27 hozzászólás

 1. kakambuki

  Igen lehetséges az ilyen “gazdaságos” fűtési rendszer! Norvégiában mindenképpen, ahol az áram szinte ingyen van és nem kell rezsit csökkenteni ahhoz hogy az átlagember is ki tudja fizetni a használati díjat.

  Válasz
 2. Czinege

  “Igen lehetséges az ilyen “gazdaságos” fűtési rendszer! Norvégiában mindenképpen, ahol az áram szinte ingyen van és nem kell rezsit csökkenteni ahhoz hogy az átlagember is ki tudja fizetni a használati díjat.”
  >Válasz:

  Hál Istennek nem csak ott, hanem nálunk is. Nagy különbség van a komfortérzetben a fűtési módok között. kevesebb energiából is érezhetem jól magam, ha más a hőleadás módja.

  Üdv.
  Czinege

  Válasz
 3. ampermen

  Kérdés herr Czinegéhez!A lakásom jelenlegi villamosenergia szükséglete10-12 kW hagyományos vonalsugárzóban mérve. Mennyi(%) megtakarítást jelentene az infrasugárzó alkalmazása? Üdv.

  Válasz
 4. Bodnár Antal

  Jelenleg vegyes tűzelésű kazánnal oldom meg 63 m2 kertes lakásunk fűtését. A kazán típusa Modul2 40 KW-os igaz túl méretezett. Érdeklődöm, hogy infrasugárzó alkalmazásával hogyan alakulna kb. fűtési bekerülési ktg. illetve hogyan alakulna fűtési díj. Jelenleg rendelkezem éjszakai árammal, 3 fázis és 25 amperes terhelhetőséggel. Kérem válaszát, természetesen csak megközelítőleg, hogy tudjam mit jelent az infrasugárzó különbsége. Előre is köszönöm tisztelettel Bodnár Antal

  Válasz
 5. elektromosfutes

  “Jelenleg vegyes tűzelésű kazánnal oldom meg 63 m2 kertes lakásunk fűtését. A kazán típusa Modul2 40 KW-os igaz túl méretezett. Érdeklődöm, hogy infrasugárzó alkalmazásával hogyan alakulna kb. fűtési bekerülési ktg. illetve hogyan alakulna fűtési díj. Jelenleg rendelkezem éjszakai árammal, 3 fázis és 25 amperes terhelhetőséggel. Kérem válaszát, természetesen csak megközelítőleg, hogy tudjam mit jelent az infrasugárzó különbsége. Előre is köszönöm tisztelettel Bodnár Antal”
  >Válasz:

  Tisztelt Bodnár Úr!

  Jó lenne ismerni a lakás pontosabb hőigényét, mert a 63m2-re 40 KW nagyon soknak tűnik, annyit biztosan nem kell beépíteni.

  Kérem elérhetőségeinkre küldje le a ház helyiségeinek méreteit, alapterület és belmagasság, ebből tudunk kalkulálni szükséges teljesítményt.
  Meg vagyok győződve, hogy a jelenleg rendelkezésre álló áram elegendő lesz a fűtésre. Czinege

  Válasz
 6. sas

  “Igen lehetséges az ilyen “gazdaságos” fűtési rendszer! Norvégiában mindenképpen, ahol az áram szinte ingyen van és nem kell rezsit csökkenteni ahhoz hogy az átlagember is ki tudja fizetni a használati díjat.”
  >Válasz:jogos a felvetés….a panel árára lennék kíváncsi ami mindig lemarad ..
  ill áramszünet esetén marad a hagyományos….

  Válasz
 7. Czinege

  >Válasz:jogos a felvetés….a panel árára lennék kíváncsi ami mindig lemarad ..
  ill áramszünet esetén marad a hagyományos….”
  >Válasz:

  Kb. Ez a honlap nem vebáruház, így nem tesszük ki a kb. 250 féle infrapanel árát, amin úgysem tudna a laikus olvasó eligazodni.

  Viszont bárkinek, akinek konkrét kérdése, problámája van, annak pontos árajánlatot tudunk készíteni.

  Kérem tehát keressenek bennünket.

  Üdv.

  Czinege

  Válasz
 8. Zakariásné

  Tisztelt forgalmazó!
  Lakásom téli fűtése megoldott, de szeretnék a fürdőszobába (3×2 m) őszi-tavaszi kiegészítő fűtési lehetőséget. Lehetőleg plafonra szerelt megoldásként. Mennyibe kerülne?
  A választ e-mail-ben kérném.
  Zakariásné

  Válasz
 9. makrand

  én azt olvastam, hogy egy légköbméter melege háromszor annyiba kerül villannyal, mint gázzal – minden előnyről szól a cikk, de ilyen fajlagosról nem. nyilván típusfüggő, árnyalható, de a jelenlegi árakkal akár valós is lehet – nem véletlenül nincs szó a fajlagos költségről

  Válasz
 10. Czinege

  “én azt olvastam, hogy egy légköbméter melege háromszor annyiba kerül villannyal, mint gázzal – minden előnyről szól a cikk, de ilyen fajlagosról nem. nyilván típusfüggő, árnyalható, de a jelenlegi árakkal akár valós is lehet – nem véletlenül nincs szó a fajlagos költségről”

  >Válasz:

  Tisztelt Uram!

  Igen ezt is lehet olvasni, sok minden mást is. Az tény, hogy valamivel, többe kerül egységnyi hő előállítása vilannyal mint gázzal.
  Abban van különbség, hogyan hasznosul az a hő. A radiátorból kijövő meleg levegő felszáll, mielőtt megmelegíteni az embert, vagy a hősugarak közvetlenül melegítenek. A komfortérzéshez teljesen más lesz egyik-másik esetben a hőigény.
  A költségekről a gázos fűtésnél sincs sehol szó, mert nem is lehet. Senki nem tudja megmondani, hogy egy adott személy hogyan használja a lakását, mik az igényei.
  üdv.
  Czinege

  Válasz
 11. darumadar

  T. Forgalmazó!
  Érdekelne, hogy társasházban (panel) ahol távfűtés van, használható-e az Önök technológiája lakásonként, vagy csak a teljes lakóközösségre vonatkozóan?
  Üdv: darumadar

  Válasz
 12. Czinege

  “T. Forgalmazó!
  Érdekelne, hogy társasházban (panel) ahol távfűtés van, használható-e az Önök technológiája lakásonként, vagy csak a teljes lakóközösségre vonatkozóan?
  Üdv: darumadar”
  >Válasz:
  természetesen lakásonként használható, vagy akár egyetlen helyiségben is.

  Czinege

  Válasz
 13. Marianna

  Fürdőszobánk, 7m2, felújítás előtt áll.Van radiátor jelenleg ( gázfűtés), de néha kevésnek bizonyul. Mit ajánl?
  Üdv, Marianna

  Válasz
 14. Czinege

  “Fürdőszobánk, 7m2, felújítás előtt áll.Van radiátor jelenleg ( gázfűtés), de néha kevésnek bizonyul. Mit ajánl?
  Üdv, Marianna”
  >Válasz:

  ebben az esetben mindenképpen egy gyors reagálású infrapanelt ajánlanék, amit fürdéskor bekapcsolunk , és azonnal meleget ad.

  Ilyen pl. az IH típusú panel amit ezen az oldalunkon láthat:
  https://elektromosfutes.hu/infrafutesek-lakossagi-hasznalatra/

  Üdv.

  Czinege

  Válasz
 15. Balu

  42m2-es lakásunk teljes felújítás előtt áll. Hallottam hírét a laminált parketta alá rakható infra fűtésnek is. Javasolja-e ezt a módszert ill kb. mennyibe kerülne ez a megoldás? A lakás összesen 2 helyiségből áll: egy légtér a szoba, a nappali / konyha és az előszoba ez kb. 35 m2 valamint fallal és ajtóval leválasztva a fürdő,amely kb. 7 m2. A belmagasság 275 cm. A gépész tervező által kalkulált előzetes számítás szerint 2,4 – 3,25 KW a lakás teljes igénye. (utólag beépített álmennyezeti szigeteléstől függően)
  Erre kérek szépen egy részletes ajánlatot. Érdekel a plafonos is, de elsősorban a laminált padló alatti rejtett, ha ezt jó szívvel ajánlják.

  Köszönettel:
  Balu

  Válasz
 16. Czinege

  Köszönettel:
  Balu”
  >Válasz:
  A válasz bővebben frivátban megy, most csak annyit, hogy mi a padló alá helyezett fűtést pusztán eletromosfűtésnek és nem infrafűtésnek tartjuk, hiszen a hőleadó felület el van takarva, tehát az abból kilépő infrasugarak nem érnek el hozzánk.

  Üdv.

  Czinege

  Válasz
 17. Dobosné Kolarics Mária

  “Tisztelt forgalmazó! Lakásunk meglehetősen tágas. A fűtési időszakban azonban a nap folyamán csupán egy 12 négyzetméternyi szobát kellenefolyamatosan melegen tartani, ahol beteg édesanyám tartózkodik. A lakás töbi részén csupán egy alacsonyabb hőfokú gázfűtés menne egészen addig amíg a család meg nem érkezik. Szeretnék tájékoztatást kérni a lehetőségekről, természetesen árral és folyasztási adatokkal. Köszönettel.

  Válasz
 18. Edina

  A szüleim lakásában 2008 szeptembere óta, a saját lakásomban 2010 óta működik az infrafűtés. Gázszolgáltatóval nem állunk kapcsolatban.
  Amióta beszerelték, beállítottuk minden egyes fűtendő helyiségben a hófokot, azóta nem nyúltunk a fűtéshez. Nincs karbantartási költség, nincs gáz fűtőérték-köbméter-gigjoule “rejtvény” a számlákon. Van viszont kellemes, hőérzet, tiszta, portalan falak, s a lakás területéből nem vesz el semmit a fűtőtest, mert a panelok a plafonon vannak.
  Ha pl építkeznék, nem gondolkodnék más fűtési lehetőségben, csakis infrában.

  Válasz
 19. Czinege

  >Válasz:

  kedves Edina!

  teljesen megértem, tényleg sok jó visszajelzést kapunk.

  Üdv.

  Czinege

  Válasz
 20. Szuzi

  10 emeletes panelban, 3 szobás,66m2 lakásban lakom,ahol a társasháznak saját kazánháza van. A radiátorokon költségmegosztó. Szeretnék leválni a rendszerről és áttérni az infrafűtésre. Lehet-e? ehhez meg kell-e nagyobbítanom kW szempontjából lakásom villanyhálózatát?Légkondi is van a lakásban. Milyen adatokat adjak meg,hogy kalkulációt kapjak Önöktől?
  Köszönöm.

  Válasz
 21. F.J.

  T. Forgalmazó!
  Szeretném megkérdezni, hogy mennyibe kerülne, mekkora teljesítményű és típusú infrafűtésre lenne szükségem a 30NMes lakásomba.
  23NM egytérben a szoba és a konyha, 7NM a fűrdőszoba, a belmagasság 2,7m.
  Lehetséges-e a parketta alá, vagy a parketta alatti beton alá tenni az infrafűtést?
  Ezzel veszít-e a teljesítményéből?
  Ha ez nem megoldható, akkor érdekelne a fali, vagy mennyezeti is.
  Válaszát emailben kérném.
  Köszönettel F.J.

  Válasz
 22. mamalu

  30 nm-es szobát elektromos padlófűtéssel melegítünk 17 fokra. Az eddigi havi 180 kw összes áramfogyasztás 900 kw lett. Borzasztó sok !! Sajnos, semmi más fűtésmegoldás ide nem volt lehetséges, de elkeserít, hogy ezentúl villanyszámlára fogunk keresni.

  Válasz
 23. Bozsó István

  Tisztelt infrafűtés forgalmazók nekem 2012-ben 65m2-re 8kvh-ásCALEO infra fűtést készített az egyik Kft .Fűtés jó de a fogyassztás1200kvhavonta, ha gázzal fűtők 160 m3-rel megoldom 21-23 cfokon. Akkor mejik fűtés az olcsób.
  Tisztelettel .Bozsó István

  Válasz
 24. Czinege

  >Válasz:
  Tisztelt Bozsó Úr!

  A havi 1200 KW teljesítmény soknak tűnik. Mennyire jó a ház hőszigetelése?

  Valamint feltételezem, hogy ez nem egy egész tél átlaga, hanem a hideg hónapi fogyasztás. Sajnos Ön a lehetséges elektromos fűtések legdrágábban üzemelő típusát választotta. Csak az vígasztal, hogy nem tűlünk, mert mi ilyet nem árulunk.
  Üdv.

  Czinege

  Válasz
 25. Kovács Vaduzia

  “>Válasz:
  Tisztelt Bozsó Úr!

  A havi 1200 KW teljesítmény soknak tűnik. Mennyire jó a ház hőszigetelése?

  Valamint feltételezem, hogy ez nem egy egész tél átlaga, hanem a hideg hónapi fogyasztás. Sajnos Ön a lehetséges elektromos fűtések legdrágábban üzemelő típusát választotta. Csak az vígasztal, hogy nem tűlünk, mert mi ilyet nem árulunk.
  Üdv.

  Czinege”
  >Válasz:
  Nem tudom mi az igazság, de Bozsó István egyértelműen leírt mindent, hiszen 1200 KW-ot 160 m3 gázzal tud pótolni. Ennek mi köze van a szigeteléshez, az átlaghoz és a hideghez nem tudom? Ebben az országban már sok átverés történt, ennek ellenére beruháznék és ezt követően műszaki vagy gazdasági vagy egyéb problémáimra mit válaszolna 2018-ban Ön vagy hasonló társa?

  Válasz

  • Van Önöknek fogalmuk arról, mi a különbség a kW és a kWh között????
   Ezek a dialógusok a süket és süketnéma közti beszélgetések szintjén zajlanak.
   Ami sületlenségeket összehordanak Czinege úrral az élen…..
   A szakértő forgalmazó…..:-)

   Válasz
 26. Czinege

  Kedves Vadúzia!

  A válaszom az is volt, hogy a legdrágább elektromos fűtési megoldást vette mástól.
  Ebből ne következtessen arra, hogy minden drága.

  Üdv.
  Czinege

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.