Immáron elmondhatjuk azt is, hogy nem csak az 1-es villamos vápáiban található meg fűtőkábelünk Budapesten! Hiszen mostmár a Szépművészeti Múzeum vápáit is beszőhettük fűtőkábeleinkkel! A feladatunk az volt, hogy a múzeum esőgyűjtő és elvezető rendszereinek a felújítási munkák alatt sérült részeit kicseréljük.

A probléma

Gyakran előfordul, hogy a tél folyamán többször is megfagy a tetőről leolvadt víz a csatornákban. A jég megrongálja a csatornát/vápát, a lehulló jégdarabok súlyos károkat, baleseteket okozhatnak.

A vápákban, csatornákban az is kellemetlenséget okoz, ha a jég miatt nem tud elfolyni a megolvadt víz. Ez átnedvesítheti a falakat, és dühítő beázások keletkeznek. A padlástéri elektromos csövek mellett eljutva a villamos szekrénybe, okozott már tüzet is.

A Szépművészeti Múzeum Budapesten
A Szépművészeti Múzeum Budapesten

A megoldás

Az általunk forgalmazott fűtési rendszer megvéd ezektől a károktól.

Az egyik fűtendő terület a Román csarnok feletti rész, ami az épület Dózsa György úti felén található, illetve a középső fogadó csarnok feletti tetőnél lévő vápa-fűtése is feladatunk volt. A vápák “U” alakzatban helyezkednek el.

A cégünk által végzett kivitelezés alkalmával 2 db 40 cm széles és 1 db 60 cm széles vápát kellett fűtőkábellel ellátni. A cél az volt, hogy a fagyos és jeges napokon se terhelje súly a tetőszerkezetet, és így megfelelő legyen a csapadékvíz elvezetés is.

Szélesebb vápába egymással párhuzamosan több fűtőszálat kell behelyezni, és azokat párhuzamosan kell összekapcsolni. Nagyon fontos, hogy kültéren csak UV-álló fűtőkábel és hidegvezeték helyezhető el.

Itt a fűtőkábeleket 10 cm távolságra helyeztük el, hogy a szükséges teljesítmény kialakuljon. A lefolyókba csak 1,5 m mélyen engedtük a kábeleket, mert a csövek a továbbiakban épületen belül futnak, így a további elfagyás lehetősége elenyésző. Ha nem épületen belül futnának a csövek, akkor végig kell vezetni a kábelt a vízszintes csatornarészen és a fagyhatárig belógatni minden lefolyócsőbe.

A csatornákban és a lefolyó csövekben elhelyezett fűtőkábeleket egy nedvesség- és egy hőérzékelő segítségével szabályozó berendezés kapcsolja be-és ki. Csak akkor üzemel a fűtés, ha csapadék van a felületen, és +5°C alatt van a külső hőmérséklet. Bekapcsolás után a fűtés megolvasztja a havat, jeget, és ,amikor lefolyik a csatornából a víz, kikapcsol a vezérlés.

Szívesen adunk hasonló helyzetben tervezési/kivitelezési tanácsot is.
Ha felkeltettük az érdeklődésed, felmerülő kérdéseiddel kapcsolatban állunk szíves rendelkezésedre, keresse bizalommal elérhetőségeinken.

Értesüljön folyamatosan kedvezményeinkről, akcióinkról!

Megismertem és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatunk
E-mailben kérem a Czinege és Fiai KFT hírleveleit és eDM-jeit.

Az adatvédelmi nyilatkozatunkat erre a linkre kattintva olvashatod el.

Kövess minket Facebookon!

Az alábbi linkre kattintva beléphetsz privát Facebook csoportunkba, melyben friss, aktuális és hiteles híreket olvashatsz – illetve válaszokat kaphatsz a kérdéseidre is.

Error: Error validating access token: Sessions for the user are not allowed because the user is not a confirmed user.

Ha tetszett a bejegyzés, kérem küldje el ismerőseinek, vagy ossza meg másokkal!
Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Lejárt az időlimit!