X

Csatornafűtés: Egy vásárló története, véleménye!

"Alaposan meglepődtem, amikor az oldalukra tévedtem. Méghogy fűteni a csatornát! Aztán végiggondoltam a dolgot, és rájöttem, hogy igazuk van! Ez tényleg egy fontos dolog lehet, és visszagondolva korábbi házainkra, nagyon is valós kérdés."

Vásárlónk, Vértesi Árpád véleménye

„Alaposan meglepődtem, amikor az oldalukra tévedtem, és megnyitottam a csatornafűtés bejegyzést. Méghogy fűteni a csatornát! Aztán végiggondoltam a dolgot, és rájöttem, hogy igazuk van! Ez tényleg egy fontos dolog lehet, és visszagondolva a korábbi házainkra, nagyon is valós kérdés.

Aki kételkedik benne, az gondoljon csak arra, amikor az utcán egy nagy jégcsapképződmény alatt sétál el, vagy egy emeletes ház tetején látja ugyanezt. Biztosan imádkozik, hogy rá ne essen. Arról nem is beszélve, hogy ez nem csak egy olyan dolog, amitől félünk, de végül sosem következik be – hiszen hány olyan esetről hallani, amikor valaki tényleg megsérült egy méretesebb jégcsap miatt.

Én megvásároltam egy ilyen csatornafűtést, és azóta legalább otthon minden rendben van. Akinek meg van utcafronton eresze, annak egyenesen kötelezővé tenném!”

Miért fontos a csatornafűtés?

  • a jég megolvadása és újrafagyása károkat okoz a tetőkön és az ereszcsatornákban
  • a jég miatt nem tud elfolyni a megolvadt víz, ami átnedvesíti a falakat, és dühítő beázásokat okoz
  • az olvadáskor napokig nem tud elfolyni a víz a csatornában, és mivel valamerre folynia kell így a ház falait áztatja, sérül a vakolat, a víz beszivárog a falakba
  • a vápákban, oromfalakon feltorlódó hó olvadása és visszafagyása károkat okoz a tetőkön – az így megolvadt víz a padlástéri elektromos csövek mellett eljutva a villamos szekrénybe, okozott már tüzet is!
A csatornafűtés nem csak otthonunkat, de minket is megvéd az esetleges balesetektől.

Mi is a csatornafűtés pontosan?

A csatornafűtés egy olyan különleges hó-, és jégmentesítő rendszer, amelyet kizárólag a csatornákra, vápákra fejlesztettek ki, így nagyon hatékonyan számol le a tél ezen veszélyeivel.

Működése során megakadályozza a lefolyó ágban a jégdugó-, az egyéb ágakban pedig a befagyás kialakulását, így biztosítva a víznek szabad áramlást. Ezáltal a megolvadt hó és jég szabad úton, és biztonságosan távozhat a tetőről, azon az úton, amelyik direkt ezt a célt hivatott szolgálni, nem pedig lezuhanó jégcsapok, formájában. És a szétfagyás miatt kifordult, kettényílt ereszcsatornák látványa és helyreállításuk költségei is eléggé elkeserítők lehetnek. További információért kattins ide!

Ne maradj le semmiről!

Szeretnél naprakész lenni a legfrissebb akcióinkról, netán extra tudásra szomjazol a témában? Iratkozz fel hírlevelünkre, ami akciókat és edukációs jellegű blogbejegyzéseket is tartalmaz.