X

Infrapanel szerelés: Ezeket tanácsolom!

Javasoljuk villanyszerelő segítségét kérni a munkához. Az ország több területén tudunk ebben segíteni. Az infrapanelek súlya nem több, mint néhány kilogramm, így könnyű azokat, a rajtuk levő fülek segítségével közvetlenül vagy huzalok segítségével a mennyezeten vagy az oldalfalon rögzíteni. Az infrapaneleket lehetőleg egyenletesen osszuk el úgy, mintha világítást helyeznénk el és azt szeretnénk […]

Még mielőtt belekezdenénk…

Az infrapanel szerelés nem atomfizika, de azért javasoljuk villanyszerelő segítségét kérni a munkához. Az ország több területén tudunk ebben segíteni.

Infrapanel szerelés: Ezt érdemes tudni róla!

  • Az infrapanelek súlya nem több, mint néhány kilogramm, így könnyű azokat, a rajtuk levő fülek segítségével közvetlenül vagy huzalok segítségével a mennyezeten vagy az oldalfalon rögzíteni.
  • Az infrapaneleket lehetőleg egyenletesen osszuk el úgy, mintha világítást helyeznénk el és azt szeretnénk, hogy mindenhol egyforma világosság legyen.

Az adatvédelmi nyilatkozatunkat erre a linkre kattintva olvashatod el.

  • Alapszabály, hogy a plafonon a infrapaneleknek az egymástól való távolsága ne legyen nagyobb, mint a panelnek a járófelülettől való távolsága.
  • Ha az infrapanel olyan helyre kerül, ahol egy személy hosszabb ideig ül (pl. étkező), akkor az ne legyen közelebb az illető fejéhez, mint másfél méter.
  • Az infrapanelek termosztáttal ki-be kapcsolhatóak, termosztátot helységenként célszerű elhelyezni, de csak akkor, ha az infrafűtést teljes értékű fűtésként használjuk.
Az infrapanel felszerelésének egyik előnye, hogy nem igényel előzetes bontási munkálatokat.

Érvek az infrapanel fűtés (infrafűtés) használata mellett

A bőrhőmérsékletet diagramok alapján is meg lehet határozni a levegő hőmérséklet függvényében.

A diagram alapján megállapítható, hogy azonos léghőmérséklet mellett, ha a zárt térben konvekciós fűtés helyett sugárzó fűtést alkalmazunk, akkor a térben tartózkodó egyének bőrhőmérséklete nagyobb lesz. Ennek megfelelően azonos hőérzet eléréséhez kisebb léghőmérséklet is elegendő, ha sugárzó fűtést alkalmazunk. Tehát úgy érünk el energiamegtakarítást, hogy a hőérzet megfelelő marad.

Ez az állítás sugárzó fűtések alkalmazásakor az operatív hőmérséklet számításával is bizonyítható. Példával szemléltetve: lakószobára vonatkoztatva, ahol padlófűtést és falfűtést is alkalmazunk, az operatív hőmérséklet számításával megállapíthatjuk, hogy a helyiségben kialakuló sugárzásos hőmérséklet tks=23,63°C. Ez azt jelenti, hogy a belső léghőmérsékletet 1,5°C-kal csökkentve megtartjuk a méretezési 22°C operatív hőmérsékletet. (felületi hőmérsékletek: padló hőmérséklet 24,8°C, fal hőmérséklet 30°C, ablak 18,3°C).

Ez szemlélteti, hogy a felületfűtés alkalmazásával nem csak a komfort növelhető, de a helyiség belső hőmérsékletét is csökkenthetjük, ami mérsékli a szoba filtrációs hőveszteségét.

Az adatvédelmi nyilatkozatunkat erre a linkre kattintva olvashatod el.

Kövess minket Facebookon!

Az alábbi linkre kattintva beléphetsz privát Facebook csoportunkba, melyben friss, aktuális és hiteles híreket olvashatsz – illetve válaszokat kaphatsz a kérdéseidre is.

Error: Error validating access token: Sessions for the user are not allowed because the user is not a confirmed user.