X

Elektromos fűtés a hideg padló alá!

Mit érez akkor, amikor a jó meleg fürdővízből, vagy a kellemesen meleg nappaliból ki kell lépnie a hideg kőre? Brrr! Még a gondolata is kellemetlen, és ha nincs a közelben egy szőnyeg, vagy ha a kutya éppen elszaladt a papucsával, akkor Önt sem irigylem! Ön is megáll egy pillanatra, amikor egy földben futó fűtéscsövet érez a talpa alatt? Ugye milyen jó érzés egy kis langyosat érezni a hidegségben?

Elektromos fűtéssel a hideg ellen

Fűtőszőnyeg

Valamikor az ókori Rómában kezdődött. Az egyik építész, miközben erősen törte a fejét, hogyan tehetné kellemesebbé az épülő házak belső klímáját, hirtelen felkiáltott: „Hát persze! Fűteni kell a padlót!”.

Talán nem is gondolta, hogy ez a pillanat örökre bevésődik az építészeti megoldások történelmébe. Hiszen az ember azóta is folyamatosan fejleszti, tökéletesíti ezt a fűtési megoldást.Mára a felületi fűtések egész tárháza siet az igényes, komfortkedvelő lakásépítők, felújítók segítségére, ha igazán kellemes klímát szeretnének kialakítani otthonukban.

Mi a közös a pálmafában, a vízben, a koala maciban – és akár Önben is?

És hogy mi a közös a pálmafában, a vízben, a koala maciban és talán Önben is?Mindannyian nehezen viselik a hideget! Így a fürdőszoba, az előszoba, és minden járólappal burkolt helység járófelületén is.

Élvezze a háza vagy lakása nyújtotta kényelmeket dühítő kompromisszumok nélkül…

A „komfortgyilkos” hideg…

Mit érez akkor, amikor a jó meleg fürdővízből, vagy a kellemesen meleg nappaliból ki kell lépnie a hideg kőre? Brrr! Még a gondolata is kellemetlen, és ha nincs a közelben egy szőnyeg, vagy ha a kutya éppen elszaladt a papucsával, akkor Önt sem irigylem!

Ön is megáll egy pillanatra, amikor egy földben futó fűtéscsövet érez a talpa alatt? Ugye milyen jó érzés egy kis langyosat érezni a hidegségben?

Most képzelje el, hogy otthona padlózata simogatóan langyos, de nem csak egy ponton, hanem mindenütt, és a lábdermesztő hidegnek nyoma sincs. A fürdője falai kellemes meleget árasztanak, és nem fázik a háta a zuhany alatt, amikor éppen nem éri a gőzölgő vízsugár. Nem szól rá a gyerekekre már századszor, hogy vegyék fel a papucsot, vagy hogy ne játszanak a hideg kövön, mert már rég megoldotta, hogy a járólappal, csempével burkolt felületek ne legyenek hidegek.

Elképzelte? Akkor most érezze át, hogy mindez valósággá válik! Hogyan? A válasz egyszerűbb, mint gondolná! De…

Komfortzóna – kompromisszumok nélkül

Hadd kérdezzek valamit: Ön miért építkezik, vagy foglalatoskodik a felújítással? Hogy legyen hol laknia, vagy hogy végre olyan körülmények között éljen, ahol valóban otthon érezheti magát?

Ha a második igaz Önre, akkor ezzel az üzenettel megértő társra találok Önben. Önnek írtam, és biztos vagyok benne, hogy sok problémától szabadulhat meg, valamint olyanná varázsolhatja otthonát, amilyenné mindig is szerette volna. Egy kellemes, kompromisszumoktól mentes élettérré, ami minden törekvő ember előtt valódi célként lebeg.

Akkor Ön is látja, hogy ha már felújításba, vagy építkezésbe kezd, minden részlet óriási jelentőséggel bírhat, és hosszú távon egy-egy döntés kihat az egész további életére is.

Persze tudom én, hogy mennyi minden van, amit észben kell tartania, és könnyen elveszhetnek részletek, amelyek miatt később még foghatja a fejét. De azért vagyunk most itt, hogy egy, a komfortzónáját komolyan érintő kérdés már biztosan ne merüljön a feledés homályába.

„Ellenség a láthatáron!”

Egy lakásban az igazi komfort legnagyobb ellensége a hideg! És most mindegy, hogy hol alakul ez ki. A falakon, vagy csak a padló hidege miatt érezzük kellemetlenül magunkat.

Mindez egyszerűen megoldható, legyen az bármilyen ház, bármilyen hideg burkolata. És a megoldást egy speciálisan csak erre a célra kialakított fűtőrendszer kínálja aranytálcán, és viszi el az Ön otthonába is: A fűtőszőnyeg járólap alá, fűtőszőnyeg laminált lap alá.

Ha a következő felújításkor, vagy az új háza építésekor beletervezi ezt a fűtést, akkor olyan magas színvonalú komfortot valósít meg, amilyet jelenleg csak kevesek tudhatnak magukénak. Egyszerűen imádni fogja, hogy:

  • nincs többé hideg járólap
  • vagy a zuhanyozás örömét elrontó, hűvöset árasztó csempe
  • helyette kellemesen langyos felületek mindenütt

De nézzük csak meg ezt pontosan…

Mit valósíthat meg ezzel a fűtéssel?

Gondolt már arra, hogy a sugárzó fűtés milyen hatással lehet az Ön hőérzetére, onnantól kezdve, hogy a nagy, hideg felületeket elkezdi fűteni, egészen odáig, hogy ennek minden előnyét felismeri?

Egy ház, lakás otthonosságát is veszélyezteti, ha egyes részein kellemetlenül érezzük magunkat.

  • A sok kutatás, energia, fáradság árán kiválasztott járólapot el kell fednie szőnyegekkel
  • A rengeteg egyeztetés útján megálmodott festést faliszőnyeggel kell eltakarnia
  • A konyha, előszoba hideg kövezetére soha nem léphet rá papucs nélkül és…
  • …a gyerekek sem játszhatnak ott, ahol akarnak

De, ha Ön is úgy gondolja, akkor ezek a bosszantó kompromisszumok örökre eltűnhetnek az életéből!

A vásárláshoz kattintson ide

Talán hallott már a nagy felületen működtetett alacsony hőmérsékletű felületfűtésekről. Amikor folyamatosan sugárzik a meleg testére. A fűtőszőnyeg pontosan egy ilyen fűtési megoldás. Nézzük most meg, hol használhatja ki leginkább…

Fűtőszőnyeg fektetése

Kellemes fürdőszoba fűtőszőnyeggel

Ha a járólap alá bekerül ez a fűtés, akkor ezután a fürdőjében oda lép, ahová csak akar. Kellemesen langyos felület fogadja, amikor kilép a forró fürdő után a kádból, vagy a zuhany alól.

Ha a fali csempe alá betervezi, akkor többé nem éri a hátát, vagy a fejét a csempéből áradó hideg, és végre igazi élménnyé válik egy forró zuhany, vagy egy üdítő habfürdőzés. És ezek után nem kell sietve távoznia a fürdőszobából, mert olyan komfortos klíma várja, amilyet a fürdőjébe mindig is álmodott.

Nem akarom, hogy a drágán felépített fürdőmben fázzon a lábam, vagy éppen a hátam a zuhany alatt »

Nappali padlója csodás komforttal

Nem tudom Ön hogy van vele, de én igencsak elkeserítőnek találom azt, amikor a nappaliban folyton hideg valami. A fal, a parketta egy része, vagy csak a nagy üveg teraszajtó környéke.

Egy előszobában még hagyján, de a nappaliban! Azonban…

Ha beépíti a fűtőszőnyeget a nappalija burkolata alá, vagy a hideg falfelület alá, akkor végre minden elviselhetőbbé, kellemesebbé válik.

Szenzációs megoldás lehet, ami kiemelkedően sokat nyújt a komfortosabb életminőséghez.

Mezítlábasan az előszobában

Most itt a számítógép előtt ülve, hogy érzi, érdemes lehet az előszobája hideg burkolatát lágyan simogató langyosságba borítania legalább annyi időre, amíg azt az együtt töltött délutánokon intenzívebben használják? Képzelje csak el, hogy mit jelentene Önnek, ha nem kellene folyton azt figyelnie, hogy a gyermekei éppen a hideg kövön élik e ki, aktuális játékkedvüket.

A fűtőszőnyeg járólap alá, laminált lap alá nagyon üdítő megoldást kínál Önnek akkor, ha ezek a gondok foglalkoztatják, és szeretne megszabadulni tőlük.

Szeretném, ha az előszobám köve nem lenne hideg többé »

A konyha köve

Ön hogyan szokott főzni? Előfordul, hogy közben egy érdekes műsor megy a tévében, és fél szemmel arra is figyelni szeretne? Vagy egy fontos családi beszélgetésben vesz részt? Ilyenkor esetleg többször beszalad a nappaliba, majd vissza a konyhába? Mit szólna hozzá, ha közben nem kellene folyton ki a papucsból-be a papucsba-most hová tettem a papucsomat-játékot játszania?

A főzés nem 5 perces dolog. Ha órákig kell állnia a konyhaszekrény mellett, és foglalatoskodnia az étel elkészítésével, akkor könnyen előfordulhat, hogy egy idő után Ön is szembesül azzal a ténnyel, hogy bár a sütőből árad a forróság, a lába mégis elkezd fázni. A hideg kő lehűti még a papucson keresztül is.

A fűtőszőnyeggel kiválóan temperálhatja, kellemes hőmérsékletűvé varázsolhatja a kritikus helyeket, hogy még magasabb komfortot vihessen otthonába.

Engem is aggaszt, hogy a konyhám kövezete jéghideget áraszt

Hideg falak – ég veletek

Ismeri azt az érzést, amikor a fal csak úgy sugározza magából a hideget? Ez főleg egy ágy, vagy kényelmes ülőbútor esetében lehet kellemetlen, amikor egy ilyen falfelület mellett hosszabban időzik. Azonban, ha kellemes hőmérsékletűvé varázsolja ezeket a falakat, akkor igazán kényelmes otthon kerekedik az Ön lakásából is.

Még néhány további tipp, ahol a fűtőszőnyeg kiváló szolgálatot tehet

  • Szauna elé – hogy a forró gőzből kilépve ne hasítson a lábába a járólap hidege
  • Belső medencék köré – hogy a padlózat is a nyár melegét idézze, és ne a sarkkörök jégpáncélját
  • Kedvenc háziállataink külső-belső nyugvóhelyéhez – hogy ők se fázzanak
  • Kutyakenelek elletőrészébe – hogy a kicsik egészségesek maradjanak

Hogyan működik a fűtőszőnyeg járólap, laminált lap alá?

A fűtőszőnyeg egy műanyaghálóra felerősített fűtőszálból áll. A fűtőszál egy nagy ellenállású vezeték, amely az elektromos hálózatba bekötve felmelegszik, és leadja a hőt a környezetének, jelen esetben a burkolólapoknak.

A fűtőszálat teflon szigetelés, e fölött pedig rézhuzalból szövött árnyékolás veszi körül. Ez utóbbi a védőföldelést is szolgálja. Igény szerint több fűtőszőnyeg is leteríthető egymás mellé. Ebben az esetben párhuzamosan kell azokat bekötni a hálózatba. A helyiség alapterületénél általában kisebb fűtőszőnyeg is elegendő (de a terület legalább 65-70 %-a), mert csak a járófelületeket kell melegíteni.

A fűtőszőnyeg kétféle módon használható. Ez azért fontos, mert alapjaiban meghatározza az előzetes munkálatokat.

Ugrás a webáruházba

Kiegészítő fűtésként…

Egy igen magas komfortot varázsolhat az életébe, ha minden kritikusan hideg felületet, amely kellemetlenséget okozhat, felmelegít. Ez önmagában még nem oldja a helyiségek fűtését a téli hidegben, de kiválóan alkalmas a komfortérzet maximalizálására.

Kiegészítő fűtésnek nincsen különösebb technológiai előfeltétele, csupán annyi, hogy a flexibilis csemperagasztót kell használnia a hőmérséklet változás miatt. Ebben az esetben egy műanyag hálóra erősített fűtőszál fogja fűteni a hideg felületeket, amit a csemperagasztóba – mindössze 3 mm vastagságban – helyezünk el. Tehát semmilyen mértékben nem befolyásolja a helyiségek aljzatának rétegvastagságát.

Ez a megoldás egyszerűen, csupán egyetlen újraburkolással beépíthető. A működése pedig nagyban hasonlít a cirkófűtésre. Egy – a fűtéshez kapcsolt – automatikával könnyedén be tudja állítani, hogy mikor, és mennyi ideig szeretné fűteni az adott felületet, így pontosan hozzáigazíthatja a család bioritmusához. Nincsenek felesleges üzemidők, felesleges kiadások.

A tervezésnél csak azt kell figyelembe vennie, hogy hol szeretne meleget érezni a talpa alatt, vagy falban.

Igen, nálam pontosan ilyen kiegészítő fűtésre lenne szükség, hogy megszűnjenek az apró, idegesítő kis gondjaim »

Főfűtésként…

Ezt a fajta elektromos fűtést is tökéletesen lehet használni egy lakás felfűtésére. Ilyenkor az úgynevezett hőtároló fűtés kerül az aljzatba. Tehát minimum 10 cm vastagságú betonrétegre van szükség ahhoz, hogy valóban ki tudja fejteni a hatását. Ezt a hőtároló rétegként funkcionáló betont, alulról és az oldalfalaktól is jól el kell szigetelni, hogy a meleg csakis felfelé tudjon áramolni.

A rendszer főként éjszakai áramról üzemel, így ez a technológia rendkívül költséghatékony fűtési mód. Az éjszaka összegyűlt meleget egész nap képes tárolni, és folyamatosan és egyenletesen fűti a lakás levegőjét. Megvalósul az ideális alacsony hőmérsékletű, nagy felületű sugárzó fűtés, amely talán az egyik legkellemesebb „meleggyártó” módszer.

Ki dönti el, mikor működjön a fűtés?

A hideg felületeket természetesen nem fűtjük egész télen, hiszen a lakás egyes részein csak ideiglenesen tartózkodunk. Az optimális – vagyis a minimálisan szükséges – fűtési időtartam nincs az emberekre bízva, éppen a pénztárcánk védelme miatt. A működéshez mindössze egy hőmérsékletérzékelőre van szükség.
Az érzékelő adja a jeleket a szabályzónak, és az adatok alapján ki vagy be kapcsol. A vezérléssel működtetett fűtőszőnyeg biztosítja a legoptimálisabb, egyúttal a legolcsóbb üzemelést.

Óriási előnye a hagyományos padlófűtéssel szemben, az hogy…

  1. Egyre többet hallani a vízerekről, amelyek káros hatással vannak a mindennapi közérzetre. A lefektetett vízcsövekkel ezek számát csak fokozzuk. A feng shui szemléletről már biztosan hallott eleget. Nos, a hőtároló elektromos rendszer kiválóan beilleszthető ebbe a személetbe, hiszen nem fokozza a vízerek számát. Tehát ez a fűtési mód nem káros az egészségre
  2. Karbantartást nem igényel, hiszen a fűtőszőnyeg a csemperagasztóba van téve, és ott addig marad, míg a járólapot fel nem verik.
  3. A gázfűtéssel az a gond, hogy sohasem tudhatjuk, éppen milyen hatásfokú a gázcsőben érkező anyag, ezért valami olyasmiért fizetünk, amely bizonytalan fűtőértékkel rendelkezik. Ellenben ez az elektromos áramnál ez semmiképpen nem fordulhat elő. A villamos mérőnél mért energiamennyiség 100%-ban hasznosul a házban. Az áram, az áram…
  4. A gázfűtés esetében a kéményen veszteséggént eltávozó hőenergiával is számolnia kell, valamint a csövekben áramló víz, a kazántól távolodva egyre hidegebb lesz, így jóval több energiát használ el ugyanannyi hő előállításához, mint amennyire ténylegesen szükség van. Azonban az elektromos padlófűtésnél mindezek a veszteségek nem lépnek fel. Pontosan annyi energiát fektet a fűtésbe, amit a mérőóra mutat, és a fűtőkábel teljes hosszában egyenletes hőt termel, nincsenek felesleges veszteségek…
  5. A fűtésre használt kábel a lakásban az egyetlen használatos elektromos vezeték, amely a köpenyében található árnyokolás miatt nem juttat eletroszmogot az otthona légterébe
  6. A fűtőszőnyeg biztonságtechnikája megfelel a VDE német és a MEEI magyar Ellenőrző Intézetek előírásainak.
  7. A kivitelezést akár saját magunk is megcsinálhatjuk.

Kapcsolódó dokumentumok »

Milyen lesz élvezni a fűtőszőnyeg előnyeit?

Amikor a fűtőszőnyeg beépítésre kerül, minden hideg felület okozta kellemetlenség a múlt ködébe veszik majd. Lakása egy magasabb komfortfokozatot ér el, és végre valóban otthonossá válik. És most mindegy, hogy egy teljesen új ház építéséről, vagy csak egy jól átgondolt felújításról beszélünk.

Képzelje csak el, hogy azok a kis bosszantó apróságok, amelyek szinte minden ház vagy lakás esetében el kell viselnie, többé nincsenek…

  • nem kell hideg felületektől távol tartania magát
  • az otthona minden pontján jól érzi majd magát
  • elfelejtheti, hogy folyton gyerekek miatt aggódjon
  • maximalizálja otthona komfortját

és büszke lehet arra, hogy Ön mennyire előrelátóan tette minden ponton elviselhetőbbé élete talán legfontosabb részét, az otthonát
Ha Önnek is fontos, hogy valódi, kompromisszumok nélküli életet éljen saját otthonában, akkor kérje most ajánlatunkat, és bővebb tájékoztatónkat, és tudja meg Ön is, mennyiért, és hogyan varázsolhatja mindezt az életébe!

Igen, szeretném kérni ajánlatukat, és igazi komfortban akarok élni »

Mit mondanak azok, akiknél már üzemel a fűtőszőnyeg?

Ebben az országos adatbázisban csakis olyan kivitelezőket talál, akik garantáltan ismerik az általunk forgalmazott fűtőkábeleket, és kiváló termékismerettel rendelkeznek. Így Ön is nyugodt szívvel kereshet magának közülük bárkit.

Ha szeretne kicsit utánajárni, hogy hol működnek már hasonló rendszerek, akkor nézzen körül a referenciáink között…

Referenciák »

Miért várna, hiszen…

Akár kiegészítő fűtésként, akár főfűtésként is egy energiatakarékos, és minden komolyan gondolkodó ember igényét kielégítő, magas komfortot visz otthonába a fűtőszőnyeg!

  • könnyű szerelés – akár egy egyszerű újraburkolással megoldhatja (csak kiegészítő fűtés esetében)
  • költséghatékony működés – viszonylag kis energiaigényű, kiválóan szabályozható rendszer, így mindig csak akkor, és annyi ideig üzemelteti, ameddig az szükséges
  • nem igényel karbantartást – nincsenek kéményseprői feladatok, tisztítási, rendszer karbantartási munkák, festések, csöpögő radiátorok
  • nincsen külön helyigény – nem kell azon gondolkodnia, hogy a beszerelés után hová teszi a kanapét, vagy egyéb bútorát, bármikor, bárhogyan átrendezheti a helyiségeit, hiszen ez a fűtés soha sem lesz útban

Kérje most ajánlatunkat, és tegye még lakhatóbbá, még kellemesebbé életét!

Igen, szeretném kérni ajánlatukat, és igazi komfortban akarok élni »

u.i.: Ha csak arra gondol, hogy azért élünk házakban, hogy például olyan dolgokkal, mint a hideg, ne kelljen folyton szembesülnünk, akkor talán Ön is belátja, hogy ezzel a fűtési megoldással valóban sokat adhatunk Önnek.

Egy súlyos milliókat érő házban is folyton szembesülnünk kell idegesítő kis apróságokkal? Önnek nincs elege ebből?

Ha pedig igazán tökéletes megoldást szeretne, akkor ismerje meg a különleges hőpajzs bevonatot, amely még több energia elpazarlásától kíméli meg Önt! A hőpajzs kiváló kiegészítője lehet minden fűtési módnak, és igencsak meglepő tulajdonságokkal bír! El sem hinné mennyire!

Ha kíváncsi rá, akkor kattintson ide »

További információ az elektromos fűtésekről: bemutatkozik az elektromos fűtés.

Hozzászólások megtekintése (8)

  • "érdekelne, hogy napelemes àrammal összeköthetö-e a rendszer?"
    >Válasz:

    Természetesen igen

    Üdv.

    Czinege

  • Minden normál járólap választható az elektromos fűtéshez?
    Üdvözlettel, SM

  • "Minden normál járólap választható az elektromos fűtéshez?
    Üdvözlettel, SM"
    >Válasz:

    Természetesen igen!

    Czinege

  • Tisztelt Czinege úr!
    A kérdésem az lenne, hogy egy 5 m2-es fürdőben és egy 8 m2-es konyhában megvalósítható lenne -e ez az elektromos fűtés és kb.mennyibe kerülne?

    Tisztelettel: Katalin

  • Tisztelt Czinege úr!

    Fürdőkád alá is rakható?
    Szeretem ha a kádam nem hideg mikor belelépek,és a víz sem hűl olyan gyorsan.Eddig vizes padlófűtés fűtötte.
    Tisztelettel:Rudolf

  • Tisztelt Czinege Úr,

    weboldalukon sok-sok bekezdést átolvasva sem találtam összehasonlítást, példaszámítást arra, hogy költségben hogyan viszonyul egymáshoz a gázfűtés és az elektromos, például padlófűtés esetén, adott épület hőigény mellett. Új építésű házba szeretném kiválasztani a fűtési módot, ezért lényeges információ volna.

    Ezen felül meg kell jegyezzem, hogy elképesztő mennyiségű reklám szövegen kellett magamat átrágnom, mire megtaláltam, hogy az infra panel nem földelt (így jelentős elektromos térereje van), ill. hogy a csempefűtés földelt (azaz EMF-je nulla). Azt viszont pl. továbbra sem tudom, hogy a panelek elektromos (és mágneses) térereje hogyan csökken a távolság függvényében, pedig ez számomra fontos információ volna (mennyezetre szerelés esetén). Ha erről tudna írni, megköszönném.

    Tamás