X
    Kategóriák: Blog

Beltéri elektromos fűtés: 10+ 1 kérdés és a válaszok!

Az elektromos energia ára magasabb, mint a gáz ára, ezért pl. egy komplett családi ház fűtési energiaköltsége a mai árviszonyok mellett magasabb, mint egy gázzal - jól beállított, korszerű kazán esetén - működő vizes padlófűtésé. Ha azonban csak komfortcélra nézzük egy kisebb fürdőszoba (3-4 m2 fűtött terület) 4 órás üzemeltetése kb. 2 KWh energiát igényel.

Kérdések és válaszok beltéri elektromos fűtés kapcsán

Mennyi az energiafogyasztás beltéri elektromos fűtés esetén?

A beltéri elektromos fűtés átlagosan kb. 100 W/m2 teljesítményt figyelembe véve 1 m2 10 óra alatt 1KWh energiát fogyaszt.

Nem drága elektromosan fűteni?

Az elektromos energia ára magasabb, mint a gáz ára, ezért pl. egy komplett családi ház fűtési energiaköltsége a mai árviszonyok mellett magasabb, mint egy gázzal – jól beállított, korszerű kazán esetén – működő vizes padlófűtésé. Ha azonban csak komfortcélra nézzük, egy kisebb fürdőszoba (3-4 m2 fűtött terület) 4 órás üzemeltetése kb. 2 KWh energiát igényel. Ennek a költsége elenyésző a többletkényelemhez viszonyítva, melyet egy kellemes, meleg padló jelent.

Az adatvédelmi nyilatkozatunkat erre a linkre kattintva olvashatod el.

Elektromos padlófűtés előnyei egészségügyi szempontból

Nem okoz huzatot, ezáltal csökkenthető a porallergia és az asztma kialakulásának veszélye. A padlófűtéssel ellátott helyiség belső hőmérséklete ugyanazon komfortérzet eléréséhez néhány fokkal kisebb lehet, mint pl. a radiátoros fűtéseknél.

Melyek az elektromos fűtés előnyei műszaki szempontból?

Egyszerű és igen olcsó kivitelezés, praktikus kezelés. Hosszú élettartam, nincs mozgó, kopó alkatrésze, nem szükséges kazán, kémény stb.

Nem lebeg a por az elektromos padlófűtéssel ellátott helyiségben?

Mivel az elektromos padlófűtés pontosan szabályozható és a padló hőmérséklete korlátozható, sokkal kisebb mértékben lebegteti a port, mint pl. a vizes padlófűtés.

Elektromos padlófűtés esetén semmilyen fűtőtest nem csorbítja otthonod szépségét.

Fűtőszőnyeget vagy fűtőkábelt válasszak?

Jellemzően a beépíthető rétegvastagság határozza meg, hogy melyik az optimális megoldás. A beépített teljesítmény a legtöbb esetben azonos. Fűtőkábel esetében – hasonlóan a vizes padlófűtéshez – legalább 5 cm beton kerül a fűtőkábelre, a fűtőszőnyeg pedig a csemperagasztóba kerül.

Milyen termosztátot válasszak beltéri elektromos fűtés mellé?

A beltéri szabályzókat a kivitelük (süllyeszthető, falra szerelhető) és a hőmérséklet mérésének módja alapján (padlóhőmérséklet, levegő-hőmérséklet) lehet csoportosítani.

Fürdőszobába és kiegészítő fűtés esetén a padlóérzékelős, főfűtésre a levegőérzékelős vagy a kombinált termosztát ajánlható. Utóbbi lényege az, hogy a termosztát a levegő-hőmérséklet alapján kapcsol, de a padló maximális hőmérséklete korlátozható.

Hogyan és hol tudom a termékeket megvásárolni?

Webáruházunkban megrendelhető és futárszolgálat házhoz szállítja, vagy telephelyünkön azonnal megvásárolható a kért termék. A nagy importőri raktárkészletünk lehetővé teszi, hogy a lehető leghamarabb élvezhesd az elektromos fűtésrendszer előnyeit.

Ha vásárolok egy 0,5 m széles, 6 m hosszú fűtőszőnyeget, hogyan tudom egy 1,5 x 2 m-es alapterületre lefektetni?

A fűtőszőnyeg tulajdonképpen egy műanyag hálóra szerelt vékony fűtőszál. Mivel a háló hordozóként szolgál (biztosítja az egyenletes kábeltávolságot és a könnyű fektetést) elvágható (természetesen anélkül, hogy a fűtőszál megsérülne) és más irányba fektethető, tehát olyan alakot teszek le, amit akarok.

Az adatvédelmi nyilatkozatunkat erre a linkre kattintva olvashatod el.

Hogy kell a fűtőszőnyeget a termosztátba bekötni?

A fűtőszőnyeget egy gyárilag rászerelt csatlakozókábellel szállítjuk, ezt kell a termosztátba bekötni. Szükség esetén ez az ún. hidegkábel a villanyszerelési előírásoknak megfelelően meghosszabbítható.

Milyen rétegrendet igényel a fűtőszőnyeg?

A fűtőszőnyeget kifejezetten felújításokra tervezték, illetve olyan helyekre, ahol alacsony a beépíthető padlómagasság. A megtisztított aljzatra a fűtőszőnyeg öntapadó aljával rögzíthető, ha szükséges csemperagasztóval fixálható. Padlókiegyenlítőbe, vagy flexibilis ragasztóba helyezhető el a fűtőszőnyeg. A lefektetett szőnyegre ezután kerülhet a járólap.

Ha további kérdésed van, azt az alább hozzászólásként felteheted!

Kövess minket Facebookon!

Az alábbi linkre kattintva beléphetsz privát Facebook csoportunkba, melyben friss, aktuális és hiteles híreket olvashatsz – illetve válaszokat kaphatsz a kérdéseidre is.

Error: Error validating access token: Sessions for the user are not allowed because the user is not a confirmed user.

Hozzászólások megtekintése (0)