Elektromos fűtés blog

Az infrafűtéssel, illetve az elektromos fűtéssel kapcsolatos érdekes, ismeretterjesztő jellegű bejegyzéseinket, valamint vásárlóink véleményét olvashatják a blogunkban.

Mit tehet érted az infranapel fűtés? Mindent IS!

Ha infrafűtést választasz, egy olyan magas színvonalú elektromos fűtési rendszer mellett teszed le a voksod, amely korszerűsége és energiatakarékossága miatt is egyre népszerűbb… Vérbeli profiként, a XXI. század magas elvárásait szigorúan túlteljesítve, kompromisszumok nélküli megoldást nyújt neked is.

Tovább a cikk teljes tartalmához Mit tehet érted az infranapel fűtés? Mindent IS!

Lerombolták egy német atomerőmű hűtőtornyát: Megdöbbentő videó!

Lerombolták a német Mülheim-Kärlich atomerőmű hűtőtornyát augusztus 9-én. Az akció során nem kevesebb, mint tizenötezer tonna törmelék keletkezett, mindössze néhány másodperc alatt. A betonóriás összeomlásáról videó is készült, melyet alább tudsz megtekinteni.  Az 1300 megawattos atomerőmű története nem mindennapi, ugyanis hiába költöttek rengeteg pénzt – és áldoztak fel14 évet – a megépítésére, végül csak 1 …

Tovább a cikk teljes tartalmához Lerombolták egy német atomerőmű hűtőtornyát: Megdöbbentő videó!

Ez a Toyota Prius már menet közben is töltődik!

Szinte folyamatosan érkeznek újabb és újabb elektromos autók, ám az eddig megjelent példányokon még bőven van mit csiszolni hatótáv tekintetében. Erre próbált megoldást találni a Toyota azzal, hogy teszt jelleggel 860 Watt névleges összkapacitású napelemekkel borítottak be egy Priust. Bár nem ez az első napelemes autó, ám az mindenképpen újdonság, hogy a most létrehozott modell menet közben is képes tölteni magát.

Tovább a cikk teljes tartalmához Ez a Toyota Prius már menet közben is töltődik!

Bemutatták a világ legnagyobb villanykompját!

Az idei év második felében adták át a világ legnagyobb villanykompját Dániában, ami nem kevesebb, mint 30 darab jármű szállítására alkalmas. Az óriás elektromos komp az Ellen nevet viseli, és két Dél-dániai sziget, Fynshav és Søby között közlekedik. A 60 méter hosszú és 13 méter széles jármű 22 ezer tengeri mérföld megtételére képes egyetlen feltöltéssel, amely 4,3 megawattórás energiaforrásról működik.

Tovább a cikk teljes tartalmához Bemutatták a világ legnagyobb villanykompját!

Napelemes Van Gogh kerékpárút - Egy hely, amit mindenképp látnod kell!

Néhány évvel ezelőtt adták át a Van Gogh kerékpárutat Eindhoven városában, Hollandiában. A 600 méteres bicikliút különleges élményben részesíti a látogatókat, ugyanis a festő Csillagos éj című képét jeleníti meg – több ezer napelemes, világító kavics formájában. Aki egy kicsit is jártasabb a festő műveit illetően, biztosan felismeri a kerékpárúton felbukkanó változatát is, hiszen kifejezetten élethűre sikerült. A dolog érdekessége, hogy a remekmű semmilyen energiát nem von el, ugyanis kizárólag napelem által megtermelt villamosenergiát használ. 

Tovább a cikk teljes tartalmához Napelemes Van Gogh kerékpárút – Egy hely, amit mindenképp látnod kell!

Elektroszmog: Okozhatja-e elektromos fűtés?

A legfontosabb gondolat Tudom, hogy vannak érvek és ellenérvek az elektroszmog káros, vagy semleges hatásairól – főleg, ha az elektromos fűtés is szóba kerül. Azonban sokadmagammal együtt abban hiszek, hogy inkább káros, mint semleges. Mielőtt azonban kiköttetnéd lakásodból az áramot, és eldobnál minden elektromos “kütyüt”, azért gondolkozz egy kicsit. Mi károsabb? Egy esetleges, időszakos kismértékű …

Tovább a cikk teljes tartalmához Elektroszmog: Okozhatja-e elektromos fűtés?

A Szépművészeti Múzeum Budapesten

Immáron elmondhatjuk azt is, hogy nem csak az 1-es villamos vápáiban található meg fűtőkábelünk Budapesten! Hiszen mostmár a Szépművészeti Múzeum vápáit is beszőhettük fűtőkábeleinkkel! A feladatunk az volt, hogy a múzeum esőgyűjtő és elvezető rendszereinek a felújítási munkák alatt sérült részeit kicseréljük. A probléma Gyakran előfordul, hogy a tél folyamán többször is megfagy a tetőről leolvadt víz …

Tovább a cikk teljes tartalmához Szépművészeti Múzeum: Itt is megtalálhatóak a fűtőkábeleink!