2 hozzászólás

 1. Csaba

  Tisztelt Czinege Úr!

  Egy kérdéssel fordulok Önhöz.
  Épp egy 210-250 m2 alapterületű kétszintes családi ház terveztetése előtt állok a párommal. Kérdésem az lenne, hogy az infrapanelek alkalmasak e a padlót fűteni? Mivel 3 méternél magasabbra nem ajánlják az elhelyezésüket, így kérdés, hogy a panelek hatósugara éri e a padlót 2.8 méter belmagasság esetén.
  Mint lajikus egyébként úgy gondolom, hogy igen, hiszen mint tudjuk a panelek nem a levegőt, hanem a sugarába eső tárgyakat melegítik fel és azok adják le a hőt a környezetüknek. Ebből kiindulva képesek fűteni a padlót, de én mégis Öntől szeretném “hallani” a biztosat.

  Köszönettel!

  Válasz
  • elektromosfutes

   Kedves Csaba!

   Igen, teljesen jól gondolja! Azonban akkor, ha például egy asztal “útjában áll” a sugárzásnak, a padlót ott nem melegíti, mert nem érintkezik közvetlen. A felfűtési ideje is nagyban függ attól, hogy hideg(járólap) vagy melegpadlóról(parketta,szőnyeg) beszélünk.

   Viszont, ha jelenleg tervezi a házat, én mindenképp a hőtárolós padlófűtést javasolnám, mivel olcsóbb a kiépítése is, mint az infrapanelnek, illetve éjszakai áramra is köthető, ezért jóval olcsóbb az üzemeltetése is.

   Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.