a profitszerzésnél.

  Ezen célkitűzésünk bizonyítására szereztünk ISO minősítést, és kaptunk legmagasabb AAA besorolást – a Bisnode Magyarország Kft.-től – cégmegbízhatóság szempontjából.

  AAA (tripla A) minősítéssel Magyarországon csupán a cégek 0,63 %-a rendelkezik, velük az üzleti kapcsolat kialakításának pénzügyi kockázata rendkívül alacsony.

  Megvalósult célunk, hogy vásárlóink a lehető legmagasabb szintű terméket és szolgáltatást kapják.

  Ha nem ismeri a sorozatunk többi elemét az ezen az oldalon tud feliratkozni és pontosan megismeri azokat a fontos információkat, amit szükséges egy alapos döntés meghozatala előtt.

  VÁSÁRLÁSHOZ LÁTOGASSON EL WEBÁRUHÁZUNKBA!

  Kérem, mondja el tapasztalatait, tegye fel kérdéseit!

  A Félreértések és tévhitek az infrapanel fűtéssel kapcsolatban bejegyzés először a Különleges elektromos fűtések magánszemélyeknek jelent meg.

  ]]> https://elektromosfutes.hu/blog/tevhitek-az-infrapanel-futessel-kapcsolatban/feed/ 102 Önnek miért az infrafűtés az igazi alternatíva? https://elektromosfutes.hu/blog/onnek-miert-az-infrafutes-az-igazi-alternativa/ https://elektromosfutes.hu/blog/onnek-miert-az-infrafutes-az-igazi-alternativa/#respond Thu, 11 Jun 2015 09:05:29 +0000 https://elektromosfutes.hu/?p=28 Sokan keresnek alternatívákat főleg a gázfűtésre. Nem költözhet mindenki délre, ahol többet süt a nap, de a lakásában az infrafűtés (más néven infrapanel fűtés) létrehozhat hasonló érzetet, mint amikor a nap fűt. Télen a nap felé fordulunk, arcunkkal érezzük megnyugtató melegét. Ez a meleg infravörös sugárzásként jut el hozzánk. Nagyon hasonló tulajdonságú hősugárzást állít elő, az elektromos infrapanel is.

  A Önnek miért az infrafűtés az igazi alternatíva? bejegyzés először a Különleges elektromos fűtések magánszemélyeknek jelent meg.

  ]]>
  Mert az infrapanel hasonlóan fűt, mint a nap!

  Infrapanelek - elektromos fűtés

  Infrapanelek

   

  Sokan keresnek alternatívákat főleg a gázfűtésre. Nem költözhet mindenki délre, ahol többet süt a nap, de a lakásában az infrafűtés (más néven infrapanel fűtés) létrehozhat hasonló érzetet, mint amikor a nap fűt.

  Télen a nap felé fordulunk, arcunkkal érezzük megnyugtató melegét. Ez a meleg infravörös sugárzásként jut el hozzánk. Nagyon hasonló tulajdonságú hősugárzást állít elő, az elektromos infrapanel is.

  [contact-form-7]

  Az infrasugárzás felfedezése William Herschelhez köthető, aki 1799-ben kezdte el tanulmányozni a napfényt, és megfigyelte, hogy a színek hőmérséklete változik.

  Megmérte a fény azon részének a hőmérsékletét, amelyik túl van a vörösön, és ez lett a legmelegebb.

  Az emberi szem számára nem látható fényt, infravörös sugaraknak nevezte el. Ezeket a sugarak állíthatjuk elő otthonainkban is az infrafűtéssel.

  Az infrafűtés (infrapanel fűtés) jelenti a legmodernebb és gazdaságilag nagyon kedvező alternatíváját a hagyományos fűtésnek. Nemcsak az alacsony befektetési és működtetési költségek miatt, hanem azért is, mert az infrafűtés kedvező hatású a testünkre és jelentősen csökkenti a szálló por mennyiségét.

  Az allergiában szenvedőknek az infrafűtés (infrapanelfűtés) a lehető legjobb választás valamint az infrapanel, megfelel a mai design elvárásoknak is. Az infrafűtés lehetővé teszi az egész tér kihasználását, mivel a fűtőpaneleket jellemzően a mennyezetre vagy a helység falaira szereljük.

  Kültéren jellemzően látható sugárzást is kibocsátó infrafűtést használunk.

  Fűtés infrapanel segítségével

  Fűtés infrapanel segítségével

   

  A mennyezetre, oldalfalra felszerelt infrafűtés hatása egyszerre direkt, és közvetett. Az infrasugarak egyrészt – a környező léghőmérséklettől függetlenül – közvetlenül melegítik testünket, másrészt, az infrasugár ütközik a padlózattal, a fallal, a tárgyakkal, azok átmelegedő felülete konvekciósan fűti a levegőt.

  Az infrafűtés (infrapanel fűtés) hatására a hőmérséklet különbség a mennyezet és a padlózat között elenyészően kicsi, ami jelentős komfortnövekedést eredményez, és fontos az energia-megtakarítás szempontjából is.

  Amennyiben az infrafűtés – infrapanel fűtés hatékonyságát, és a lehetséges energia-megtakarítást növelni szeretnénk, akkor a szobák falait hőpajzs festékkel kellene festeni. Erről bővebben itt olvashat.

  Ajánlott helyiség hőmérsékletek infrafűtés esetén

  * nappali 20°C
  * hálószoba 18°C
  * konyha 20°C
  * fürdőszoba 22°C
  * WC 19°C
  * előszoba 15°C
  * lépcsőház 10°C.

  Hogyan épül fel általában egy infrapanel?

  Képzeljünk el egy 0,4 – 0,6 négyzetméter területű, kb. 16 mm vastagságú lapot, melynek a hátoldalán többrétegű szigetelés, és hőtükör-fólia van. Az infrapanel sugárzó felülete előtt jellemzően sima fémlemez van, esetleg kvarc szórással a felületén.

  Áram hatására a felület 85-95 C körüli hőmérsékletre melegszik, és elektromágneses sugárzás – infrasugárzás – jön létre, ami az infrapanel belsejében elhelyezett tükröző felület, és szigetelés hatására a lakótér irányba hat.

  Az infrafűtés, vagy más néven az infrapanel fűtés elektroszmogban szegény, nagy hatásfokú, valódi hőt sugárzó fűtési forma.

  Az infrafűtés, avagy az infrapanel fűtés jellemzően az emberi test számára legkedvezőbb 7-14 mikron hullámhosszú sugárzással szórja a hőt.

  Az infrafűtés (infrapanel fűtés) a direkt hősugárzásának köszönhetően az átlagos szobahőmérséklettől 2-3 Celsius fokkal kevesebb levegőhőmérséklet mellett is kellemes hőérzetet biztosít, tehát kisebb költséggel fűtünk, hiszen a helyiségek hőmérsékletének 1°C-os csökkentésével, 5-6 % energia-megtakarítás érhető el!

  Ha önt is érdekli a jelenlegi fűtésének infrafűtésre való kiváltása, kérjen tőlünk itt ajánlatot!

  [contact-form-7]

  Az infrafűtés vitathatatlanul korunk egyik legmodernebb elektromos fűtési rendszere.

  VÁSÁRLÁSHOZ JÖJJÖN WEBÁRUHÁZUNKBA!

  Kérem, mondja el tapasztalatait, tegye fel kérdéseit!

  Szóljon hozzá!

  A Önnek miért az infrafűtés az igazi alternatíva? bejegyzés először a Különleges elektromos fűtések magánszemélyeknek jelent meg.

  ]]>
  https://elektromosfutes.hu/blog/onnek-miert-az-infrafutes-az-igazi-alternativa/feed/ 0
  Mekkora hercehurcával jár a Frico infrapanelek telepítése? https://elektromosfutes.hu/blog/mekkora-hercehurcaval-jar-a-frico-infrapanelek-telepitese/ https://elektromosfutes.hu/blog/mekkora-hercehurcaval-jar-a-frico-infrapanelek-telepitese/#comments Thu, 11 Jun 2015 09:04:57 +0000 https://elektromosfutes.hu/?p=24 A Frico infrafűtés (infrapanel fűtés) maximális hatásának elérése érdekében fontos azokat úgy elhelyezni, hogy a személyek által leggyakrabban használt terület lehetőleg merőlegesen a fűtőtest alatt legyen. A fűtőpanelek alkalmazása mellett szól tehát az egyszerű szerelési módjuk is.

  A Mekkora hercehurcával jár a Frico infrapanelek telepítése? bejegyzés először a Különleges elektromos fűtések magánszemélyeknek jelent meg.

  ]]>
  Frico infrapanelek telepítése
  Frico infrapanelek
  Frico infrapanelek

  A kérdés nagyon fontos, hiszen senki nem akarja újjáépíteni a házát, mert változtatni kíván a fűtésrendszerén.

  Rögtön meg is nyugtatom, hogy a kiépítés pofonegyszerű.

  De azért érdemes pár dologra odafigyelni…..
  A fűtőpaneleket jellemzően a helyiség mennyezetén egyenletesen elosztva a hőveszteséget és az esztétikát szem előtt tartva kell felfogatni.

  [contact-form-7]

  A fűtőpaneleket jellemzően csavarokkal lehet akár a plafonra, akár gipszkartonra rögzíteni, de vannak 60 x 60 cm-es kimondottan álmennyezetbe illeszthető méretek is.

  A rejtett felfogató egységek a panelekkel együtt kerülnek kiszállításra.

  A fűtőpanelek beüzemeléséhez nincs szüksége másra, mint elektromosságra, hiszen a panelek az elektromos hálózathoz a gyárilag beépített vezetékkel kapcsolódnak. A vezetékezés lehet süllyesztett vagy csatornázott szerelés.

  A fűtőlap megtáplálásához 3×1 mm2 hajlékony rézvezeték javasolt.

  A Frico infrafűtés (infrapanel fűtés) maximális hatásának elérése érdekében fontos azokat úgy elhelyezni, hogy a személyek által leggyakrabban használt terület lehetőleg merőlegesen a fűtőtest alatt legyen.

  A fűtőpanelek alkalmazása mellett szól tehát az egyszerű szerelési módjuk is.

  3+1 fontos szempont, amit figyelembe kell venni a panelek telepítésénél:

  1. Hatósugár

  Az infrapanelek a hőt gyakorlatilag úgy sugározzák, mint a lámpák a fényt, tehát van egyfajta hatósugaruk. Ezt a telepítésnél feltétlenül figyelembe kell venni!

  2. Szabályozhatóság

  Az oldalfali panelek 230 V hálózati feszültséget igényelnek. Elhelyezésüket speciális tartókonzolok segítik, szabályzásukról pedig egy egyszerűen kezelhető termosztáttal gondoskodhatunk, melyeket megtalálja kínálatunkban.

  Célszerű minél kisebb kapcsolási hiszterézissel rendelkező (0,1-0,2°C) szabályzót alkalmazni, mert ez biztosítja a fűtőpanelek ki és bekapcsolása során fellépő legkisebb felületi hőmérsékletkülönbséget.

  Alkalmazásukkal az egyes helyiségek hőmérséklete külön-külön állíthatók és programozhatók.

  A programozás, lehet egyedi, vagy központosított. Sőt a 21. század kihívásainak megfelelően ma már akár távolról is vezérelhető egy mobiltelefon segítségével. Ily módon például elég a munkahelyéről elég egy SMS-t küldenie, és mire megérkezik haza, otthonában már kellemes meleg fogadja Önt.

  Így érhetjük el a maximális hatékonyság melletti leggazdaságosabb üzemeltetést.

  3. Távolság

  Az elhelyezés során figyelembe kell venni, hogy a panelek egymáshoz viszonyított távolsága ne legyen nagyobb a panel és a talaj közötti távolságnál. Ez biztosítja, hogy a sugárzási szögnek megfelelően teljesen lefedje a területet.

  Ritkábban használt helyiségeknél a hőigény alacsonyabb lehet, így a paneleket távolabb is helyezhetjük egymástól.

  [contact-form-7]

  +1: Telepítési költség és ár-érték arány

  Érdemes fontolóra venni azt a tényt is, hogy az infrapanelek telepítése lényegesen kevesebből jön ki, mint például egy gázfűtés kiépítése. Így az ezen megtakarított pénzt nyugodtan tegye félre családjának nyaralására.

  Láthatjuk, hogy nem csak a szerelése egyszerű a paneleknek, hanem a működtetése is. Nincs más dolga Önnek, mint tőlünk ajánlatot kérni…

  Ha kérdése van a fentiekhez, vagy ajánlatot szeretne kérni, kérem elérhetőségeinken keressen bennünket.

  VÁSÁRLÁSHOZ JÖJJÖN WEBÁRUHÁZUNKBA!

  Vagy itt szóljon hozzá…

  A Mekkora hercehurcával jár a Frico infrapanelek telepítése? bejegyzés először a Különleges elektromos fűtések magánszemélyeknek jelent meg.

  ]]>
  https://elektromosfutes.hu/blog/mekkora-hercehurcaval-jar-a-frico-infrapanelek-telepitese/feed/ 47
  Infrafűtések lakossági használatra https://elektromosfutes.hu/blog/infrafutesek-lakossagi-hasznalatra/ https://elektromosfutes.hu/blog/infrafutesek-lakossagi-hasznalatra/#comments Thu, 11 Jun 2015 09:01:55 +0000 https://elektromosfutes.hu/?p=18 Az infrafűtés, más néven infrapanel fűtés segítségével csökkenthető a fűtési költség, mivel a kibocsájtott infrasugarak hőveszteség nélkül melegítik fel az általuk érintett felületet.

  A Infrafűtések lakossági használatra bejegyzés először a Különleges elektromos fűtések magánszemélyeknek jelent meg.

  ]]>
  Infrapanelek lakossági használatra

  Energiatakarékos fűtési megoldások, bármilyen helységbe, vagy a szabadba is, az Ön igényei szerint!

  Az infrafűtés, más néven infrapanel fűtés segítségével csökkenthető a fűtési költség, mivel a kibocsájtott infrasugarak hőveszteség nélkül melegítik fel az általuk érintett felületet.

  További energia-megtakarítási lehetőséget biztosít az, hogy egy adott légtéren belül több hőmérsékleti zóna alakítható ki, így nem szükséges az egész helységet felfűteni. A kisugárzott hő magától áramlik a hűvösebb felületek irányába, ezzel megszűnnek a helységen belül a hideg áramlatok.

  Maga a fűtés nem okoz légáramlást, nem hallható, a fűtőtest pedig teljesen illeszkedik a belső térbe, elhelyezhető az oldalfalon, vagy a mennyezeten is.

  Beltéri fűtéshez ezeket ajánljuk

  Az alább bemutatott termékek egy-egy termékcsaládot alkotnak, amelyeken belül mindig több altípus van, amelyek egymástól méretben, teljesítményben, IP védettségben, beltápfeszültségben, esetleg színben eltérnek. Az eltéréseket természetesen az árak is követik, ezért nincs feltüntetve az ár.

  Egyedi érdeklődés után, ha közösen kiválasztottuk a megfelelő altípust, azonnal közöljük az árat is.

  [contact-form-7]

  Thermoplus-EC infrafűtés (infrapanel fűtés) hatékony védelem a sugárzó hideg ellen, kisebb helységekbe

  Thermoplus-EC infrapanelek felszerelve
  Thermoplus-EC infrapanelek felszerelve

  Csekély mérete és kialakítása ideálissá teszi a kis helységek fűtésére, mint amilyen egy fürdőszoba, de bárhol használható az ablak fölé szerelve a beáramló hideg felmelegítésére. A Thermoplus EC praktikus megoldást nyújt a padlófűtés kiváltásához is.

  A Thermoplus EC teljesítménye 450W és 900W között választható, és egyaránt elérhető IP 20, és IP44-es védelmi szinttel, attól függően, hogy száraz, vagy nedves helységben kívánja használni.

  Thermocasette-HP infrafűtés besüllyeszthető, vagy felületre szerelhető hősugárzó, irodák, üzlethelyiségek, termek fűtéséhez.

  Thermocasette-HP infrapanelek

  Thermocasette-HP infrapanelek

  A Thermocasette HP ideális irodák, fürdőszobák, vagy akár iskolák fűtéséhez. Felszerelhető a mennyezetre, vagy álmennyezetre, de be is süllyeszthető az adott felületbe. Egyaránt alkalmas az egész helység fűtésére, vagy helyi fűtésre is.

  A Thermocasette HP 300W és 600W teljesítménnyel választható, IP20 és IP55 védelmi besorolással.

  Elztrip-EZ infrafűtőpanel, éttermek, boltok, sportcsarnokok fűtéséhez

  Elztrip-EZ infrapanel

  Elztrip-EZ infrapanel

  Ideális a nagyobb helységek teljes, vagy kiegészítő fűtéséhez, mint az éttermek, boltok, sportlétesítmények.

  Megszünteti az ablakok felől, vagy kívülről sugárzó hideget.

  Az Elztrip EZ 600W és 1500W közötti teljesítménnyel választható, IP55-ös védelmi besorolással.

  VÁSÁRLÁSHOZ JÖJJÖN WEBÁRUHÁZUNKBA!

  Kültéri Fűtéshez

  ELIR univerzális kültéri infrapanel, fűtésre, vagy szárításra

  ELIR univerzális kültéri infrapanel

  ELIR univerzális kültéri infrapanel

  Tetszés szerint használható, hordozható kültéri fűtés, bármilyen környezetben felállítható. Emellett, építkezéseken is használható, nedves felületek, vagy helységek kiszárítására.

  Az ELIR Infrapanel 1200W teljesítményt nyújt, IP65-ös védelmi besorolással.

  CIR – Infrapanel erkélyek és teraszok fölé

  CIR infrapanel

  CIR infrapanel

  Kényelmes és diszkrét kültéri fűtést biztosít egész éven át. Az erkélyen, vagy akár egy étterem teraszán, raktárakban, vagy egy műhelyben is. Szűk helyre is felszerelhető, hangtalanul, és észrevétlenül működik.

  A CIR Infrapanel 500W és 2500W közötti teljesítménnyel rendelhető, a védelmi besorolása: IP 24.

  IH – Infrafűtés kültérre, vagy nagy belső terekbe,  ha Önnek fontos a dizájn

  IH infrapanel

  IH infrapanel

  Az IH Infrafűtés a tökéletes szabadtéri választás, bármilyen olyan helyre, ahol a dizájn is lényeges. Ugyanilyen jól használható helyi fűtésként egy nagyobb téren belül, akár templomban, vagy egy raktárban is.

  [contact-form-7]

  Két változatban érhető el, az IHW kényelmes hőmérsékletet biztosít kis távolságból is, az IHF pedig pontosan a célra irányítja az infrasugarakat, ezért magasabbra kell helyezni.

  Az IH Infrafűtés 1000W és 1500W teljesítménnyel választható, IPX4-es védelmi besorolással.

  VÁSÁRLÁSHOZ JÖJJÖN WEBÁRUHÁZUNKBA!

  A fenti képek, adatok alapján mindenkinek könnyebb a választás a lehetséges infrapanelek közül.

  Kérem ön is gondolja át és kérjen itt ajánlatot bármely infrafűtés – infrapanel fűtés típusra, vagy szóljon hozzá a bejegyzéshez!

  Itt végezhet egy előkalkulációt is!

  A Infrafűtések lakossági használatra bejegyzés először a Különleges elektromos fűtések magánszemélyeknek jelent meg.

  ]]>
  https://elektromosfutes.hu/blog/infrafutesek-lakossagi-hasznalatra/feed/ 24